Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – «Πνίγηκε» στο νερό η Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε

στις

ψυχρή λίμνη
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 15-06-2023/13.00 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα.

Πιο συγκεκριμένα έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

Σήμερα Σάββατο (17-06-2023):

  1. μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας) και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου,
  2. πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τη βόρεια Πελοπόννησο,
  3. κατά διαστήματα στη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων) και την Εύβοια.

Τα φαινόμενα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας, στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες ενδεχομένως να είναι ιδιαίτερα έντονα μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Την Κυριακή (18-06-2023):

  1. τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας),
  2. τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων),
  3. μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και της Βοιωτίας) και πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο,
  4. κατά διαστήματα μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τις βόρειες Κυκλάδες.

Τα φαινόμενα στην περιοχή των Σποράδων τις πρωινές ώρες, της Εύβοιας, της Αττικής και της Βοιωτίας μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες ενδεχομένως να είναι ιδιαίτερα έντονα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

«Πνίγηκε» η Θεσσαλονίκη

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει το τελευταίο εικοσιτετράωρο τη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας δεκάδες προβλήματα σε περιοχές, μεταξύ των οποίων διακοπές ρεύματος και υπερχειλίσεις ρεμάτων.

Συγκεκριμένα ισχυρή βροχόπτωση, που επηρεάζει κυρίως περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, το κέντρο της πόλης και τα Μουδανιά Χαλκιδικής όπου σημειώθηκαν και τοπικές διακοπές ρεύματος, πλήττει την Κεντρική Μακεδονία από τα ξημερώματα του Σαββάτου 17/6, με τον προϊστάμενο της αυτοτελούς διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας ΚΜ, Χαράλαμπο Στεργιάδη να σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «βρισκόμαστε επί ποδός με όλα τα μηχανήματα που έχουμε στη διάθεσή μας και σιγά σιγά αίρονται τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί».




ο ρέμα της Πολίχνης έχει ξεχειλίσει με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ακόμη και αυλές πολυκατοικιών, ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και υπόγεια. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις, ενώ σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του δήμου Νέαπολης – Συκεών Σάκη Λαζαρίδη τρία αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από το ρέμα, καθώς και ένα δίκυκλο. Mάλιστα, το ένα αυτοκίνητο ήταν με ανοιχτά φώτα και υπάρχει ο φόβος να βρίσκονταν άτομα εντός.

Ο δήμος Νέαπολης-Συκεών έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Μαυρομιχάλη. Ήδη από νωρίς το πρωί, τα συνεργεία του δήμου πραγματοποιούν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να αποκατασταθούν τα ζητήματα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ