Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κολωνός: Κανένα ελαφρυντικό στον Μίχο και τη μητέρα της 12χρονης πρότεινε η Εισαγγελέας

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να μην αναγνωριστεί στον Ηλία Μίχο, πρωταγωνιστή της υπόθεσης του Κολωνού κανένα ελαφρυντικό, ζήτησε η Εισαγγελέας της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου “δείχνοντας” τα ισόβια για τον 55χρονο επιχειρηματία. Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε επίσης να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στην μητέρα της 12χρονης,που κρίθηκε ένοχη για το πλημμέλημα της εκβίασης. Κατά την Εισαγγελέα ο κριθείς ένοχος για βιασμό και βαριά κακουργήματα, δεν πρέπει να τύχει ελαφρυντικών, λόγω των ειδεχθων πράξεων σε βάρος ανηλίκου, για τις οποίες τον κήρυξε ένοχο το δικαστήριο .

Για την 37χρονη μητέρα, που συμπληρώνει σχεδόν 18 μήνες προσωρινής κράτησης, η Εισαγγελέας τόνισε πως θεωρεί ότι η πράξη της εκβίασης είναι μεγάλης κοινωνικής απαξίας , ενώ και η παραμέληση που επέδειξε στο παιδί, είναι συνθήκες για τις οποίες δεν πρέπει να της αναγνωριστεί ελαφρυντικό . Ούτε ο αποκαλούμενος Μιχάλης, ένοχος για μαστροπεία και πορνογραφία ανηλίκου, πρέπει να λάβει από το δικαστήριο ελαφρυντικό, σύμφωνα με την εισαγγελική κρίση.

Για εκείνους που πήγαν περισσότερες φορές στα ραντεβού της φρίκης ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Η Εισαγγελέας αρνήθηκε σε όλους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Τέλος για έναν κατηγορούμενο, που φέρεται να είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις δευτερολογιες των συνηγόρων.

Η εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση του Κολωνού διατυπώθηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Η μητέρα της 12χρονης κρίθηκε με πλειοψηφία 4 προς 3 αθώα για την μαστροπεία και ομόφωνα για την πορνογραφία ανηλίκου (μέσω πληροφορικών συστημάτων). Η μειοψηφία, αποτελούμενη από τους τρεις τακτικούς δικαστές, ψήφισε υπέρ της ενοχής της μητέρας για την μαστροπεία, προσχωρώντας στην εισαγγελική άποψη. Η κατά πλειοψηφία απόφαση μπορεί να προσβληθεί με εισαγγελική έφεση.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 37χρονη για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος του 55χρονου και είναι πιθανό να της επιβληθεί μια ποινή που ουσιαστικά έχει ήδη με την προσωρινή κράτηση.

Οι τέσσερις ένορκοι, οι λαϊκοί δηλαδή δικαστές, ήταν εκείνοι που έκριναν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα της δίκης,  σχετικά με τη μητέρα της 12χρονης και στέλνοντας το βασικό κατηγορούμενο στη φυλακή.

Στην περίπτωση του 55χρονου, η καταδίκη του για το βιασμό και τη μαστροπεία της ανήλικης ήρθε από τους ενόρκους. Για την κατηγορία του βιασμού, η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία 5-2, δύο δικαστές μειοψήφησαν ζητώντας την απαλλαγή του για το βιασμό. Για τη μαστροπεία, η απόφαση ήταν εντελώς οριακή, οι 4 ένορκοι τον έκριναν ένοχο, ενώ οι 3 τακτικοί δικαστές είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστεί μόνο για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, όπως δηλαδή είχε ζητήσει η εισαγγελέας της έδρας.

Οι τελικές ποινές  αναμένεται να εκφωνηθούν έως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Πηγή: ertnews

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ