Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Δερμιτζάκης: «Σκληρό lockdown σαν του Μαρτίου για να πέσουν τα κρούσματα»

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την εκτίμηση πως ένα lockdown, στα πρότυπα του Μαρτίου σε συνδυασμό και με τις καλές καιρικές συνθήκες της Ελλάδας θα βοηθούσε να μειωθούν τα κρούσματα του κορονοϊού σημαντικά, χωρίς να χρειαστεί κάτι αυστηρότερο στη συνέχεια, εξέφρασε ο καθηγητής Γενετικής της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Δερμιτζάκης ανέφερε πως ο κόσμος στο lockdown του Νοεμβρίου εκμεταλλεύτηκε στο μάξιμουμ την δυνατότητα των μετακινήσεων, ενώ στου Μαρτίου δεν το έκανε τόσο γιατί φοβόταν. «Από την στιγμή που η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει τα σχολεία που νομίζω πως είναι μια καλή απόφαση ότι περισσότερο μπορεί να κάνει πριν ανοίξουν τα σχολεία νομίζω ότι θα βοηθούσε», σχολίασε ο καθηγητής, αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει και να αυστηροποιήσει έως τις 11 Ιανουαρίου τα μέτρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα σχολεία είναι από τις ασφαλέστερες δραστηριότητες που έχουμε, επομένως αν πρέπει να αποφασίσουμε να ανοίξουμε μία, νομίζω τα σχολεία είναι η πιο σημαντική και λόγω ασφάλειας και λόγω συνεπειών από το να μην ανοίξουν». Ερωτηθείς αν μπορεί να ανατραπεί αυτή η απόφαση με βάση νέα δεδομένα ο ίδιος σχολίασε πως πρέπει να έχουμε τεράστια αλλαγή στα κρούσματα για να γίνει κάτι τέτοιο, κάτι που εκτιμά πως δεν θα συμβεί.
Αναφορικά με το «ακορντεόν» που εφαρμόζεται στα μέτρα, ο κ. Δερμιτζάκης είπε πως είναι κάτι που θα συμβαίνει για καιρό, τουλάχιστον μέχρι να αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα των εμβολιασμών, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν δύο επιλογές. «Ή θα πάμε σε ένα πάρα πολύ αυστηρό lockdown επιπέδου Μαρτίου ή θα λειτουργούμε με αυτή την λογική» και «είναι δύσκολο μια κυβέρνηση να διαχειριστεί αυτό το ζήτημα γιατί δεν είναι μόνο η Ελλάδα αλλά όλες όλες οι χώρες μαζί που το αντιμετωπίζουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ