Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες και κεραυνοί για ένα 24ωρο

Δημοσιεύτηκε

στις

keravnoi_1
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα κακοκαιρία χτυπά τη μισή Ελλάδα με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για έντονες καταιγίδες και πολύ βροχή μέσα σε λίγες ώρες.

 

Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς η πρόγνωση καιρού αναφέρει ότι θα πέσει μέσα σε λίγες ώρες τόσο νερό όσο αυτό σε έναν μήνα.

Ανάλογη προειδοποίηση και από την ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε την Τετάρτη (25/10).

Κολυδάς: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς αναφέρθηκε στη χρονική εξέλιξη των βροχοπτώσεων ανά τρίωρο μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης (26/10).

Από το βράδυ της Τετάρτης (25/10) μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης (26/10) θα έχει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Το αίτιο που θα προκαλέσει αυτή τη μεταβολή οφείλεται σε μια διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα που από τη νότια Ιταλία κινείται ανατολικότερα και θα μας επηρεάσει από τις βραδινές ώρες.

Τσατραφύλλιας: Αυτές οι 5 περιοχές κινδυνεύουν

Αναλυτικότερα, αναμένεται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές. Μάλιστα, ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας, προειδοποιεί για κίνδυνο στις εξής πέντε περιοχές που από σήμερα πρέπει να δείξουν προσοχή.

«Μεγάλη προσοχή από σήμερα το απόγευμα μέχρι αύριο το μεσημέρι στην Κέρκυρα, στους Παξούς, στην Πρέβεζα, στην Άρτα και στα Ιωάννινα για ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Η πρόβλεψη για αυτές τις περιοχές δείχνει να πέφτει μέσα σε λίγες ώρες το νερό πού πέφτει σε 1 μήνα!»

LIVE η κακοκαιρίας (χάρτης καιρού)

Δείτε πώς εξελίσσεται αυτή την ώρα η κακοκαιρία και τις περιοχές με έντονη βροχή και καταιγίδες στον παρακάτω χάρτη καιρού:

Γιαννόπουλος: Η πρόγνωση για τη μίνι κακοκαιρία

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου της ΕΡΤ κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλου από αργά το απόγευμα και έως τα ξημερώματα σημαντικές καταιγίδες θα σημειωθούν στη δυτική Ελλάδα, σε Ήπειρο και Ιόνιο και ιδιαίτερα στο νησί της Κέρκυρας.

Την Πέμπτη θα υπάρξουν επίσης φαινόμενα προς τα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, με τη διαταραχή να περνά από όλη την Ελλάδα, δίνοντας ίσως κάποιες βροχές προς την Αττική.

Την 28η Οκτωβρίου ο καιρός θα είναι για μπάνιο και για παρέλαση, με το θερμόμετρο να παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν υψηλές μέχρι και τουλάχιστον την άλλη Τρίτη. Το επόμενο, ωστόσο, Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα πέσει.

 

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ

Πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, από σήμερα το βράδυ (Τετάρτη 25-10-2023) μέχρι και αύριο το απόγευμα (Πέμπτη 26-10-2023), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ, θα επηρεαστούν:

  • από τις βραδινές ώρες σήμερα (Τετάρτη 25-10-2023) η περιοχή της Κέρκυρας-Παξών και η Ήπειρος.
  • από τις πρωινές ώρες αύριο (Πέμπτη 26-10-2023) η δυτική Στερεά και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου.
  • από το μεσημέρι πιθανώς η βορειοδυτική Πελοπόννησος.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα και από τις απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα.

Meteo: Προειδοποίηση για βροχή «κατηγορίας 2»

Ατμοσφαιρική διαταραχή, κινούμενη γρήγορα προς ανατολικά, θα προκαλέσει πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στην χώρα. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 25/10 αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο Ιόνιο.

Σταδιακά, έως το πρωί της Πέμπτης 26/10, οι τοπικές βροχές θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, από το πρωί έως το απόγευμα, οι βροχοπτώσεις θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Στις ίδιες περιοχές θα σημειωθούν και καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις. Εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 26/10. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες και τα φαινόμενα σε κάποιες περιπτώσεις θα έχουν χαρακτηριστικά λασποβροχής.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Πέμπτη 26/10, κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Πέμπτης 26/10 καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 5-6 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο οι αρχικά νότιοι άνεμοι έως 4-5 μποφόρ θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα βόρεια και δυτικά, παραμένοντας όμως σε υψηλές για την εποχή τιμές.

Η πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη 26/10

Βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης αναμένονται την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 . Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από το meteo, αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο Ιόνιο, οι οποίες έως το πρωί θα επεκταθούν σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα. Από το πρωί έως το απόγευμα οι βροχοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Στις ίδιες περιοχές θα σημειωθούν και καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες και τα φαινόμενα σε κάποιες περιπτώσεις θα έχουν χαρακτηριστικά λασποβροχής. Η ορατότητα έως τις πρώτες πρωινές ώρες αλλά και προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 14 έως 24, στη Θεσσαλία από 15 έως 28, στην Ήπειρο από 13 έως 25, στη Στερεά από 17 έως 28, στην Πελοπόννησο από 13 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 23, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 25, στις Κυκλάδες από 19 έως 24, στα Δωδεκάνησα από 17 έως 27 και στην Κρήτη από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το πρωί έως το μεσημέρι στα βορειοανατολικά τμήματά του 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς, πρόσκαιρες βροχές, τοπικού χαρακτήρα έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νοτιοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα έως τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις ενώ τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το πρωί έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα έως τις πρώτες πρωινές ώρες αλλά και προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ