Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεσολόγγι: Ο κρεοπώλης τσακώθηκε με μηνύματα στο Facebook με τον Μπάμπη

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης του 30χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι.

Ήδη από χθες στο Μεσολόγγι βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, όπως και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, για να πραγματοποιήσουν έρευνες στο σημείο και να μπορέσουν να βοηθήσουν τους συναδέλφους του Μεσολογγίου και των Πατρών, ώστε να εξιχνιάσουν σύντομα την υπόθεση.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι κινήσεις του κρεοπώλη, του ανθρώπου που είδε για τελευταία φορά τον αγνοούμενο.

Ο 50χρονος ισχυρίζεται ότι εκείνο το βράδυ είχε αφήσει το κινητό του σπίτι, ωστόσο από τις απαντήσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας διαπιστώθηκε ότι την επίμαχη ώρα από τις 20:40 έως τις 21:41, που έκανε αγορές σε μίνι μάρκετ μέσα στην πόλη του Μεσολογγίου, είχε μαζί του το τηλέφωνο.

Όπως φαίνεται εκείνο το επίμαχο χρονικό διάστημα ενεργοποιήθηκε η κεραία της Οβρυάς της Πάτρας, γεγονός που σημαίνει ότι βρισκόταν στον κάμπο του Ευηνοχωρίου, εκεί όπου επικεντρώνονται και οι έρευνες για τον εντοπισμό του Μπάμπη.

Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι έχει κάνει τρεις προσπάθειες με το κινητό του τηλέφωνο, προφανώς ήθελε να κάνει κάποια κλήση. Σήμερα τα εγκληματολογικά εργαστήρια θα κάνουν κάποιες μετρήσεις στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να δουν σε ποια άλλα σημεία ενεργοποιήθηκε το κινητό τηλέφωνο του 50χρονου κρεοπώλη.

Από το κινητό του αγνοούμενου προέκυψε ότι, ενώ αρχικά το τελευταίο στίγμα ήταν στις 21:45, τα εργαστήρια της Αστυνομίας αποφάνθηκαν ότι το τελευταίο στίγμα τελικά ήταν στι 23:49 το βράδυ της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου, καθώς ο ίδιος εισήλθε στο Facebook. Από εκεί, ακολούθως, χάθηκε το στίγμα.

Σήμερα το κλιμάκιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων που μετέβη από την Αθήνα στην περιοχή θα κάνει κάποιες μετρήσεις, ξεκινώντας πρώτα -όπως αναφέρουν πληροφορίες- από το σπίτι του κρεοπώλη και στη συνέχεια θα επικεντρωθεί προς την περιοχή του κάμπου του Ευηνοχωρίου. Εκεί θα εξεταστεί το πόσο κοντά έφτασε ο αγνοούμενος με το κινητό του τηλέφωνο στην περιοχή εκείνη.




Τσακώθηκαν με μηνύματα στο Facebook

Οι συγγενείς του αγνοούμενου νεαρού από την πρώτη στιγμή καταγγέλλουν πως ο κρεοπώλης χρωστούσε στον Μπάμπη ένα ποσό της τάξης των 17.000 ευρώ, το οποίο φαίνεται πως ο νεαρός ζητούσε επίμονα πίσω από τον 50χρονο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, από το κινητό του κρεοπώλη η αστυνομία έχει ανακτήσει συνομιλίες των δύο αντρών μέσω social media που «καίνε» τον 50χρονο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ίδιος διαπιστώθηκε ότι είχε σβήσει τις συνομιλίες, οι οποίες αφορούσαν τα χρήματα που του είχε δανείσει ο αγνοούμενος.

Στις συνομιλίες αυτές υπήρχε έντονος διάλογος μεταξύ τους καθώς ο 30χρονος ζητούσε άμεσα τα χρήματά του πίσω.

Στο περιθώριο αυτό, ο δικηγόρος της οικογένειας αναφέρει ότι θα ζητηθεί άρση του τραπεζικού απορρήτου για να εξεταστούν όλες οι τελευταίες κινήσεις του Μπάμπη.

«Είναι δεδομένο ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια η οποία είναι μεθοδευμένη, έχει μια συγκεκριμένη υποδομή και κατά την άποψή μου ο δράστης δεν μπορεί να είναι μόνο ένας. Θα καταθέσουμε και μήνυση από την πλευρά της οικογένειας με νέα στοιχεία που θα προσκομίσουμε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου ώστε να γίνει άρση των τραπεζικών λογαριασμών και να δούμε όλες τις κινήσεις του Μπάμπη», υπογραμμίζει ο κ. Δημόπουλος.

Η κίνηση της οικογένειας να ορίσει δικηγόρο και να χειριστεί την υπόθεση της εξαφάνισης του Μπάμπη ως εγκληματική ενέργεια, δείχνει ότι πλέον το σενάριο της δολοφονίας του 31χρονου είναι και το πιο πιθανό.

«Η εξαφάνιση είναι επαγγελματική. Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια», δηλώνει και ο πατέρας του αγνοούμενου.

Γιώργος Τσούκαλης στη Ζούγκλα: Τα στοιχεία που οδηγούν στον κρεοπώλη

Μάλιστα, μιλώντας στη «Ζούγκλα» ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος μετέχει στις έρευνες για λογαριασμό της οικογένειας του Μπάμπη, ανέφερε ότι οι κινήσεις του κρεοπώλη έχουν μπει στο στόχαστρο των διωκτικών Αρχών.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «τα στοιχεία τα οποία οδηγούν στο να στραφούν οι έρευνες προς το πρόσωπο του κρεοπώλη είναι αρκετά, όμως η αστυνομία προσπαθεί να συνθέσει το παζλ και να διαλευκάνει την περίεργη αυτή υπόθεση.

Ένα στοιχείο το οποίο κρίνεται αρκετά σοβαρό είναι ότι  εντοπίστηκαν από τη μητέρα του αγνοούμενου, η οποία συμμετέχει με άλλους συγγενείς στις έρευνες, σε ένα χωράφι με ελιές κοντά στην παλιά εθνική οδό Μεσολογγίου-Ιωαννίνων, δύο ιατρικά γάντια μιας χρήσης, τα οποία εξετάζονται εξονυχιστικά στα εγκληματολογικά δικαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης, ένα δεύτερο στοιχείο είναι τα «κενά» που υπάρχουν στην κατάθεση του 50χρονου κρεοπώλη για τον χρόνο και τον τόπο συνάντησής του με τον Μπάμπη Κούτσικο. Και αυτό διότι, όπως είπε στους αστυνομικούς, ο 31χρονος θα πήγαινε για κυνήγι αλλά έφυγε από το σπίτι, όχι με τα ρούχα παραλλαγής που χρησιμοποιούν οι κυνηγοί αλλά ντυμένος με τα «καλά» του, σαν να πήγαινε βόλτα.

Σε επανεξέτασή του ο κρεοπώλης ανέφερε ότι μετά τη συνάντησή τους, τον άφησε σε ένα σημείο για να συναντήσει κοινό τους φίλο με τον οποίον ο Μπάμπης θα πήγαινε για κυνήγι.

Όμως, σύμφωνα με τη μαρτυρία του κοινού τους φίλου, ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

Δεν είναι μόνο αυτό. Μετά την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη, ο γνωστός κρεοπώλης και φίλος του αντί να ανησυχήσει για την εξαφάνιση, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας , έφυγε από την περιοχή για την ορεινή Κορινθία για να κυνηγήσει.

Το τρίτο στοιχείο, το οποίο θεωρείται αρκετά σοβαρό, είναι το χρονικό κενό από την ώρα της συνάντησης με τον Μπάμπη, μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι του. Και αυτό, διότι σύμφωνα με αυτοψία, η απόσταση είναι μόλις 6 με 7 λεπτά ενώ ο κρεοπώλης επέστρεψε σπίτι του μετά από μια ώρα,  χωρίς όμως, να μπορεί να δώσει πειστικό άλλοθι για αυτό το κενό.

Όπως είναι γνωστό, η οικογένεια του 31χρονου Μπάμπη έχει καταθέσει ότι ο άνθρωπός τους είχε δανείσει στον κρεοπώλη 17.000 ευρώ και τον τελευταίο καιρό ζητούσε να του τα επιστρέψει. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενικών του προσώπων, είχε δώσει διορία να του «γυρίσει» τα χρήματα μέχρι την Κυριακή (7/1), αλλά ο Μπάμπης εξαφανίστηκε την Πέμπτη (4/1).

Επίσης, επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι ο 50χρονος κρεοπώλης εντοπίστηκε από κάμερα της Ιονίας Οδού, να μπαίνει σε χωράφι λίγο μετά την εξαφάνιση του Μπάμπη.

Από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας δεν έχουν ακόμα ανακτηθεί οι συνομιλίες και ό,τι άλλο υπάρχει στο κινητό τηλέφωνο του 31χρονου. Όπως είναι γνωστό, η συσκευή δεν έχει βρεθεί. Πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία.

Ακόμη, οι Αρχές εξετάζουν επιπλέον και μια δεύτερη συσκευή που χρησιμοποιούσε και δεν είναι καταχωρημένη στο όνομά του. Η συσκευή ενδέχεται να δώσει νέα στοιχεία στη μυστηριώδη υπόθεση, μετά την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών».

Νέα τροπή στο θρίλερ εξαφάνισης 31χρονου στο Μεσολόγγι: «Είχε δώσει 17.000 ευρώ σε φίλο του»

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ