Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απεργία την Τετάρτη – Ποιοι συμμετέχουν, πώς θα κινηθούν ταξί, μετρό, ηλεκτρικός και τραμ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απεργιακός κλοιός αύριο, Τετάρτη 17 Απριλίου, στη χώρα, καθώς η ΓΣΕΕ κήρυξε πανελλαδική απεργία με αιτήματα τις αυξήσεις στους μισθούς, την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και την προστασία του εισοδήματος από την ακρίβεια.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια τη συγκεκριμένη ημέρα. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η απεργία της ΠΝΟ θα ξεκινήσει στις 00:01 της Τετάρτης 17 Απριλίου και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, με αίτημα την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη διασφάλιση των κατάλληλων εκείνων συνθηκών για ένα αξιοπρεπές επίπεδο».

Επίσης, στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι Ομοσπονδίες. Παράλληλα, μεταξύ των ενώσεων που αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία είναι και η ΕΙΝΑΠ που εκπροσωπεί τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά.

Τρένα

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024.

Ωστόσο, η Hellenic Train σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα ακόλουθα: Λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλε η Γ.Σ.Ε.Ε., στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, θα υπάρξουν αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.

Ωστόσο, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, η Hellenic Train θα πραγματοποιήσει τα παρακάτω δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας:

Στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα: 52,53,56 και 57

Στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Λάρισας: 1591,1592,2593,2594,1597 και 1598

Στο τμήμα Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς: 1300,1305,1318,1323,1326 και 2301

Στο τμήμα Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Πειραιάς: 1206,1207,1222,1223,1230 και 1231

Στο τμήμα Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα: 1532,1535,1550,1553,2530 και 2533

Επίσης, λόγω της απεργίας τροποποιούνται τα παρακάτω δρομολόγια:

Στο τμήμα Πειραιάς-Κιάτο-Πειραιάς:

Την Τρίτη 16.04.2024 οι αμαξοστοιχίες 2302 και 2304 θα πραγματοποιήσουν το δρομολόγιο τους από Πειραιά προς Άνω Λιόσια με τρένο και στο τμήμα Άνω Λιόσια – Κιάτο θα υποκατασταθεί με λεωφορεία.

Στο τμήμα Αθήνα-Χαλκίδα-Αθήνα:

Την Τρίτη 16.04.2024 η αμαξοστοιχία 2534 θα εκτελεστεί από Αθήνα προς Αφίδναι με τρένο και στο τμήμα Αφίδναι – Χαλκίδα θα υποκατασταθεί με λεωφορείο. Επίσης, η αμαξοστοιχία 2539 στο τμήμα Χαλκίδα – Οινόη θα υποκατασταθεί με λεωφορείο.

Λεωφορεία

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ σε ανακοίνωση του αναφέρει πως θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας την Τετάρτη, 17 Απριλίου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Το σωματείο Τεχνικών κι Εργαζομένων ΟΑΣΑ ΟΣΥ κήρυξε στάση εργασίας από τις 10:30 έως τις 17:30- ωστόσο αυτός ο κλάδος δεν επηρεάζει την κυκλοφορία.

Τρόλεϊ

Το διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισε για την Τετάρτη στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί.

Μετρό (Γραμμές 1,2 και 3)

Το ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών) αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ, για την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) – Φορτηγά και λοιπές μεταφορές.

Η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (Ο.Σ.Μ.Ε) συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική απεργία, η οποία έχει εξαγγελθεί από τη Γ.Σ.Ε.Ε και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Τραμ

Δεν έχει ανακοινώσει επισήμως τίποτα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται σε 24ωρη απεργία.

Τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ- ΜΣΤ).

Η ΠΟΣ – ΜΣΤ ζητά άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή εργασία, επαναφορά των ελεύθερων διαπραγματεύσεων των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς για την αντιμετώπιση της κρίσης και του κόστους ζωής, επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα, αναβάθμιση του τροχαίου υλικού, πλήρη αποκατάσταση των υποδομών – εγκαταστάσεων που επλήγησαν από τις θεομηνίες (π.χ. Εργοστάσιο Βόλου) και καλύτερες συνθήκες εργασίας παντού.

Τι ώρα είναι οι πορείες την Τετάρτη 17 Απριλίου

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Τετάρτη 17 Απριλίου έχουν οριστεί στις 09:30 στα εξής σημεία:

  •  πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα,
  •  Ομόνοια: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής,
  •  Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών, Σύλλογοι στην επαγγελματική κατάρτιση.

Οι ομοσπονδίες και τα σωματεία των συνταξιούχων έχουν συγκέντρωση στις 09:00 το πρωί έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας και από εκεί θα μεταβούν με πορεία στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ διοργανώνουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 05:30 το πρωί στον ΗΣΑΠ του Πειραιά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ