Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Ποιος θα πάρει τα 246 εκατ ευρώ;

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Της Νίκης Ζορμπά

Στο Μαξίμου είναι αιφνιδιασμένοι – απολύτως ευχάριστα- από το ποσό που συγκεντρώθηκε στον κρατικό κορβανά μετά την ολοκλήρωση της απολύτως γελοίας διαδικασίας δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών.

Οι παροικούντες της Ηρώδου Αττικού ήταν τις προηγούμενες ημέρες εξαιρετικά επιφυλακτικοί για τελικό ποσό που θα συγκεντρωνόταν από τις προσφορές των υποψήφιων καναλαρχών, εκτιμώντας μάλιστα ότι ο μέσος όρος του τιμήματος για κάθε άδεια θα κυμαινόταν περί τα 15 εκατ.

Τα δυσθεώρητα ποσά που καταβλήθηκαν τελικώς, εξέπληξαν και τους ίδιους τους μαξιμινούς – εάν το κλίμα που καλλιεργούσαν περί χαμηλού πήχυ δεν ήταν ένα ακόμη επικοινωνιακό τέχνασμα στα οποία άλλωστε ειδικεύονται.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που προέρχονται από κυβερνητικά στελέχη ευρισκόμενα δίπλα στον κ. Τσίπρα, τα 246 εκατ. θα επιχειρηθεί να αποτελέσουν το λαγό από το πρωθυπουργικό καπέλο στη ΔΕΘ.

Κοινώς, θα κατευθυνθούν σε κάποιον κοινωνικό πόρο, όπως αναμένεται να ανακοινώσει εν χορδαίς και οργάνοις ο Α. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη το επόμενο σαββατοκύριακο.

Το πώς και το πού είναι ακόμη υπό επεξεργασία και αυτό, διότι όπως ανέφερε στο Capital.gr κυβερνητική πηγή: ” Θα δούμε πώς θα κινηθούμε άλλωστε θα πρέπει για οποιαδήποτε παροχή αποφασίσουμε να συνεννοηθούμε πρώτα με τους εταίρους. Δεν είναι τόσο απλό”.

Στο μεταξύ, τα δύσκολα αρχίζουν τώρα, όχι μόνον για τα υφιστάμενα κανάλια τα οποία βρέθηκαν μετά τη δημοπρασία εκτός νέου τηλεοπτικού τοπίου ( Star και Alpha) αλλά και για την κυβέρνηση.

Καταρχήν εντός των επόμενων πέντε ημερών θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των πόθεν έσχες των νέων ιδιοκτητών προκειμένου να επικυρωθεί η άδεια την οποία αγόρασαν έναντι αδρού τιμήματος ( Υπενθυμίζεται ότι την πιο φθηνή άδεια χτύπησε το ΣΚΑΙ του κ. Αλαφούζου με 43,6 εκατ!).

Έπειτα παίρνουν σειρά τα ουκ ολιγα ερωτήματα που έχουν ανακύψει για την επόμενη ημέρα του τηλεοπτικού τοπίου.

-Η κ. Γεροβασίλη δήλωσε ότι θα δοθεί -το μάξιμουμ- χρονικό περιθώριο 90 ημερών στους πρώην και νυν καναλάρχες ώστε να “προσαρμοστούν” στις νέες συνθήκες. Μόλις αυτό περάσει θα απαγορευτεί στη Digea να εκπέμπει σήμα σε όσα κανάλια δεν έχουν εξασφαλίσει νέα άδεια. Το πώς θα γίνει η μετάβαση αυτή πάντως, μένει να διευκρινιστεί αναλυτικά.

-Πέραν τούτου, η Κυβέρνηση θα κληθεί να ξεκαθαρίσει τη βαβέλ σχετικά με το ποιες , πόσες και πότε θα είναι οι περιφερειακές άδειες που θα δοθούν και τι θα γίνει τελικώς με τις θεματικές άδειες ( οι οποίες ως φαίνεται από τις πρόσφατες δηλώσεις Γεροβασίλη και Κρέτσου, προορίζονται για τις καλένδες).

Στο μεταξύ μόλις χθες, με δηλώσεις αρχικά του κ. Κρέτσου και μεταμεσονύχτια του Ν. Παππά, διαφάνηκε η πρόθεση της Κυβέρνησης να συγκροτηθεί ΕΣΡ το οποίο μάλιστα θα επιφορτιστεί και με το “μοίρασμα” των περιφερειακών καναλιών.

Ο υπουργός Επικρατείας από τη γγε, την οποία επισκέφθηκε χθες μετα το πέρας του διαγωνισμού, ζήτησε από την αντιπολίτευση τη στήριξή της για να συγκροτηθεί, όπως είπε μια “ισχυρή αρχή”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ