Βρειτε μας στα Social Media

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι πλούσιοι Βρετανοί ψηφίζουν ελληνική χρυσή βίζα

Δημοσιεύτηκε

στις

Βρετανοί
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Βρετανοί με περιουσία άνω του ενός εκατομμύριου λιρών επιλέγουν τη χρυσή βίζα της Ελλάδας στη μετά το Brexit εποχή, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τον διεθνή οίκο Astons, ο οποίος εξειδικεύεται στον τομέα του μεταναστευτικού δικαίου.

Η μελέτη, η οποία εστιάζει στα κίνητρα των HNWs (High Net Worth Individuals) μετά το Brexit, αποκαλύπτει ότι η πλειονότητα (79%) των πλούσιων επενδυτών δεν επηρεάζεται από την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε., ενώ διαπιστώνεται ότι το κύριο επενδυτικό κίνητρο (68%) για την εν λόγω κατηγορία είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής που θα μπορούσε να προσφέρει μια επένδυση σε ακίνητα.

Η πρώτη θέση της Ελλάδας με ποσοστό 19% μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες, αναφέρει η μελέτη. Πρώτον, η ελληνική αγορά ακινήτων είναι πιο προσιτή από το Ηνωμένο Βασίλειο και διαθέτει πολύ καλύτερο κλίμα και εξαιρετική ποιότητα ζωής. Δεύτερον, η απόκτηση μόνιμης κατοικίας στην Ελλάδα μπορεί να επιτευχθεί εντός δύο μηνών με σχετικά χαμηλή ελάχιστη επένδυση μόλις 217.252 λίρες (250.000 ευρώ) και τρίτον η απόκτηση άδειας διαμονής προσφέρει ταξίδια χωρίς βίζα σε όλα τα κράτη της ζώνης Σένγκεν, καθώς και εντός ΕΕ.

Η Αντίγκουα, η Μπαρμπούντα και η Ισπανία ήταν επίσης ψηλά στη λίστα (11%), μαζί με την Ιρλανδία (8%). Η Ιταλία, το Τζέρσεϋ, η Μάλτα, το Μονακό, η Πορτογαλία, η Αγία Λουκία και η Ελβετία κέρδισαν ίσο ενδιαφέρον (6%), με τη Ντομίνικα, το Μαυροβούνιο, το Saint Kitts & Nevis και το Βανουάτου να συμπεριλαμβάνονται επίσης στη λίστα με τις τοποθεσίες επενδύσεων σε ζήτηση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Astons, Arthur Sarkisian, σχολίασε: «Η ιδέα ότι πολλοί επενδυτές αναζητούν εναλλακτική κατοικία ή υπηκοότητα για να προωθήσουν τις δικές τους προσωπικές ατζέντες ή απλά να αποκτήσουν ένα επιπλέον διαβατήριο για τη χαμηλότερη δυνατή τιμή είναι αρκετά κοινή παρανόηση. Στην πραγματικότητα, εκείνοι που θέλουν να επενδύσουν το κάνουν για την καλό της οικογένειάς τους, ενώ το απαιτούμενο κόστος είναι συχνά δεύτερο μετά την ευημερία των αγαπημένων τους. Ενώ το Brexit έχει σίγουρα προκαλέσει αυξημένο ενδιαφέρον για επενδυτικά προγράμματα εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν φαίνεται να είναι ο πρωταρχικός παράγοντας».

 

Πηγή: imerisia

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ