Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση vikos

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σεισμός αισθητός στην Αθήνα έντασης 4,8 ρίχτερ

Δημοσιεύτηκε

στις

σεισμός
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε γύρω στις 4:15 το μεσημέρι με επίκεντρο στα 24 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά της Κύμης, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Βασίλης Καραστάθης, η δόνηση καταγράφηκε σε μια περιοχή γνωστή για τη σεισμικότητά της.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας είπε στην ΕΡΤ πως «δεν εμπνέει ανησυχία αν και η περιοχή μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό». «Ο σεισμός προήλθε από το θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Κύμης, μεταξύ Σκύρου και Κύμης. Έγινε έντονα αισθητός και στην Αττική, ιδίως σε μεγάλες κατασκευές. Δεν εμπνέει ανησυχία αν και η περιοχή μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. (…) Έχει ιστορικό η περιοχή αλλα συνήθως περιορίζεται η γύρω από αυτή, η οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι θαλάσσια και αραικατοικημένη» πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.

Το Ευρωμεσογειακό έδωσε τον σεισμό στα 4,8 Ρίχτερ, με επίκεντρο στα 29 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αλιβερίου και το εστιακό βάθος στα 14 χιλιόμετρα.

oihioj

Λίγο αργότερα καταγράφηκαν και νέες, ασθενέστερες δονήσεις: 2,4 Ρίχτερ στις 4:24, στα 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικα της Κύμης και 3,1 Ρίχτερ στις 4:33 στα 21 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά της Κύμης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ