Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Βάσεις 2016: Περιζήτητες σχολές του… ύψους και του βάθους

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΠΟΥ ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

Δύσκολη εξίσωση αποτελεί φέτος η εκτίμηση για τις βάσεις 2016, καθώς συνυπάρχουν δύο διαφορετικά συστήματα εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, καθώς η πιθανότερη ημερομηνία ανακοίνωσης είναι η Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016, με όριο την Παρασκευή 26 Αυγούστου, το αργότερο.

AdTech Ad

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, κάποιες από τις υψηλόβαθμες σχολές θα εκτοξευθούν σε ιστορικά υψηλά, ενώ άλλες πάλαι ποτέ περιζήτητες, θα βρεθούν καταβαραθρωμένες.

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο, σταθερά πάνω από τα 18.000 μόρια θα παραμείνει η Νομική σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις σε σχέση με πέρσι. Άνοδος αναμένεται στις Ψυχολογίες, παρά τις χαμηλές επιδόσεις στο μάθημα των Αρχαίων, λόγω των περιορισμένων θέσεων εισακτέων.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, οι πολυτεχνικές σχολές αναμένεται να σημειώσουν άνοδο, ακόμα και 300 μορίων, στα κεντρικά ιδρύματα. Οι περισσότερες αναμένεται να διατηρηθούν πάνω από τα 17.000 μόρια, ενώ για ορισμένες σχολές όπως οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί & Μηχανικοί Η/Υ του ΕΜΠ θα ξεπεράσουν τα 18.600 μόρια.

Στο 3ο Επιστημονικό πεδίο, αναμένεται εκτόξευση των βάσεων στα 19.000 μόρια, για τις Ιατρικές Σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ανοδική πορεία θα έχουν και οι υπόλοιπες σχολές, όπως η Φαρμακευτικής, της τάξεως των 300 μορίων.

Στο 4ο επιστημονικό πεδίο, βουτιά αναμένεται να σημειώσουν οι βάσεις για την εισαγωγή στις παιδαγωγικές σχολές. Σύμφωνα, μάλιστα, με κάποιες εκτιμήσεις, ενδέχεται στα περιφερειακά τμήματα να εισαχθούν υποψήφιοι με μέσο όρο ακόμα και κάτω του 10.

Στο 5ο επιστημονικό πεδίο, πτώση αναμένεται να καταγράψουν και οι οικονομικές σχολές, από 100 έως 600 μόρια. Μεγαλύτερη θα είναι η «βουτιά» για ορισμένα ΤΕΙ, ο μέσος όρος για την εισαγωγή στα οποία κυμαίνεται γύρω στο δέκα, ενώ στις σχολές της περιφέρειας οι βάσεις αναμένεται να κυμανθούν στα 12.000 μόρια.

Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/paideia/story/720504/vaseis-2016-perizitites-sxoles-toy-ypsoys-kai-toy-vathoys#ixzz4HK97hkX4

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ