Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εθνική τραγωδία: 10 οι νεκροί από τις πλημμύρες – Αγωνία για την υπερχείλιση του Πηνειού | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

larisa-maketa
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βιβλική καταστροφή, απελπισία μέσα σε τόνους λάσπης, 10 νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι σε Πήλιο και Βόλο είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το δραματικό παζλ που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

 

Τα νέα στοιχεία για νεκρούς και αγνοούμενους έκανε γνωστά ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Δύσκολες στιγμές περνούν και οι κάτοικοι της Λάρισας και των γύρω περιοχών, με το «φούσκωμα» και την υπερχείλιση του Πηνειού σε διάφορα σημεία του.

Από χθες το βράδυ, οι τοπικές αρχές δίνουν αγώνα στο Φράγμα Γυρτώνης για να αποσυμφορήσουν τον ποταμό, ωστόσο ο κίνδυνος για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα είναι μεγάλος και η νύχτα προβλέπεται δύσκολη.




 

Σε αυτό το πλαίσιο, μετά τη Γιάννουλη και τον Άγιο Θωμά, μήνυμα για να απομακρυνθούν προληπτικά από τα σπίτια τους, κινούμενοι προς το Αλκαζάρ και το κέντρο της Λάρισας, εστάλη λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στους κατοίκους της συνοικίας Ιπποκράτης.




 

Στην περιοχή επιχειρούν συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ωστόσο για λόγους ασφαλείας οι κάτοικοι θα πρέπει να απομακρυνθούν προληπτικά προς ασφαλέστερα σημεία.

Δήμος Λαρισαίων: «Άγνωστο πώς θα εξελιχθούν τα πράματα»

«Τα νερά που έρχονται από τα Τρίκαλα είναι πάρα πολλά και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα από εδώ και πέρα» λέει ο Απόστολος Καλογιάννης, δήμαρχος Λαρισαίων, σε δήλωσή του σε βίντεο στο Facebook

Στο μεταξύ εικόνες εκτεταμένης καταστροφής κατοικιών, υποδομών, υλικών και εμπορευμάτων επιχειρήσεων εμφανίζουν, μετά τον κυκλώνα Daniel, οι δυτικές συνοικίες της Λάρισας. Περιοχές, που βρίσκονται στις όχθες του Πηνειού, στα δυτικά της πόλης, έχουν βυθιστεί σε νερό που φτάνει, αναλόγως του ύψους του εδάφους, από ένα έως και δυόμισι μέτρα.




Από την πρώτη έξοδο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών και περιμετρικά σε μια έκταση άνω των είκοσι χιλιόμετρων, σχεδόν όλα είναι βυθισμένα στο νερό. Σπίτια, έως το ύψος του πρώτου ορόφου, αυτοκίνητα, βιομηχανικοί χώροι, αποθήκες, γεωργικά μηχανήματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ