Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

«Η κοπέλα δεν γνώριζε τίποτα» αποκαλύπτει ο ιερέας που συνάντησε την 19χρονη Ειρήνη στη φυλακή

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η 19χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου κρατείται εδώ και καιρό σε ειδικές φυλακές του Χονγκ. «Η κοπέλα ισχυρίζεται ότι δε γνώριζε τίποτε» αποκάλυψε ο πάτερ Τζον Γουίδερσπουν, ο ιερέας που την επισκέφθηκε στο κελί, με δηλώσεις του στο STAR.

Η κοπέλα ζει απομονωμένη. Μπορεί να κάνει ένα τηλέφωνο το μήνα στους δικούς της, ενώ ευτυχώς έχει το δικαίωμα να γράφει γράμματα. «Της επιτρέπεται να κάνει ένα τηλέφωνο το μήνα στην οικογένειά της. Γράφει κάθε μέρα ένα γράμμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιερέας.

Η 19χρονη συνεχίζει να ισχυρίζεται πώς δεν γνώριζε ότι κουβαλούσε ναρκωτικά, ενώ ο πατήρ Τζον  δείχνει τον ένοχο προς την πλευρά των συμμοριών από τη Νιγηρία. Εκείνες, λέει, βρίσκονται τόσο πίσω από την Ειρήνη, όσο και πίσω από τις άλλες κοπέλες που συνελήφθησαν πριν από εκείνη.

«Λέει ότι δε γνώριζε ότι υπήρχαν ναρκωτικά στην τσάντα της. Η Κίνα έχει θανατική ποινή, όχι το Χονγκ Κονγκ. Μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με ποινή 27 ετών, στην οποία μπορεί να μειωθεί το 1/3» αποκαλύπτει ο πάτερ Τζον.

Πώς παγίδευσαν την 19χρονη Ειρήνη

«Είναι μια νιγηριανή ομάδα στην Αντίς Αμπέμπα. Στρατολογούν ευάλωτους ανθρώπους από όλο τον κόσμο για να μεταφέρουν ναρκωτικά για λογαριασμό τους. Τους χαρίζουν δωρεάν ταξίδια και μετά τους δίνουν να μεταφέρουν κάτι σε μέρη που γνωρίζουν ντόπιες. Στρατολογούν ανθρώπους από την Ευρώπη. Μερικές φορές τους στρατολογούν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προσποιούμενοι ότι είναι φίλοι τους ή τους υπόσχονται γάμο», συμπλήρωσε ο ιερέας.

Το μόνο παρήγορο που προκύπτει από τις δηλώσεις του ιερέα είναι πώς η συγκεκριμένη φυλακή δεν είναι κολαστήριο: η βία δεν έχει καμία θέση σε αυτή ενώ οι κρατούμενες μπορούν ακόμη και να επισκεφτούν τη βιβλιοθήκη των φυλακών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ