Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εντοπίστηκε νεκρός ο πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε στην Εύβοια

Δημοσιεύτηκε

στις

ελικόπτερο λιμενικό διάσωση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πριν από λίγο εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο 69χρονος πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε στην παραλία Αχλαδιού χθες το πρωί στην Εύβοια.

Αυτή την ώρα άνδρες του Λιμενικού πραγματοποιούν την ανάσυρση από την θάλασσα του άτυχου άνδρα που κατέληξε στην θάλασσα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει το ελικόπτερο.

Κατά τις έρευνες, τον βρήκαν οι βατραχάνθρωποι ακόμη μέσα στην καμπίνα του ελικοπτέρου.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Νίκος Αλεξίου εξήγησε ότι «οι συνθήκες χθες ήταν δύσκολες λόγω της βροχής αλλά κυρίως λόγω του γεγονότος ότι εκβάλλει κάποιος χείμαρρος στην περιοχή. «Υπήρχαν πάρα πολλά φερτά υλικά, ακόμη και κορμοί που δυσχεραίνουν ακόμα και την πλεύση των πλωτών. Υπήρχαν και στην επιφάνεια κορμοί που έκαναν πιο επικίνδυνη την πλεύση των πλωτών, αλλά το σημαντικότερο ως προς τις έρευνες ήταν το γεγονός ότι υπήρχε πάρα πολλή θολούρα λόγω των φερτών υλικών αλλά και του χειμάρρου που εκβάλλει εκεί και δεν υπήρχε δυνατότητα να γίνει κάτι περαιτέρω με τους δύτες. Σήμερα που είναι λίγο καλύτερες συνθήκες, παρόλο που η θολούρα που βρίσκεται μέσα στο νερό δεν έχει φύγει ακόμα, θα επιχειρήσει η μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών που βρίσκεται ήδη στο σημείο».




Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ελικοπτέρο Α-109 απογειώθηκε 8 το πρωί της Πέμπτης από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών, στις 08:45 ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Ευβοίας, στις 09:00 προσγειώθηκε και στις 10:13 απογειώθηκε. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χάθηκε η επικοινωνία του χειριστή και σήμανε συναγερμός στις υπηρεσίες της ΥΠΑ.

Το ελικόπτερο είχε ξεκινήσει από τις Αφίδνες προκειμένου να παραλάβει γνωστό εφοπλιστή από τον Βόλο, και πιλότος του ήταν ο Μιχάλης Λάμπου, ο οποίος λόγω της κακοκαιρίας, θέλησε να κάνει στάση στο Μαντούδι Ευβοίας.

Στο σχέδιο πτήσης ήταν δηλωμένος ένας επιβαίνων, ο χειριστής του ελικοπτέρου, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται αναζητήσεις για δύο άτομα.

Η στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου στην Εύβοια – Βίντεο ντοκουμέντο

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ