Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καιρός: Από καλοκαίρι… ξαναχειμωνιάζει – Πότε θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία

Δημοσιεύτηκε

στις

κρύο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναποφάσιστος είναι ο καιρός που, από τη μια μας δείχνει την Άνοιξη και από την άλλη, «νοσταλγεί» τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Χθες, ανήμερα της εθνικής μας επετείου, το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 25 βαθμούς σε 5 μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ενώ πάνω από 20°C μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία κατέγραψαν 257 μετεωρολογικοί σταθμοί.

Αυτές οι τιμές είναι περίπου 6-8°C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. 

Η υψηλότερη τιμή καταγράφηκε στις Σέρρες με 25,6°C και ακολούθησαν το Λευκοχώρι Φθιώτιδας με 25,4°C, η Κωπαΐδα με 25,3°C, και η Καρδίτσα με τη Λιβαδειά με 25°C. Ο χάρτης δείχνει την κατανομή των τιμών μέγιστης ημερήσιας θερμοκρασίας από 474 μετεωρολογικούς σταθμούς, και ο ένθετος πίνακας παρουσιάζει τις 8 υψηλότερες τιμές.

Ζεστή και η Κυριακή

Ζεστός αναμένεται να είναι ο καιρός και σήμερα Κυριακή και μόνο στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές ή όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία παρά τη μικρή πτώση που θα σημειώσει στα βορειοανατολικά, θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 20 με 22 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Αυτά μέχρι την Τρίτη, που καιρός θα έχει αρχίσει σιγά – σιγά να αλλάζει προς… το χειμώνα. Nεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και την Εύβοιας.

Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ στα πελάγη, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 και πιθανώς έως 9 μποφόρ!

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα. Στα κεντρικά και βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 12 με 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου. Τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Την Τετάρτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και θα κυμανθεί σε χαμηλές τιμές για την εποχή.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Από την Πέμπτη, η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει, για να θυμίζει ξανά την Άνοιξη που τόσο απολαύσαμε τις τελευταίες ημέρες…

Πηγή: newsit.gr

Καιρός: Ηλιοφάνεια με ζέστη σχεδόν σε όλη τη χώρα την Κυριακή

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ