Βρειτε μας στα Social Media

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτο δώρο Πάσχα: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι των 300 ευρώ

Δημοσιεύτηκε

στις

Απάτη λεφτά
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έκτακτο δώρο Πάσχα Πάσχα 250 έως 300 ευρώ εξετάζει να δώσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα Νέα.

Μάλιστα, η κυβέρνηση εξετάζει πολύ σοβαρά μία σειρά από μέτρα υπέρ των πολιτών, τα οποία όμως θα εξαρτηθούν από τις τιμές στην ενέργεια. Στόχος, πάντως, των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι οι παρεμβάσεις να κατευθυνθούν προς την ενίσχυση των επιδομάτων. Πρόκειται, δηλαδή, για μέτρα «ανάσα» υπέρ των συνταξιούχων και των ευάλωτων.

Δώρο Πάσχα: 1,1 εκατ. δικαιούχοι

Το έκτακτο δώρο Πάσχα, σύμφωνα με Τα Νέα, υπολογίζεται ότι θα είναι από 250 έως 300 ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα δοθεί σε ευάλωτους συνταξιούχους.

Πιο συγκεκριμένα, το έκτακτο δώρο Πάσχα (θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα δοθεί) αναμένεται να λάβουν οι δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού. Πρόκειται για 1,1 εκατ. δικαιούχους που θα εισπράξουν συνολικά περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Τι είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας για το έκτακτο δώρο Πάσχα

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα των Νέων ότι θα δοθεί έκτακτο δώρο Πάσχα σε ευάλωτους και συνταξιούχους, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «όπως φαίνεται, αρχίζει και δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος για κάποιες πρόσφατες παρεμβάσεις που θα προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός, ανάμεσα στις πολλές ανάγκες που έχει η κοινωνία».

Τι είπε για την αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ακόμη ότι η τρίτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να είναι «γενναία και ρεαλιστική».

Αναφορικά με την προοπτική κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος και την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι υπάρχουν «προτεραιότητες που συνεκτιμώνται αλλά τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να παρθούν όλα μαζί». Επίσης ο Χρήστος Σταϊκούρας εξέφρασε την ανησυχία του για τις αυξήσεις που παρατηρούνται στον τομέα τροφίμων, γεγονός που όπως είπε αφορά όλη την Ευρώπη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ