Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μάχη για τη ζωή της δίνει η 16χρονη – Έξι συλλήψεις από την αστυνομία

Δημοσιεύτηκε

στις

αστυνομία
Κεντρική φωτογραφία αρχείου
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μάχη για τη ζωή της σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Αθήνας δίνει η 16χρονη που έπεσε σε κώμα, μετά από χρήση «σίσα» και κάνναβης σε οίκημα στον Βύρωνα.

Η ανήλικη πήγε μαζί με μία φίλη της στη μονοκατοικία στον Βύρωνα στις 5 Νοεμβρίου, όπου της έδωσαν ναρκωτικές ουσίες, μεταξύ των οποίων και «σίσα» την περιβόητη «κοκαΐνη των φτωχών», ένα συνθετικό ναρκωτικό, ένα μείγμα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης με οξέα μπαταρίας, λάδι μηχανής, σαμπουάν και αλάτι, με αποτέλεσμα να διακομιστεί σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, τα ξημερώματα της 6ης Νοεμβρίου.




Η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη έξι ατόμων, μεταξύ των οποίων και δύο ανηλίκων, που συμμετείχαν στο κύκλωμα ναρκωτικών που φέρεται να ευθύνεται για την κατάσταση της ανήλικης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματισθεί, τα μέλη της σπείρας οδηγούσαν τα θύματά τους στο συγκεκριμένο σπίτι στον Βύρωνα, ενώ είχαν αποθηκευμένα τα ναρκωτικά σε εγκαταλελειμένο κτήριο στην περιοχή της Γλυφάδας.

Τη Δευτέρα οδηγούνται σε απολογία οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους για την υπόθεση.




Τον «Γιάνο» και τον «Dou» αναζητούν οι Αρχές

Οι Αρχές ερευνούν εκτενώς τα άτομα που χρησιμοποιούσαν τη νεαρή ως πειραματόζωο, καθώς και το περιβάλλον της 16χρονης, που επίσης είχαν πέσει στα δίχτυα της συμμορίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Ήδη έχουν ανοίξει τα τηλέφωνα των συλληφθέντων, ενώ στο στόχαστρο της αστυνομίας είναι δύο άτομα με τις κωδικές ονομασίες «Γιάνος» και «Dou», που φαίνεται να έκαναν παραγγελίες ακόμα και για χάπια έκσταση. Οι συνομιλίες αποκαλύπτουν ότι το κύκλωμα σχεδίαζε να προμηθεύσει ναρκωτικά και στις πιάτσες της Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί παράλληλα ερευνούν και μια μυστηριώδη ουσία, την οποία παρήγγειλε ένα άτομο. Πρόκειται για την κατηγορία ναρκωτικών «λέμον», μία αρκετά ακριβή ουσία. Στην παραγγελία το άτομο αυτό φαίνεται να ζητάει 10 ευρώ για το ένα γραμμάριο από το συγκεκριμένο ναρκωτικό και έτσι οι αστυνομικοί προσπαθούν να ανακαλύψουν για ποια ουσία πρόκειται.

Συγκλονίζουν οι περιγραφές των φίλων της 16χρονης: «Το μυαλό της ήταν μόνο στα ναρκωτικά»

Φίλη της 16χρονης μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Star για όσα έγιναν στο πάρτι. «Εκεί πέρα αράξαμε λίγο και μετά εγώ πήγα για ύπνο, ξύπνησα και μου είπαν ότι έπαθε κάτι η Μ…. αλλά ήξερα τι είχε πάρει. Είχε πάρει και ένα φάρμακο αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα, κάπως λίρικα, κάτι τέτοιο και τα είχε ανακατέψει αυτά τα δύο μαζί. Βλέπω τη Μ…. ξαπλωμένη, με ανοιχτά τα μάτια να είναι έτσι γουρλωμένα, μετά τα μάτια της να πηγαίνουν προς τα πάνω, να έβγαζε κάτι αίματα κάτι υγρά από τη μύτη κάθε φορά που πήγαινα να την σηκώσω τα έβγαζε αυτά τα υγρά. Ήθελα να δω αν ζει ή όχι, να πάρω σφυγμούς και μετά την έβαλα να καθίσει όρθια.

Ένας ακόμα φίλος της 16χρονης είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν το καλύτερο παιδί από όλα αλλά στο θέμα των ναρκωτικών ήταν το πιο χαζούλι ας το πούμε. Δηλαδή με το που έμπαιναν ναρκωτικά στη μέση, δεν σκεφτόταν τίποτα άλλο. Το μυαλό της γενικά ήταν μόνο στα ναρκωτικά.

Η μητέρα της 16χρονης μάλιστα κατήγγειλε ότι οι φίλοι της κόρης της, την ειρωνεύονταν όταν έψαχνε να τη βρει. «Με έχουν ειρωνευτεί τηλεφωνικά όταν την έψαχνα να τη βρω που είναι και ήξερα ότι την κρατούσαν και μιλούσαν αυτοί στο9 τηλέφωνο για αυτή. Γνωρίζω ότι ενώ η κόρη μου πολλές φορές ήθελε να έρθει σπίτι, όταν ήταν με αυτούς της ασκούσαν ψυχολογική πίεση και δεν την άφηναν να γυρίσει παρά τη θέλησή της.

Σημειώνεται ότι στα κινητά τηλέφωνα της παρέας της 16χρονης βρέθηκαν φωτογραφίες με πολλών ειδών ναρκωτικά αλλά και ένα μήνυμα που έδειχνε την απάθεια για την περιπέτεια της φίλης τους. Σε ένα μήνυμα που έλαβε η 16χρονη στο κινητό της και ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένας φίλος της έγραφε: «Αράξαμε τούμπανα χθες οι δυο μας, που να ήξερα ότι θα ήταν η τελευταία φορά.»




Πειραματόζωο στα χέρια των εμπόρων

Η ανήλικη μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έπειτα από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr η ανήλικη διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ υπέστη ανακοπή, με τους γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την επαναφέρουν στη ζωή, ωστόσο αυτό κατέστη αδύνατο, με αποτέλεσμα η 16χρονη να είναι εγκεφαλικά νεκρή. Το ΕΚΑΒ φέρεται να ειδοποίησε ένας άνδρας, ενώ την εξώπορτα της μονοκατοικίας στον Βύρωνα όπου βρισκόταν η ανήλικη άνοιξε μία γυναίκα.

Με βάση τη δικογραφία και την κατάθεση της μητέρας της κοπέλας, οι έμποροι ναρκωτικών δεν άφηναν την ανήλικη ούτε να χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνό της.

Η μητέρα της 16χρονης ισχυρίστηκε ότι της ασκούσαν μεγάλη ψυχολογική πίεση, ενώ όπως είπε όταν έπαιρνε τηλέφωνο το παιδί της, το σήκωνε πολλές φορές ο έμπορος ή κάποιος από την υπόλοιπη παρέα της κόρης της, που επίσης είχε μπλέξει στα δίχτυα της συμμορίας και δεν έδιναν ούτε το τηλέφωνο, για να μιλήσει η μητέρα με το παιδί, λέγοντάς της ότι η 16χρονη είναι μια χαρά.

Τα παιδιά περιέγραψαν πώς γινόταν η προμήθεια, ενώ οι έμποροι τους έλεγαν «Αν υπάρχουν άλλες ποσότητες κοιτάξτε να τις κρύψετε». Σοκάρει το γεγονός ότι ακόμα και όταν ήθελαν να δοκιμάσουν τα ναρκωτικά, χρησιμοποιούσαν την 16χρονη ως πειραματόζωο.

Πηγή: newsbomb.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ