Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ντοκουμέντο από τη Νέα Φιλαδέλφεια: Η στιγμή που ο Μιχάλης Κατσουρής δέχεται επίθεση με ρόπαλο

Δημοσιεύτηκε

στις

δολοφονια
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται ένα βίντεο που δείχνει την επίθεση με ρόπαλο που δέχεται ο Μιχάλης Κατσουρής, λίγα λεπτά πριν πέσει νεκρός από την μοιραία μαχαιριά στη μηριαία αρτηρία, από χούλιγκαν, έξω από το OPAP Arena.

Από την ανάλυση του οπτικοακουστικού υλικού, έχει εντοπιστεί ένα καρέ στο οποίο απεικονίζεται ο άτυχος 29χρονος την στιγμή που δέχεται χτύπημα με ρόπαλο από χούλιγκαν.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, το συγκεκριμένο χτύπημα μάλλον προέρχεται από Κροάτη οπαδό της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που βρισκόταν στο σημείο και προηγείται του μαχαιρώματος του Μιχάλη Κατσουρή στο μπράτσο.

Πηγές της Αστυνομίας σημειώνουν ότι στη φάση που δέχεται το χτύπημα από το ρόπαλο, ο 29χρονος έχει ήδη χάσει πολύ αίμα και προσπαθεί να διαφύγει για να γλιτώσει από την καταδρομική επίθεση των χούλιγκαν.

Ωστόσο, δευτερόλεπτα αργότερα καταλήγει έξω από το περίπτερο στο οποίο τελικά και κατέρρευσε χάνοντας τη ζωή του.

Το βιντεοληπτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί από κάμερες ασφαλείας εξετάζεται από τις Αρχές, οι οποίες τονίζουν ότι η έρευνα για την ταυτοποίηση του δολοφόνου του 29χρονου είναι πολύπλοκη και θα πάρει χρόνο, καθώς το οπτικοακουστικό υλικό είναι σκοτεινό, ενώ ταυτόχρονα τα άτομα που έχουν καταγραφεί είναι δεκάδες, με τα περισσότερα να μην έχουν ευκρινή χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψη των Κροατών: Αυτοί είναι οι δυο που οργάνωσαν την εκδρομή του θανάτου – Ποιοι είναι οι «Ι.Ζ» και «D.H»

Σε μια αποκάλυψη που ρίχνει άπλετο φως και δίνει απαντήσεις για το πώς οι Κροάτες χούλιγκαν ξεκίνησαν από το Ζάγκρεμπ, δίνει η εφημερίδα «Nacional», η οποία με ρεπορτάζ της αποκαλύπτει τους δυο «εγκέφαλους» πίσω από την φονική εκδρομή που στοίχισε τη ζωή του Μιχάλη Κατσουρή.

Σύμφωνα με το κροατικό ρεπορτάζ, το οποίο επικαλείται πηγές από την Ελληνική Αστυνομία, «ολόκληρο το ταξίδι στην Αθήνα οργανώθηκε από τον πατέρα τεσσάρων παιδιών D.H., πρώην ηγέτη των BBB και τον απόφοιτο κοινωνιολόγο Ι.Ζ., ο οποίος στη συνέχεια διέφυγε από την Ελλάδα και άφησε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας».

Σημειώνεται στο ρεπορτάζ πως η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει για τους συγκεκριμένους δυο ωστόσο κατέστη αδύνατο να τους συλλάβει.

Η Nacional, επίσης, κάνει λόγο για «τον συλληφθέντα Π.Λ. (PL), γεννημένο το 2000, η ελληνική αστυνομία πάνω στον οποίο βρήκε ένα μεταλλικό πτυσσόμενο μαχαίρι σε ασημί χρώμα με μαύρη λαβή, μήκος λεπίδας 8 cm, συνολικό μήκος 18 cm και το οποίο φέρεται να αποκαλύπτει τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης που ερευνά η ελληνική αστυνομία για την αιματηρή εκστρατεία των μελών των Bad Blue Boys».

Κλείνοντας, το δημοσίευμα θέτει μερικά ερωτήματα προς τις κροατικές Αρχές: «Το βασικό ερώτημα είναι γιατί η κροατική αστυνομία δεν συμμετείχε πιο ενεργά στην αποτροπή της κλιμάκωσης της βίας, γιατί, τελικά, η κροατική αστυνομία δεν πήγε στην Αθήνα, αλλά αντίθετα αποποιήθηκε τις ευθύνες με ισχυρισμούς ότι έστειλε έγκαιρα στην ελληνική αστυνομία πληροφορίες για το κομβόι των φιλάθλων που πηγαίνει στην Αθήνα;».

«Σαρώνουν» τα βίντεο

Το βιντεοληπτικό υλικό που έχει αντληθεί από κάμερες ασφαλείας πέριξ του γηπέδου της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια «σαρώνει» η ΕΛΑΣ προκειμένου να φτάσει στο δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή.

Οι αστυνομικοί μελετούν τα βίντεο καρέ-καρέ ενώ όπως αναφέρει και το OPEN, αναζητούνται κι άλλοι Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ οι οποίοι είχαν ενδεχομένως συμμετοχή στα επεισόδια. Η είσοδός τους στη χώρα έχει καταγραφεί, αλλά όχι και η έξοδός τους.

Ωστόσο, προτεραιότητα συνεχίζει να αποτελεί ο εντοπισμός του δράστη του στυγερού εγκλήματος με τους αστυνομικούς πλέον να μελετούν φωτογραφίες από όλα τα χτυπήματα τα οποία δέχθηκε ο 29χρονος, είτε από ρόπαλο είτε από φωτοβολίδα. Σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς, ένα χτύπημα με ρόπαλο στο κεφάλι μπορεί να συνιστά και αυτό απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Παράλληλα, από τα πρώτα αποτελέσματα της ανάλυσης DNA φαίνεται πως τα δέιγματα από τα νύχια και από το σώμα του Μιχάλη δεν είναι αποδοτικά και δεν θα μπορέσουν να ταυτοποιηθούν με το γενετικό υλικό το οποίο έχει ληφθεί από τους συλληφθέντες.

Άγνωστο εάν ο δολοφόνος βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του 29χρονου, Χρήστος Μαυρομάτης, δεν υπάρχει προς το πάρον κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για το δράστη της στυγερής δολοφονίας ενώ υπογράμμισε πως παραμένει άγνωστο εάν βρίσκεται μεταξύ των 105 συλληφθέντων που κρίθηκαν προφυλακιστέοι

«Τέλος ο κύκλος των απολογιών. Οι κατηγορίες οι οποίες αποδόθηκαν στους κατηγορούμενους που απολογήθηκαν και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι είναι μια σειρά κατηγορίες που δεν έχουν να κάνουν με την ανθρωποκτονία του Μιχάλη. Οι τρεις ανακριτές που έλαβαν τις απολογίες ένιωσαν δικονομικά ότι δεν ήταν έτοιμοι να αποδώσουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως. Κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για άλλα αδικήματα. Γι αυτό είπα ότι αναμένουμε προανακριτικό υλικό το οποίο θα βοηθήσει, τις επόμενες μέρες και τις επόμενες εβδομάδες, να αποδοθεί σε κάποιους η κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Αυτή τη στιγμή, δεν είναι ικανό το υλικό να οδηγήσει σε ασφαλείς κατευθύνσεις για το ποιος ή ποιοι συμμετείχαν στη δολοφονία του Μιχάλη» τόνισε ο κ. Μαυρομάτης.

«Δεν το λέω ως μάντης κακών. Δεν φοβάμαι κάτι. Ελπίζω ότι θα γίνει αυτή η αποδεικτική συμπλήρωση. Οι αστυνομικοί θεωρώ, ελπίζω και εύχομαι ότι δουλεύουν πάνω στο κομμάτι αυτό, ότι τα στελέχη των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας δουλεύουν νυχθημερόν πάνω στο κομμάτι αυτό και ελπίζω ως άνθρωπος, ως πολίτης, ως δικηγόρος, ως φίλος του συγχωρεμένου ότι θα καταλήξουμε με ασφάλεια στο ποιος ή ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι είχαν αυτή τη συμπεριφορά που οδήγησε στη στυγερή δολοφονία», συμπλήρωσε.

Ερωτηθέις εάν υπάρχει βίντεο που καταγράφει τη στιγμή της δολοφονίας, απάντησε πως ο ίδιος δεν έχει δει τέτοιο υλικό. «Έχω δει την φωτογραφία που έχουν δημοσιεύσει τα Μέσα, δεν έχω δει το βίντεο διότι δεν έχουμε ακόμα ως οικογένεια πρόσβαση στο σύνολο της δικογραφίας, διότι η κατηγορία της ανθρωποκτονίας είναι ακόμα κατά αγνώστων, οπότε η δήλωση παράστασης υποστήριξης κατηγορίας από τον αδερφό είναι ακόμα κατ’ αγνώστων, δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί. Επομένως δεν έχουμε ακόμα πρόσβαση στο σύνολο της δικογραφίας», εξήγησε.

Αλλά ο κ. Μαυρομάτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί το υλικό που θα οδηγήσει στον εντοπισμό του δράστη. «Θεωρώ ότι υπάρχει το υλικό. Έχουμε βίντεο, οπτικό υλικό, έχουμε υλικό βιολογικό, έχουμε τα μέσα ενδεχομένως που χρησιμοποιήθηκαν για την τέλεση του εγκλήματος. Έχουμε αυτόφωρη σύλληψη. Αλίμονο αν σε αυτή την υπόθεση που τα έχουμε όλα αυτά, δεν βρούμε τους δράστες».




Νέα βίντεο και κινητά «σκανάρει» η ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί βρίσκονται σε συνεννόηση με τις εισαγγελικές αρχές για την έκδοση εισαγγελικής διάταξης για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Όταν ανάψει το «πράσινο φως» πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα, η διεύθυνση ανάλυσης πληροφοριών της Αστυνομίας, θα προχωρήσει σε σαρώσεις σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες έχουν συνδεθεί με τα σημεία που βρέθηκαν οι χούλιγκαν όπως στο σταθμό Ειρήνη αλλά και έξω από την «OPAP Arena».

Στόχος αυτή της δύσκολης διαδικασίας, αποτελεί να εντοπιστεί το στίγμα των κινητών τηλεφώνων όσων ενεπλάκησαν στα επεισόδια και έτσι να οδηγηθούν οι Αρχές σε όσους εξακολουθούν και διαφεύγουν.

Πρόκειται για ένα κρίσιμο σημείο των ερευνών για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη, καθώς όπως αναφέρεται ο δράστης ενδεχομένως να μην βρίσκεται ανάμεσα στους 105 συλληφθέντες, οι οποίοι άλλωστε αρνούνται τα πάντα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, οι αστυνομικοί, εξετάζοντας προσεκτικά το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και τα βίντεο που διαθέτουν, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι παραμένουν ασύλληπτοι ακόμη 30 Έλληνες.




Νέα βίντεο στα χέρια της ΕΛΑΣ

Συνήγοροι των κατηγορουμένων ανέφεραν πως υπάρχει βίντεο με τον δολοφόνο να μαχαιρώνει τον Μιχάλη ωστόσο πηγές της ΕΛΑΣ το διαψεύδουν και σημειώνουν ότι δεν έχουν στην κατοχή τους υλικό που να αποτυπώνει αυτόν που μαχαίρωσε τον 29χρονο.

Αλλά παράλληλα η ΕΛΑΣ συνεχίζει και συγκεντρώνει βιντεοληπτικό υλικό καθώς όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, το Σάββατο συγκέντρωσε τέσσερα νέα βίντεο από καταστήματα και σπίτια γύρω από το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ σήμερα θα φτάσουν στα χέρια των αστυνομικών άλλα πέντε βίντεο.

Την ερχόμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα της ΕΔΕ

Την εβδομάδα που έρχεται αναμένεται και η πρώτη εικόνα των αποτελεσμάτων της ΕΔΕ που γίνεται στην ΕΛ.ΑΣ. μετά το επιχειρησιακό φιάσκο, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την αδράνεια της Αστυνομίας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως στο τέλος της εβδομάδας μπορεί να υπάρξουν και έκτακτες κρίσεις στο εσωτερικό της Αστυνομίας.

Με ειδικό λογισμικό θα βρεθεί ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσουρή

Το DNA που βρέθηκε στη σορό του Μιχάλη Κατσουρή δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να βοηθά. Έτσι, η Αστυνομία θα χρησιμοποιήσει ένα ειδικό λογισμικό που μετρά τα βιομετρικά χαρακτηριστικά, καθώς στα βίντεο οι περισσότεροι από τους δράστες φορούν μαύρα ρούχα και έχουν πλήρως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Έτσι, με αυτό το ειδικό λογισμικό μπορούν να μετρήσουν τα βιομετρικά στοιχεία του σώματός τους και αν έχουν κάποιον ύποπτο να βοηθήσει στο να εξακριβωθεί πλήρως η δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Οι αστυνομικοί, που ερευνούν την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή, πάντως θεωρούν ότι ο δολοφόνος του Μιχάλη μπορεί να είναι οποιοσδήποτε από όσους συμμετείχαν στα επεισόδια.




Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ