Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Όλη η Ελλάδα βάφτηκε μπλε

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ξεκάθαρη υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας έδειξαν τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταγράφει ιστορική επιτυχία.

Στα «γαλάζια» ντύθηκαν 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας με τους 11 υποψηφιους να έχουν το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας. Στο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να προσμετρούν μόνο την Κρήτη και τον Σταύρο Αρναουτάκη ο οποίος είναι υποψήφιος όμως του ΚΙΝΑΛ και είχε την υποστήριξη της Κουμουνδούρου.

Αλλά και στον πρώτο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη. Σύμφωνα και με ενημερωτικό σημείωμα της Πειραιώς, η ΝΔ εκλέγει 35 «γαλάζιους» δημάρχους, σε μεγάλους δήμους άνω των 50.000 κατοίκων, έναντι 9 που προέρχονται από το ΚΙΝΑΛ και μόλις 5 από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ΝΔ επικράτησε μετά από 21 χρόνια στο λεκανοπέδιο της Αττικής και μάλιστα με μια ιστορική νίκη. Το ποσοστό άνω του 65% που έχει λάβει στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας στην οποία ζει σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας, δείχνει από μόνο του την απόφαση των Ελλήνων να γυρίσει σελίδα η χώρα» σημειώνουν από τη Νέα Δημοκρατία.

«Η καθολική υπεροχή της ΝΔ επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες κέρδισε περιφέρειες της χώρας που εκλογικά πάντα υστερούσε, όπως τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια»συμπληρώνουν έχοντας το βλέμμα πλέον στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου τις οποίες διεκδικούν με τον αέρα του νικητή.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ