Βρειτε μας στα Social Media

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμός για όλους 2024: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουρισμός για Όλους: Στην τελική ευθεία για το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπου οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους –

Τα οικονομικά κριτήρια για τα voucher έως 400 ευρώ.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για το νέο ενισχυμένο εκπτωτικό κουπόνι διαμονής σε ξενοδοχεία ανά την επικράτεια.

Το υπουργείο Τουρισμού έχει προβεί σε ενίσχυση του ποσού το οποίο θα φτάσει έως και το διπλάσιο σε σχέση με την περασμένη χρονιά ενώ έχει παράλληλα διευρυνθεί και ο αριθμός των δικαιούχων.

Ο νέος κύκλος του προγράμματος « Τουρισμός για όλους», που αναμένεται να αρχίσει να «τρέχει» σύντομα, δίνει την δυνατότητα σε χιλιάδες νοικοκυριά να διεκδικήσουν «κουπόνι» (voucher) που θα αγγίζει ακόμη και τα 400 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η έκπτωση αυτή χορηγείται για να καλύψει μέρος του κόστους διαμονής των δικαιούχων κατά την περίοδο των διακοπών τους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Τουρισμού και στοχεύει στην ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού κατά το τρέχον έτος και η ισχύς του λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2024. Αξίζει επίσης να σημειώθεί ότι το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 25.694.539,89 ευρώ .
Επίσης, μέσω του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» χορηγείται κατόπιν σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης, οικονομική διευκόλυνση ως εξής:

– ποσό ύψους 200 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια

– ποσό ύψους 300 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα:

άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022,
έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022. Σημειώνεται ότι η επίκληση της ύπαρξης του ανωτέρω αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ.
συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν τις οριζόμενες από το άρθρο 2 προϋποθέσεις.
ποσό ύψους 400 ευρώ, ειδικώς για ΑμεΑ, με ισχύουσα απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑμεΑ, με ισχύουσα απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως, σύμφωνα με την περιγραφόμενη στο Άρθρο 5 διαδικασία. Σημειώνεται ότι η επίκληση της ιδιότητας ΑμεΑ είναι δυνατή άπαξ, είτε από το αιτούμενο πρόσωπο ΑμεΑ, είτε από αιτούμενο με τέκνο ΑμεΑ, που πληρούν τις οριζόμενες από το άρθρο 2 προϋποθέσεις.
Σε περίπτωση δικαιούχου που πληροί τις προϋποθέσεις περισσότερων της μίας εκ των ως άνω κατηγοριών, η αίτηση κατατάσσεται στην κατηγορία με το μέγιστο ποσό επιδότησης.

Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

Τουρισμός για όλους – Τα εισοδηματικά κριτήρια
Τα εισοδηματικά κριτήρια για όλους προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση ορίζονται ως εξής:

Ατομικό (Φυσικά πρόσωπα, άγαμα, ή σε κατάσταση χηρείας)

Χωρίς τέκνα: 19.000
Με 1 τέκνο: 20.500
Με 2 τέκνα: 22.000
Με 3 τέκνα: 24.000
Με περισσότερα τέκνα: 29.000
Οικογενειακό (έγγαμοι και μέρη συμφώνου συμβίωσης)

Χωρίς τέκνα: 31.000
Με 1 τέκνο: 32.500
Με 2 τέκνα: 34.000
Με 3 τέκνα: 36.000
Με περισσότερα τέκνα: 41.000
Δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους»
Οι δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει οριστική Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων φορολογικού έτους 2022, η οποία έχει εκκαθαρισθεί έως την τελική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ