Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

25η Μαρτίου: Εντυπωσιακή παρέλαση Rafale, F16 και Απάτσι στον ουρανό της Αθήνας

Δημοσιεύτηκε

στις

rafale
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την εντυπωσιακή στιγμή της απογείωσης των Rafale στην Τανάγρα, η οποία αποτελεί το σπίτι των γαλλικών μαχητικών κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ.

Τα αεροσκάφη που δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα στην Ελληνική Αεροπορία πάνω από το Αιγαίο, απογειώθηκαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 25η Μαρτίου και στη συνέχεια «έσκισαν τον αθηναϊκό ουρανό».

Τα μαχητικά F-16 Viper, πέταξαν και εκείνα στον ουρανό της Αθήνας  και στην συνέχεια ακολούθησαν τα ελικόπτερα Απάτσι και τα ελικόπτερα Σινούκ.




Τα γαλλικά μαχητικά διαθέτουν χαρακτηριστικά που κάνουν πραγματική διαφορά με σημαντικότερα εξ΄αυτών τα παρακάτω:

Πολυλειτουργικότητα: Το Rafale είναι σχεδιασμένο για να εκτελεί μια πληθώρα αποστολών, συμπεριλαμβανομένης της αερομαχίας, της υποστήριξης εδάφους, της αναγνώρισης και της ανατίναξης στόχων.
Συνδυασμένοι κινητήρες: Το Rafale διαθέτει δύο κινητήρες Snecma M88-2 που του παρέχουν εξαιρετική επιτάχυνση και αντοχή.
Τεχνολογία Stealth: Το Rafale είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία stealth που μειώνει την ανίχνευση από ραντάρ.
Συστήματα επικοινωνίας και πλοήγησης: Το Rafale διαθέτει προηγμένα συστήματα επικοινωνίας και πλοήγησης που του επιτρέπουν να λειτουργεί αποτελεσματικά σε περιβάλλοντα υψηλής ταχύτητας και ανταπόκρισης.
Υψηλή ευελιξία: Το Rafale είναι ένα αεροσκάφος υψηλής ευελιξίας που μπορεί να επιτελέσει αποστολές σε διάφορες συνθήκες και περιβάλλοντα. Έχει επίσης τη δυνατότητα να προσαρμοστεί σε διάφορα είδη όπλων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο πλαίσιο της παρέλασης έχει ως εξής:

  • Την 11:00 παρέλαση τμημάτων των ΕΔ και των ΣΑ μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώπιον της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.
  • Την 18:41 επίσημη Υποστολή της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού.
  • Επισκέψεις κοινού στην Φρεγάτα ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ και στο Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ που θα βρίσκονται ελλιμενισμένα στο λιμάνι του Πειραιά, από 24 έως 26 Μαρτίου 2023.
  • Ελεύθερη είσοδος στο Πολεμικό Μουσείο.

Πηγή: ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ