Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Πού θα ρίξει ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Δημοσιεύτηκε

στις

πτωση δεντρου απο κακοκαιρια
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται και σήμερα, Κυριακή, η κακοκαιρία– με ισχυρές βροχές και καταιγίδες- ενώ σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που έχει εκδώσει η ΕΜΥ.

Ήδη, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα σε αρκετές περιοχές.

Σήμερα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ.

Παράλληλα, θυελλώδεις άνεμοι από νότιες διευθύνσεις με ένταση 8-9 μποφόρ θα πνέουν σήμερα στο Ιόνιο και κατά τόπους στο Αιγαίο. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ σήμερα, Κυριακή:

– Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν έως το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα (στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο) και τη νότια Πελοπόννησο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

– Από νωρίς το πρωί, ισχυρές κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν κατά τόπους την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

– Θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη και έως τις μεσημβρινές ώρες 8 με 9 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο και κατά τόπους στο Αιγαίο.




Ο καιρός σήμερα: Πρόγνωση για όλη την Ελλάδα

Αναλυτικά, σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα (Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική και νότια Πελοπόννησο) και από νωρίς το πρωί στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και βαθμιαία θα εξασθενήσουν από το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά και με διαστήματα βελτίωσης. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά, ενώ θα είναι πιο πυκνές στα βορειοδυτικά ορεινά. Επίσης, οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες- νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 5-7 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 7-8 και μέχρι το μεσημέρι κατά τόπους έως 9 μποφόρ.

Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 16-18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18-21 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα, Κυριακή:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που μέχρι το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας .
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα 7 με 8, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ στα ορεινά της Ηπείρου θα είναι παροδικά πυκνότερες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο 8 με 9, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βρχές και σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 και μέχρι το μεσημέρι τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου- Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που μέχρι το απόγευμα στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και στα βόρεια έως το μεσημέρι 8 με 9 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και έως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 και στις Σποράδες έως τις πρωινές ώρες 6 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και έως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και έως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και κατά περιόδους έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: lifo

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ