ΕΛΛΑΔΑ
10 φωτογραφίες της παλιάς Ελλάδας γύρω απ’ την χόβολη
Στην ουσία χόβολη είναι ποσότητα στάχτης από ξυλοκάρβουνα, η οποία συνεχίζει να σιγοκαίει κι έτσι ο καφές αργοψήνεται και είναι πιο γευστικός. Η λέξη προκύπτει από τη λέξη αθοβόλι, δηλ το μέρος που τοποθετείται η στάχτη (άθος).
Πάνω στην στάχτη τοποθετείται άμμος προκειμένου η φωτιά να παραμένει αναμμένη.Παλιά όλα τα καφενεία χρησιμοποιούσαν την χόβολη για να ψήσουν τον τούρκικο καφέ. Σήμερα η χρήση της είναι πιο περιορισμένη, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει σε κάποια καφενεία και καφετέριες.
Οι φωτογραφίες είναι αφιερωμένες στις γυναίκες που με ένα κολοκυθάκι, τρία σέσκουλα, δυο πατάτες κι ένα κρεμμύδι ανάστησαν ανθρώπους, έφτιαξαν πολύτιμες αναμνήσεις ζεστασιάς και αγάπης.
Πηγή: tilestwra
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
9 πασχαλινές Μαντινάδες για να στείλετε σε συγγενείς και φίλους!
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Μενούζες: Το Κρητικό κοκορέτσι που μας… ξελιγώνει!
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Πασχαλινή κρεατότουρτα: Η πίτα που τρελαίνει κάθε Κρητικό! | ΒΙΝΤΕΟ
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Ο Κρητίκαρος που «ζωγραφίζει» με το κοκορέτσι!