Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Στις φυλακές Τρίπολης μετά την προφυλάκισή του

Δημοσιεύτηκε

στις

φιλιππίδης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις φυλακές Τρίπολης οδηγείται από τη ΓΑΔΑ όπου βρισκόταν ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, έπειτα από την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για προφυλάκιση του με φόντο τις κατηγορίες για έναν βιασμό και δύο απόπειρες. Στις φυλακές Τρίπολης βρίσκεται προφυλακισμένος και ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Οι πρώτες καταγγελίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη ήρθαν στις 4 Φεβρουαρίου, όταν  τρεις ηθοποιοί, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη κατέθεσαν καταγγελία σε βάρος του, στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Σύμφωνα με το ethnos, οι καταγγελίες αφορούσαν σε ασελγείς πράξεις, λεκτική βία και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας επί και εκτός σκηνής και με αυτή ζητείτο η διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, γεγονός που πράγματι συνέβη λίγο καιρό μετά.

Παρά το γεγονός όμως ότι οι καταγγελίες αυτές δεν οδήγησαν σε άσκηση διώξεων σε βάρος του γνωστού ηθοποιού – είχαν παραγραφεί άλλωστε- οδήγησαν και άλλες γυναίκες να προχωρήσουν σε ανάλογες καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές.

Η εισαγγελική έρευνα

Πράγματι, στα πλαίσια της εισαγγελικής έρευνας που ξεκίνησε μετά το ξέσπασμα του κινήματος #meToo, υπήρξαν τρεις καταγγελίες σε βάρος του ηθοποιού από γυναίκες που εξιστόρησαν αναλυτικά τα όσα είχαν βιώσει.

Ο βιασμός που αποδίδεται στον καλλιτέχνη από την συνάδελφο του, φέρεται να έχει τελεστεί το 2008 ενώ οι δύο απόπειρες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014, με τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχόμενου ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους.

Στις δύο καταγγελίες που αφορούν απόπειρα βιασμού, ο ηθοποιός φέρεται να εμφανίζει παρόμοια τακτική έναντι των δύο συναδέλφων του, οι οποίες αναφέρουν πως όταν παρά την βία που τους άσκησε δεν πέτυχε τον στόχο του, εμφανίζεται να τις απειλούσε με επαγγελματικό αποκλεισμό τους.

«Δεν είναι δυνατόν»

Ο ηθοποιός φαίνεται πάντως πως εξεπλάγη από την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό STAR φέρεται να είπε ότι «δεν το πιστεύω, δεν το περίμενα αυτό που κάνατε, δεν είναι δυνατόν».

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ