Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κακοκαιρία Daniel: Νεκρή ηλικιωμένη στην Μαγνησία

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Και δεύτερο θύμα της κακοκαιρίας Daniel. Πρόκειται για 87χρονη γυναίκα η οποία εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική στην Πάλτση Μαγνησίας κάτω από σωρό από ξύλα.  

Η κακοκαιρία η οποία σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της στη Μαγνησία προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές εξακολουθεί να μαίνεται και έχει μετατοπιστεί και στα νότια της χώρας ενώ από το πρωί βρέχει και στην Αττική.

Χθες, είχαμε άλλον έναν νεκρό στο Βόλο ενώ αγνοείται και ένας 35χρονος ο οποίος προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητό του και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης. 

Ήδη, μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Σοφιάδα και Πετρίλια Φθιώτιδας προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές και να κατευθυνθούν προς Νέο Μοναστήρι λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: « Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Σοφιάδα και Πετρίλια απομακρυνθείτε προς Νέο Μοναστήρι λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Επίσης, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους σε Μέθανα και Τροιζήνα προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) στην περιοχή τους και καλώντας τους να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) στην περιοχή σας. Περιορίστε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».

Πού καταγράφονται σήμερα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Σε Θεσσαλία και Αργολίδα καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σήμερα. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το μεγαλύτερο ύψος βροχής σήμερα, από τα μεσάνυχτα (00:00) έως τις πρωινές ώρες (08:30) σημειώθηκε στους Κωφούς Μαγνησίας με 194 mm. Ακολουθούν το Κρανίδι (180), η πόλη της Καρδίτσας (161), οι Σπέτσες (126), το Μουζάκι Καρδίτσας (121) και οι Χαλκιάδες Φαρσάλων (120).

Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι οι περισσότεροι μετεωρολογικοί σταθμοί της Μαγνησίας και των Σποράδων, όπου έχουν δεχθεί τα ακραία ύψη βροχής τις τελευταίες ημέρες, σταμάτησαν να μεταδίδουν τα δεδομένα τους λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.

Μέχρι την Πέμπτη τα φαινόμενα

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η κακοκαιρία που ήδη προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί έως αύριο, προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής.

Για σήμερα Τετάρτη 06-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

β. κατά τόπους στη δυτική και νότια Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο.

Αύριο Πέμπτη 07-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας).

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 6-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα στα ηπειρωτικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ