Βρειτε μας στα Social Media

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κακά μαντάτα: «Η τιμή της βενζίνης θα φτάσει στα 2,80 η βενζίνη τον Ιούλιο»

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
32 Shares

Για περαιτέρω αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης για το επόμενο διάστημα κάνει λόγο ο Γιώργος Ασμάτογλου, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, που προβλέπει ότι πολλά πρατήρια καυσίμων θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτα.

Όπως αναφέρει στο Newsbomb.grυπάρχει μεγάλη πιθανότητα τον Ιούλιο η μέση τιμή της βενζίνης στα αστικά κέντρα να βρίσκεται πάνω από 2,30 ευρώ ανά λίτρο και στα νησιά να φτάσει ακόμα και 2,80 ευρώ/λίτρο«Στα νησιά αυτή τη στιγμή η τιμή της αμόλυβδης είναι 2,60 ευρώ/λίτρο. Πόσο μακριά είναι να φτάσει τον Ιούλιο τα 2,80 ευρώ; Και στην Αθήνα σήμερα είναι 2,20 ευρώ/λίτρο και θα γίνει 2,25 ευρώ/λίτρο μέσα στο τριήμερο. Πόσο μακριά είμαστε για τα 2,30 ευρώ/λίτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα; Αν πάρει την άλλη εβδομάδα άλλα 5 λεπτά, θα πάμε στα 2,30 ευρώ/λίτρο»

Για το αν θα συνεχιστεί το ράλι τιμών στα καύσιμα με την τιμή της βενζίνης να ξεπερνά το καλοκαίρι τα 2,50 ευρώ/λίτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα, ο κ. Ασμάτογλου σχολίασε: «Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τίποτα. Είναι πολύ ρευστή η κατάσταση».

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, σημειώνει ότι παρατηρείται μεγάλη πτώση της κατανάλωσης και αυτό έχει αντίκτυπο στον τζίρο και στη βιωσιμότητα των πρατηρίων καυσίμων. «Ο τζίρος είναι πτωτικός. Οι πωλήσεις σαν λίτρα είναι μειωμένα. Έχουμε μείωση των εσόδων και αύξηση των εξόδων καθώς έχουμε υψηλά λειτουργικά κόστη και ένας λόγος είναι και η ηλεκτρική ενέργεια. Θα αρχίσουμε να βλέπουμε μη βιώσιμες καταστάσεις από εδώ και πέρα για τους πρατηριούχους», καθώς πολλοί θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτα.

«Οι κερδοσκόποι ανεβάζουν την τιμή του διυλισμένου προϊόντος»

Ο κ. Ασμάτογλου κάνει λόγο για ξεκάθαρη κερδοσκοπία του διεθνούς παράγοντα στο χώρο της εμπορίας βενζίνης.

«Με τον Τραμπ το βαρέλι ήταν στα 60 δολ. και μετά τον Τραμπ το βαρέλι έφτασε στα 110 δολ.. Αν και παλιότερα είχε φτάσει το βαρέλι στα 130 δολ., τότε η τιμή βενζίνης δεν ξεπερνούσε τα 1,90 ευρώ ανά λίτρο. Οι αυξητικές τάσεις των τιμών σήμερα οφείλονται στα κερδοσκοπικά παιχνίδια. Οι κερδοσκόποι ανεβάζουν την τιμή του διυλισμένου προϊόντος».

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretan
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap