Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι θα πάρουν το χριστουγεννιάτικο «μποναμά» που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε έκτακτο δώρο Χριστουγέννων χτες από το βήμα της Βουλής, στους αδύναμους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει η έκτακτη ενίσχυση να κατευθυνθεί προς τις επαγγελματικές ομάδες που δεν στηρίχθηκαν επαρκώς στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.
Στόχος είναι να αμβλυνθούν οι ανισότητες που υπήρξαν σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες το πρώτο και το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η κάλυψη του Δώρου Χριστουγέννων επί του ονομαστικού μισθού και όχι επί της έκτακτης αποζημίωση 534 ευρώ, είναι ένα μέτρο που έχει κλειδώσει αλλά φαίνεται πως δεν θα είναι το μόνο.
Η έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και τους μακροχρόνια ανέργους που έχουν μείνει εκτός της έκτακτης υποστήριξης. Επίσης, εξετάζεται να ενισχυθούν και οι αδύναμοι που ήταν εκτός αγοράς εργασίας πριν καν ξεσπάσει η πανδημία.

xristougenna576
Όσον αφορά στους συνταξιούχους δεν αναμένεται κάτι, καθώς αφενός δεν υπέστησαν εισοδηματικές απώλειες εξαιτίας της πανδημίας, αφετέρου, πέρα από τα αναδρομικά των 1,4 δισ. ευρώ, έχει δρομολογηθεί ήδη η καταβολή αναδρομικών 14 μηνών, 350.000.000 ευρώ, σε 190.000 δικαιούχους με βάση τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης , για όσους είχαν πάνω από 30 χρόνια δουλειάς και συνταξιοδοτήθηκαν από τον Μάιο του 2016 και μετά.
Μετά το πράσινο φως του πρωθυπουργού Κυριάκο Μητσοτάκη, το οικονομικό επιτελείο ανοίγει βήμα και εξετάζει τα εισοδηματικά κριτήρια που θα «δημιουργήσουν» δικαιούχους. Σε κάθε περίπτωση η ρύθμιση θα έρθει τις επόμενες μέρες στη Βουλή.
Πηγή: dikaiologitika

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ