Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης: «Δόξα τω Θεώ δεν είχαμε ανθρώπινη απώλεια – Παραμένουμε σε εγρήγορση»

Δημοσιεύτηκε

στις

Μητσοτάκης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος που επιχειρούν για δεύτερη ημέρα στις μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν στη βόρεια Αττική, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως αυτού του είδους οι πυρκαγιές οι οποίες λαμβάνουν χώρα στα περιαστικά δάση, είναι πιο εφιαλτικές.

«Δόξα το Θεώ δεν είχαμε καμία απώλεια ζωής και το σύστημα εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά», είπε.

«Οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν από δω και στο εξής θα ξεκινήσει άμεσα η δουλειά τους καταγραφή των ζημιών. Τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, το δάσος με το χρόνο θα ξαναγίνει γίνει όμως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας έχουμε κάποιες μέρες ακόμα καύσωνα».

 

Με τη σειρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα και εξήρε τον έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο πρωθυπουργός μετέβη λίγο μετά τις 8 το πρωί στο κινητό συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη. Ενημερώθηκε για την πορεία της πυρκαγιάς και τις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Στο συντονιστικό κέντρο βρίσκονταιο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Στη μεγάλη πυρκαγιά στη Βρυμπόμπη δίνουν τιτάνιο αγώνα 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Έχουν κινητοποιηθεί και περιοδικά θα επιχειρήσουν 5 Α/Φ και 9 Ε/Π. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Η πυρκαγιά έκαψε σπίτια και απείλησε ανθρώπινες ζωές, ενώ όλη η περιοχή εκκενώθηκε, με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αν και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει πυροσβεστικά τείχη, τόσο για να αποφευχθεί η εξάπλωση και σε άλλες περιοχές όσο και να μην «φύγει» προς την Πάρνηθα, η πύρινη λαίλαπα είναι αδύνατον να περιοριστεί.

Πηγή: cnn

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ