Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

«Βροχή» τα λουκέτα και έρχονται πιο βαριές «καμπάνες»

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αν έλεγε κανείς πριν από κανένα δίμηνο ότι η εφορία θα ξεκινήσει να βάζει «λουκέτα» καταμεσής της τουριστικής περιόδου, εφαρμόζοντας επιτέλους τις ισχύουσες διατάξεις για τους φοροφυγάδες, μάλλον θα τον αντιμετώπιζαν ως… εξωτικό φρούτο.

Ωστόσο, τα καθημερινά περιστατικά σφράγισης επιχειρήσεων- κυρίως στο χώρο της εστίασης- πληθαίνουν και σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό, ως την Τετάρτη είχαν μπει τα πρώτα 31 «λουκέτα» σε ισάριθμες επιχειρήσεις, που είτε δεν είχαν εκδώσει πάνω από 10 αποδείξεις τη στιγμή του ελέγχου είτε η αξία τους ξεπερνούσε τα 500 ευρώ.

Πέρα, όμως, από τα 48ωρα «λουκέτα», που κατά πληροφορίες έχουν θορυβήσει ιδιαιτέρως, ήρθε η ώρα και για τις πιο βαριές «καμπάνες», σε επιχειρήσεις οι οποίες λόγω των πιο σοβαρών παραβάσεων κινδυνεύουν με «λουκέτο» ως και για ένα μήνα! Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΓΓΔΕ έχει δώσει εντολή να δοθεί προτεραιότητα σε 40 τέτοιες περιπτώσεις, από έναν ήδη μακρύ κατάλογο, λαμβάνοντας υπόψιν το ύψος του τζίρου και τη βαρύτητα των παραβάσεων, έτσι ώστε οι «καμπάνες» να μην πέσουν στη… «μαρίδα» αλλά στα μεγάλα «ψάρια».

Επί της ουσίας, η ΓΓΔΕ δεν κάνει τίποτε άλλο από την εφαρμογή των ισχυουσών διατάξεων, που άγνωστο για ποιον λόγο είχαν πέσει σε αχρησία εδώ και χρόνια και οι οποίες προβλέπουν αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων ως και για ένα μήνα, στις εξής περιπτώσεις:
Όταν παρεμποδίζεται η διενέργεια του φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών κατά των ελεγκτικών οργάνων, όπως δηλαδή συνέβη στην περίπτωση της Ρόδου που «φουσκωτοί» έδιωξαν τους εφοριακούς
Όταν διαπιστώνεται από διαφορετικούς φορολογικούς έλεγχους η επανάληψη, μέσα στην ίδια ή την επόμενη χρήση, της μη έκδοσης ή της ανακριβούς έκδοσης του προβλεπόμενου φορολογικού στοιχείου κατά την πώληση ή διακίνηση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών, εφόσον αυτή έχει ως αποτέλεσμα την απόκρυψη της συναλλαγής ή μέρους αυτής
Όταν διαπιστώνεται από τον ίδιο φορολογικό έλεγχο η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση του προβλεπόμενου φορολογικού στοιχείου τουλάχιστον για τρεις διαφορετικές συναλλαγές
Το καλό της ιστορίας είναι ότι ο θόρυβος και η αρνητική δημοσιότητα έχουν συνετίσει μεγάλη μερίδα των παραβατών. Κι αυτό δεν είναι εκτίμηση αλλά γεγονός, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων από άλλα κλιμάκια σε επιχειρήσεις που είτε είχαν πέσει πρόστιμα είτε είχε μπει «λουκέτο», αυτή τη φορά η ταμειακή μηχανή δούλευε κανονικά.

Το κακό είναι ότι η εφευρετικότητα και το θράσος, όσων θέλουν να φοροδιαφύγουν, δεν έχει όριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, που φτάνουν στη ΓΓΔΕ ακόμα κι από αυτήκοες μάρτυρες εφοριακούς εκτός υπηρεσίας, πληθαίνουν τα περιστατικά όπου ο ιδιοκτήτης επιχείρησης- κυρίως σε ταβέρνες και εστιατόρια- προτείνει στον πελάτη, ακόμα και στον άγνωστο όχι μόνο στον τακτικό θαμώνα, να πληρώσει με μετρητά αντί με κάρτα, έτσι ώστε αυτός να γλιτώσει το ΦΠΑ και η επιχείρηση να αποκρύψει εισόδημα!

Πηγή: «Βροχή» τα λουκέτα και έρχονται πιο βαριές «καμπάνες» -Πόσοι κινδυνεύουν με σφράγιση ακόμα και για ένα μήνα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/284035/vrohi-ta-loyketa-kai-erhontai-pio-varies-kampanes-posoi-kindyneyoyn-me-sfragisi-akoma#ixzz4HsModMUo

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ