Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δολοφονία «Αμερικανού»: «Έδωσε αλλού την κοκαΐνη που μου είχε υποσχεθεί»

Δημοσιεύτηκε

στις

δολοφονια καλαματα
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λεπτομέρειες από το ματωμένο σκηνικό της Καλαμάτας με την εν ψυχρώ δολοφονία του «Αμερικανού» ξεδιπλώνονται μέσα από τη δικογραφία.

Η εκτέλεση, του άνδρα με ρίζες από το Σικάγο των ΗΠΑ, από έναν 38χρονο Αλβανό με το όνομα «Ηρακλής» και συγκατηγορούμενο έναν 23χρονο σεφ που εργάζεται σε γνωστό εστιατόριο στο Λονδίνο, έγινε με φόντο 10 γραμμάρια κοκαΐνης την οποία το θύμα είχε υποσχεθεί στον πιστολέρο και όταν δεν του την έδωσε λέγοντας πως δεν είχε και το ίδιο βράδυ «έσπρωξε» στον σεφ φίλο του για να «φτιαχτεί», τον εξαγρίωσε και τον έκανε να φθάσει στα άκρα, να πιέσει τη σκανδάλη και να του πάρει με μια σφαίρα τη ζωή.

Μάλιστα, όπως λέει στην απολογία του ο Αλβανός, το «χρέος» με τη «λευκή κυρία», προέκυψε όταν ο «Αμερικανός» που τον είχε ως dealer του πούλησε νοθευμένη κοκαΐνη με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο και να κιντυνεύσει να χάσει τη ζωή του. Τότε, ο dealer του είπε πως θα τον αποζημιώσει με δώρο 10 γραμμάρια κοκαΐνης τα οποία όμως, δεν του τα έδωσε ποτέ.

«Κατέληξα στο νοσοκομείο από τη νοθευμένη κόκα που μου πούλησε»

Στην απολογία που παρουσιάζει το protothema.gr, o 38χρονος Αλβανός, δήλωσε τοξικομανής, εθισμένος στην κοκαΐνη, λέγοντας πως ο dealer του ήταν μεταξύ άλλων και ο «Αμερικανός». Μάλιστα αναφέρεται σε ένα συμβάν που σημειώθηκε στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου όταν είχε μεταβεί στην Αθήνα στο πλαίσιο προγραμματισμένου ταξιδιού του και όπως φαίνεται ήταν και η αρχή αυτής της σκοτεινής ιστορίας που έκλεισε με μια σφαίρα και το θάνατο του «Αμερικανού». «Είχα προμηθευτεί από τον «Αμερικανό» 5 γραμμάρια κοκαΐνης, για δική μου χρήση. Στην Αθήνα, έκανα χρήση όμως ήταν νοθευμένη, παρουσίασα σοβαρές επιπλοκές, με αποτέλεσμα να μεταφερθώ στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Επιστρέφοντας στην Καλαμάτα, ανέφερα στον κύκλο των πελατών του συγκεκριμένου, για τη νοθευμένη κοκαΐνη που μου είχε πωλήσει και είχε κινδυνεύσει η ζωή μου.

Έμαθα ότι το διέδιδα στους κύκλους των τοξικομανών, ενοχλήθηκε, με αποτέλεσμα στα τέλη Οκτωβρίου 2022, μαζί με δυο ακόμη άτομα, να μου επιτεθούν και να μου προκαλέσουν σοβαρές σωματικές βλάβες» αναφέρει. Στη συνέχεια, λέει πως το συμβάν αυτό τον είχε τρομοκρατήσει και αποφάσισε τερματίσει αυτή την «κόντρα». Μάλιστα, συναντήθηκε τις επόμενες ημέρες με τον «Αμερικανό», δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις, λέγοντας πως η συμπεριφορά του ηταν αποτέλεσμα της αγανάκτησης που ένιωσε από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο και της επιπλοκές της νοθευμένης κοκαΐνης. Ο «Αμερικανός» δε, του είπε ότι δεν ευθυνόταν αυτός για την κακή ποιότητα της κοκαΐνης που του είχε πωλήσει, ενώ ως ανταπόδοση για την ταλαιπωρία που είχε υποστεί, του υποσχέθηκε ότι θα του χάριζε 10 γραμμαρίων. «Από εκείνη την ημέρα και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, συναντήθηκα μαζί του 2-3 φορές, ζητώντας τα 10 γραμμαρίων κοκαΐνης που μου είχε υποσχεθεί. Όμως, μου έλεγε ότι δεν διέθετε εκείνο τον καιρό και ανέβαλλε κάθε φορά για την επόμενη εβδομάδα. την παροχή που μου είχε υποσχεθεί».

«Μου είπε πως δεν είχε να μου δώσει και πούλησε την κοκαΐνη που μου είχε υποσχεθεί στον φίλο μου»

Και ενώ ο Αλβανός περίμενε να πάρει την κοκαΐνη που του είχε υποσχεθεί, το θύμα συνέχιζε όπως είπε να αναβάλλει το ραντεβού λέγοντας πως δεν είχε. Μέχρι που ένα συμβάν στις 19 Ιανουαρίου σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για την τραγωδία. Όπως λέει «συνάντησα τυχαία και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα τον «Αμερικανό» για να μου δώσει την ποσότητα κοκαΐνης που μου είχε υποσχεθεί. Για μια ακόμη μια φορά μου είπε πως δεν είχε και ότι θα μου την έδινε στα τέλη του μήνα.

Το ίδιο βράδυ, είχα βγει για διασκέδαση στην Καλαμάτα. Σε ένα νυχτερινό μαγαζί, συνάντησα τυχαία τον ομοεθνή μου, τον 23χρονο σεφ, τον οποίο γνώριζα μέσω της αδελφής του, και έλειπε για μεγάλο διάστημα στην Αγγλία. Με ρώτησε αν έχω κοκαΐνη για να κάνουμε μαζί χρήση, όμως του είπα ότι είχα καταναλώσει ήδη και στη συνέχεια αποχώρησα από το μαγαζί και τον σεφ.

Το επόμενο πρωί, της 20ης Ιανουαρίου, συνάντησα τυχαία τον 23χρονο στην πόλη της Καλαμάτας, ο οποίος με ενημέρωσε ότι είχε τελικά καταφέρει να βρει κοκαΐνη και αποφασίσαμε να πάμε με το αυτοκίνητό μου στο σημείο συνάντησης με τον dealer του και μετά να κάνουμε, εντός του αυτοκινήτου μου, χρήση. Πράγματι, φθάσαμε στο σημείο και περιμέναμε τον προμηθευτή του, τον οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν μου είχε κατονομάσει. Τότε, είδα τον «Αμερικανό» να πλησιάζει με το μηχανάκι του. Συνειδητοποιώντας ότι αυτός ήταν ο dealer που θα πωλούσε στον φίλο μου κοκαΐνη, ενώ το προηγούμενο βράδυ είχε πει σε εμένα ότι δεν διέθετε την ποσότητα που μου είχε υποσχεθεί, εκνευρίστηκα και με το αυτοκίνητό μου του έκλεισα τον δρόμο. Βγήκα έξω και αυτός πάρκαρε το δίκυκλό και κινήθηκε επιθετικά προς το μέρος μου, βρίζοντάς με. Ήταν πιο μεγαλόσωμος και γυμνασμένος και μου έριξε μια μπουνιά στο πρόσωπο, την οποία απέφυγα. Θυμήθηκα τον ξυλοδαρμό που είχα υποστεί λίγους μήνες πριν, άρχισα να τρέχω και εκείνος κινήθηκε και πάλι απειλητικά προς το μέρος μου.

Τότε, για να καταφέρω να φύγω και να τον φοβίσω, έβγαλα το όπλο και πυροβόλησα με κατεύθυνση προς τα κάτω, μη στοχεύοντάς τον, ενώ αμέσως έτρεξα στο αυτοκίνητό μου για να φύγω. Φεύγοντας με το αυτοκίνητό μου άκουγα τον θανόντα να βριζει στα αγγλικά και να ζητάει βοήθεια, καλώντας τους περιοίκους, οι οποίοι εντωμεταξύ είχαν προστρέξει να καλέσουν ασθενοφόρο και διαπίστωσα ότι ήταν γονατισμένος, είδα δε ότι είχε τραυματιστεί στο πόδι. Τον πυροβόλησα, για να τον εκφοβίσω…».

«Μετά το συμβάν πήγα για μπύρα»

Στην κατάθεσή του, ο συγκατηγορούμενος του «Ηρακλή», ο 23χρονος Αλβανός σεφ, περιέγραψε με λεπτομέρειες το περιστατικό και φέρεται να διαφοροποιείται από όλα όσα είπε ο «Ηρακλής», ενώ λέει ότι μετά τον πυροβολισμό, πήγαν σε ένα χωριό 15 λεπτά έξω από την Καλαμάτα, όπου ο Αλβανός κρύφτηκε και ο ίδιος πήγε να φάει και να πιει μπύρα!

«Εγώ δεν φταίω σε τίποτα, ο «Ηρακλής» σκότωσε τον «Αμερικανό». Θα σας τα πω όλα όπως έγιναν. Στις 20 Ιανουαρίου διασκέδαζα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε κλαμπ στην Καλαμάτα κάποια στιγμή είδα τον «Ηρακλή». Είχα φύγει από το μαγαζί και επειδή ήταν με το αυτοκίνητο του μου είπε να με πάει σπίτι μου. Εκείνος συνέχισε με το αυτοκίνητό του και πήγε προφανώς το δικό του. Μετά από περίπου μία με 2 ώρες ξανασυναντήθηκα τυχαία με τον «Ηρακλή», λίγο πιο πάνω από τα δικαστήρια έξω από ένα πρακτορείο προπό. Ο «Ηρακλής» ήταν με τα πόδια. Εγώ λίγο πριν είχα καλέσει τηλεφωνικά μέσω messenger τον «Αμερικανό» και του χα ζητήσει να μου φέρει 2 γραμμάρια. κοκαΐνης για να «πιω». Μια στο τόσο «πίνω» κανένα τσιγάρο, χασίς κι αν βρω και κοκαΐνη. Από τον «Αμερικανό» είχε τύχει και είχα ψωνίσει κοκαΐνη άλλη μια φορά κοντά στο μέρος που είναι τα κλαμπ.

Όταν παρήγγειλα την κοκαΐνη, έδωσα ραντεβού με τον «Αμερικανό» να βρεθούμε στην πυροσβεστική στην Καλαμάτα. Αυτός μου είπε ότι σε 10 λεπτά θα ερχόταν στο σημείο που κανονίσαμε. Κατέβηκα απ’ το σπίτι και πήγα με τα πόδια και συνάντησα για άλλη μια φορά τυχαία τον «Ηρακλή». Με ρώτησε τι κάνω και του είπα ότι περιμένω τον «Αμερικανό» να μου φέρει τα ναρκωτικά και ότι πήγαμε μαζί με τον «Ηρακλή» στο αυτοκίνητο του που το είχε παρκάρει έξω από ένα κουρείο και είπαμε ότι αφού έπαιρνα τα ναρκωτικά, θα πηγαίναμε μαζί βόλτα.

Ο «Ηρακλής» μπήκε στο αυτοκίνητο και εγώ καθόμουν στη θέση του συνοδηγού. Παρκάρει το αυτοκίνητο στο δρόμο πυροσβεστικής, πριν την διασταύρωση με την οδό Ύδρας. Εγώ κατέβηκα και πήγα με τα πόδια στην οδό Ύδρας για να περιμένω τον «Αμερικανό». Πράγματι αφού κατέβηκα, είδα τον «Αμερικανό» να έρχεται από την οδό Ύδρας με το σκουτεράκι του προς την διασταύρωση που είχαμε δώσει ραντεβού. Τότε είδα τον «Ηρακλή» να έρχεται με το αυτοκίνητο του από εκεί που είχα παρκάρει και έκλεισε το δρόμο στον «Αμερικανό» που δεν είχε πού να πάει.

Ο «Ηρακλής» κατέβηκε γρήγορα από το αυτοκίνητο και ο άλλος πήρε θέση μάχης, όπως έκανε και ο «Ηρακλής» και κατάλαβα ότι θα παίζανε ξύλο μεταξύ τους. Εγώ ήμουν δίπλα και ετοιμάζομαι να τους χωρίσω. Πριν προλάβει να χτυπήσει ο ένας τον άλλο, ο «Ηρακλής» έβγαλε ένα όπλο, μάλλον πιστόλι, το όπλισε, γιατί άκουσα τον ήχο και έριξε μια φορά στα πόδια του «Αμερικανού» κι αυτός παρέμεινε όρθιος. Είδα ότι έτρεχε αίμα από τα πόδια του. Δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν ήξερα ότι ο «Ηρακλής» είχε όπλο ούτε ότι είχαν προηγούμενα με τον «Αμερικανό».

Από το φόβο μου έτρεξα και μπήκα γρήγορα μέσα στο αυτοκίνητο στη θέση του συνοδηγού και ο «Ηρακλής» στη θέση του οδηγού και φύγαμε από κει γρήγορα. Τον ρώτησα τον «Ηρακλή» γιατί το έκανε αυτό, αλλά δε μου έδωσε καμία απάντηση. Μετά από κει με το αυτοκίνητο του «Ηρακλή» πήγαμε στα παραλιακό χωριό έξω από την Καλαμάτα, περίπου 15 λεπτά. Εκεί ο «Ηρακλής» παράτησε το αυτοκίνητο και κατεβήκαμε μαζί με τα πόδια λίγο πιο πάνω από το μαγαζί που υπάρχει στην παραλία και ο «Ηρακλής» κρύφτηκε μέσα στο βουνό, ενώ εμένα μου είπε να πάω στο μαγαζί γιατί δεν είχα κάνει τίποτα και δεν είχα κάτι να φοβηθώ. Πράγματι πήγα στο μαγαζί αυτό που είναι εστιατόριο και έκατσα και έφαγα και ήπια μπύρα.

Το απόγευμα περίπου στις 6 ο υπάλληλος που δουλεύει στο μαγαζί, με πήρε με το αυτοκίνητο του, με έφερε πίσω στην Καλαμάτα και με άφησε κοντά στο σπίτι μου. Αυτό τον υπάλληλο εγώ και τον γνώριζε. Από τότε μέχρι τώρα δεν ξαναείδα τον «Ηρακλή», ούτε μιλήσαμε καθόλου στο τηλέφωνο. Το κινητό μου τηλέφωνο όπως και το δικό του τα πέταξε ο «Ηρακλής» στο δρόμο που πήγαμε μετά το περιστατικό με τον πυροβολισμό».

«Φαντάσου να περάσει κάποιος με κράνος και να με πυροβολήσει»

Μια 30χρονη Ελληνίδα με καταγωγή απο τη Νορβηγία, η οποία γνώρισε το καλοκαίρι τον «Αμερικανό» και είπε ότι την φιλοξενούσε στο σπίτι του, έχοντας περιστασιακή σεξουαλική επαφή, στην συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς είπε τα εξής: «Θέλω να καταθέσω κάποια πράγματα τα οποία παρέλειψα στην αρχική μου κατάθεση λόγω πανικού και φόβου από το περιστατικό που συνέβη. Ο «Αμερικανός» ήταν συχνός χρήστης κοκαΐνης και χασίς. Αρκετά συχνά, όσο καιρό έμεινα σπίτι του έρχονταν φίλοι του και έκαναν χρήση μαζί. Πολλές φορές επίσης του χτυπούσαν το κουδούνι άγνωστοι σε μένα άντρες και τον ρωτούσαν συγκεκριμένα «έχεις τίποτα να μας δώσεις;». Προφανώς ήταν για ναρκωτικά, άλλα ο «Αμερικανός» τους έδιωχνε και τους έλεγε να μην ξαναπατήσουν στο σπίτι του. Λόγω της χρήσης ναρκωτικών γινόταν αρκετά βίαιος και οξύθυμος απέναντι μου, ενώ μια φορά με είχε χτυπήσει καθώς με ζήλευε πάρα πολύ αν και του είχα πει ότι δεν θέλω να κάνω μόνιμη σχέση μαζί του. Όσες φορές βγαίναμε είχα καταλάβει ότι μάλλον πουλάει ναρκωτικά, καθώς τον πλησίαζαν άτομα άγνωστα σε μένα και φαινόταν ότι κάτι ζητούσαν από αυτόν. Επίσης αρκετά συχνά όταν καθόμασταν στο σπίτι του, χτυπούσε το κινητό τηλέφωνο και έφευγε για λίγα λεπτά. Δε γνωρίζω απο πού προμηθευόταν τα ναρκωτικά. Είχαμε τσακωθεί πολλές φορές γι’ αυτό το λόγο καθώς εμένα δεν μου άρεσαν όλα αυτά και ήταν και απ’ τους λόγους που δεν ήθελα να συνεχίσω μαζί του. Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιος θα ήθελε να του κάνει κακό, αλλά είμαι βέβαιη ότι έχει να κάνει με τα ναρκωτικά. Το μοναδικό περιστατικό που ξέρω ότι ήταν σε αντιδικία με άλλον την περίοδο των Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα είχε βγει κάποια από εκείνες στις μέρες μας με τους φίλους του και τσακώθηκε σε ένα κλαμπ. Απ’ ό,τι μου είπε, του είχαν απαγορεύσει την είσοδο σε πολλά μαγαζιά καθώς πουλούσε ναρκωτικά παλιά. Έτσι την ημέρα εκείνη, ενώ βρισκόταν έξω το μαγαζί πέρασε ένα αυτοκίνητο με ένα άτομο με το όνομα «Ηρακλής», τον οποίο εγώ δε γνωρίζω ούτε έχω δει ποτέ και τον κοιτούσε άγρια. Μπαίνοντας στο μαγαζί κατάλαβα ότι οι φίλοι του τσακώνονταν στην είσοδο και επέστρεψε κι αυτός. Από τα χτυπήματα τραυματίστηκε ελαφρά. Πιστεύω ότι είχανε κάποια κόντρα με τον «Ηρακλή», για το λόγο αυτό έγινε ο καυγάς, καθώς δεν υπήρχε λόγος να μου αναφέρει το όνομα αυτό. Θέλω να σημειώσω ότι από τότε που γνώρισα τον «Αμερικανό» μου είχε κάνει εντύπωση το γεγονός πως αρκετές φορές που βγάζαμε βόλτα το σκύλο μου έλεγε συγκεκριμένα: «φαντάσου να περάσει κάποιος με scooter και κράνος και να με πυροβολήσει και δεν θα ξέρεις και ποιος θα είναι». Αυτό μου έλεγε πάντοτε όταν περνούσα με τα πόδια από σκοτεινά στενά»

Η νομική αποψη

Ο δικηγόρος του 38χρονου Αλβανού, ο οποίος μετά την απολογία του προφυλακίστηκε, κ. Χαράλαμπος Λυκούδης τονίζει στο protothema.gr πως «Από τις περιστάσεις τελέσεως της πράξης και το σύνολο του αποδεικτικού υλικού καταδεικνύεται η έλλειψη ανθρωποκτόνου δόλου. Ο τόπος που είναι ένα πολυσύχναστο σημείο και ακριβώς δίπλα στο κτίριο της πυροσβεστικής με δεκάδες ένστολους, ο χρόνος που είναι ώρα αιχμής, η μετάβαση με το αυτοκίνητο του, η αποφυγή κάθε μέσου κάλυψης των χαρακτηριστικών του, ο ένας και μοναδικός πυροβολισμός με κατεύθυνση προς το έδαφος παρόλο που ήταν σε απόσταση 2-3 μέτρων και θα μπορούσε, εάν ήθελε, να τον πυροβολήσει σε ευπαθές σημείο, είναι βασικοί ενδείκτες που οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ο εντολέας μου δεν είχε σκοπό να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή. Είμαι βέβαιος ότι στην πορεία της υπόθεσης θα αλλάξει ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξης».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ