Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση: Τι λένε οι Έλληνες για ακρίβεια και μέτρα στήριξης

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για το καλάθι του νοικοκυριού και τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης απάντησαν οι πολίτες στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης Marc (δείτε εδώ το πρώτο) οι πολίτες κλήθηκαν να ερωτηθούν για το ποιες είναι οι προσωπικές τους προσδοκίες για το 2023 με το 35,9% να κάνει λόγο για καλύτερη χρονιά, το 30,5% χειρότερη και το 32,1% περίπου ίδια.

Στο ερώτημα για ποιες είναι οι αυξήσεις του καίνε το 54,7% λέει πως είναι τα τρόφιμα και το σούπερ μάρκετ, 22,4% η ηλεκτρική ενέργεια, το 10,1% βενζίνη/πετρέλαιο κίνησης, 8,3% πετρέλαιο θέρμανσης/φυσικό αέριο, το 1,9% τα ενοίκια και το 0,4% ένδυση/υπόδηση.

Στο ερώτημα αν το «καλάθι του νοικοκυριού» έχει συμβάλει στην συγκράτηση των τιμών το 70% λέει όχι ή μάλλον όχι και το 27,3% ναι ή μάλλον ναι.

Στο πως αξιολογούν οι πολίτες τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση το 45,8% λέει πως δεν προσφέρουν καμιά βοήθεια, για μικρή αλλά αναγκαία κάνει λόγο το 34,8% και για σημαντική βοήθεια μιλά το 18,8%.

Στο που πρέπει να δώσει προσοχή η κυβέρνηση, την αντιμετώπιση της ακρίβειας λέει το 47,1%, την υγεία το 46,6%, την οικονομία/ανάπτυξη το 42,1%, την παιδεία το 24% κ.α

Στο ερώτημα για την κύρια αιτία έλλειψης των φαρμάκων το 51,4% κάνει λόγο για κερδοσκοπία στον χώρο της εμπορίας, το 22,6 θεωρεί πως φταίει η διεθνής έλλειψη πρώτων υλών και 20,9% οι λανθασμένοι κυβερνητικοί χειρισμοί.

Τέλος η πλειοψηφία των πολιτών κρίνει ότι ορθά ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος κηδεύτηκε ως ιδιώτης με ποσοστό, 56.9%,

Πηγή: newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ