Βρειτε μας στα Social Media

Χωρίς κατηγορία

Ό,τι σας έχουν πει για το «σπάσιμο» των δαχτύλων είναι ένα ψέμα

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εάν έχετε την τάση να «σπάτε» τα δάχτυλά σας, δηλαδή παίρνετε ικανοποίηση ακούγοντας τις αρθρώσεις σας να κάνουν «κρακ», τότε θα ακούτε συχνά συγγενείς, φίλους και συναδέλφους να σας προειδοποιούν για τους κινδύνους που εγγυμονεί αυτή η συνήθεια για την υγεία σας, προτρέποντάς σας να τη σταματήσετε. Μόνο που αυτή η συμβουλή φαίνεται να μην έχει καμία επιστημονική βάση.

Επί δεκαπέντε χρόνια, ο καθηγητής ακτινολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Robert Szabo, προσπαθούσε να πείσει την συνάδελφό του, Tanya Johnson, να σταματήσει να «σπάει» τα δάχτυλά της για να μην έχει στην πορεία προβλήματα στις αρθρώσεις της. Όμως εκείνη δεν πίστεψε ποτέ ότι η συνήθειά της ήταν επιβλαβής και του ζήτησε να αποδείξει τα λεγόμενά του. Εκείνος τότε συγκέντρωσε μια ομάδα επιστημόνων -συμπεριλαμβανομένων των Anuj Netto, David Nakamura, Cyrus Bateni, Michael S. Cronan, Robert Szabo και Abhijit J. Chaudhari- για να εξετάσει τις συνέπειες του «κρακ».

Μετά από στενή παρακολούθηση 40 ανθρώπων που είχαν την τάση να «σπάνε» τα δάχτυλά τους μέσω υπερήχων και χειρωνακτικά τεστ που υπολογίζουν την ευελιξία και δύναμη των άκρων, δεν βρέθηκε καμία σύνδεση αυτής της συνήθειας με την παρουσία προβλημάτων στις αρθρώσεις. Τα δάχτυλα και οι καρποί των ανθρώπων που συμμετείχαν στο πείραμα ήταν απολύτως υγιή και δεν έδειξαν κανένα ίχνος επιβάρυνσης.

The Huffington Post

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ