Βρειτε μας στα Social Media

Χωρίς κατηγορία

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό Μωσαϊκό

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα αγαπημένο γλυκό από την παιδική μας ηλικία!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. (1 1/2 φλυτζ.τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 200 γρ. (1 φλυτζ.τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. (5 κουτ.σούπας) κονιάκ
  • 50 γρ. (5 1/2 κουτ.σούπας) κακάο
  • 250 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
  • 100 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
  • αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί

Πώς το κάνουμε:

  1. Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, και αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε την άχνη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.
  3. Προσθέτετε τα μπισκότα τριμμένα και τα καρύδια και ανακατεύετε καλά.
  4. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, και μόλις σταθεροποιηθεί το απλώνετε στο αλουμινόχαρτο ή σε άλλο αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγετε σε σχήμα κορμού.
  5. Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει.
  6. Όταν παγώσει το πασπαλίζετε από πάνω με ψιλοτριμμένο μπισκότο.
  7. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

 

 

Πηγή: sintagespareas

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ