Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Πού θα έχει θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αλλάζει ο καιρός, το Σάββατο 18/11 βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στη βορειοανατολική χώρα, στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και δευτερευόντως στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Πρόσκαιρες βροχές θα εκδηλωθούν κατά τόπους και στην υπόλοιπη χώρα. Βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 7 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο. Ενισχυμένοι θα είναι επίσης οι άνεμοι σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και στον Κορινθιακό (Χάρτης 1). Σημειώνεται ότι η αναφορά γίνεται στις μέσες εντάσεις ανέμου και ότι κατά τόπους αναμένονται ριπές άνω των 80κm/h. Αισθητή θα είναι η πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών σε σχέση με την Παρασκευή 17/11 (Χάρτης 2).

xartis

Χάρτης 1. Πρόγνωση μέγιστης μέσης έντασης ανέμων σε μποφόρ το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023. Εμφανίζονται μόνο οι τιμές άνω των 6 μποφόρ.

xartis

Χάρτης 2. Εκτιμώμενη πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023.

Ο καιρός στην Κρήτη

Ο καιρός στην Κρήτη προβλέπεται σήμερα με λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.




Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή 19/11 οι βροχές θα περιοριστούν κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, όπου ο καιρός μέχρι το βράδυ θα βελτιωθεί. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω αισθητή πτώση (Χάρτης 3).

xartis

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ