Βρειτε μας στα Social Media

Χωρίς κατηγορία

Τα 10 best seller όλων των εποχών

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρότι δεν περιλαμβάνει ούτε εξωτικά, ούτε σπάνια μοντέλα, η λίστα με τα πιο πετυχημένα αυτοκίνητα όλων των εποχών έχει το δικό της ενδιαφέρον.

Μερικά από αυτά έχουν σταματήσει να πωλούνται εδώ και χρόνια, άλλα πάλι έχουν αλλάξει εντελώς χαρακτήρα στο πέρασμα του χρόνου. Όπως και να έχει, αυτά είναι τα 10 πιο δυνατά –εμπορικά– ονόματα από τότε πουανακαλύφθηκε το αυτοκίνητο:

10. Chevrolet Impala

Από το 1958 που παρουσιάστηκε, το Impala έχει πουλήσει πάνω από 14,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Αρχικάήταν ένα κλασικό αμερικάνικο γιγάντιο σεντάν, που ως όνομα υπάρχει ακόμα και πωλείται κανονικά στις ΗΠΑ.

9. Ford Model T

Το πρώτο προσιτό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής που έγινε ποτέ δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1908 στο Detroit από την εταιρεία του Henry Ford και μέσα σε σχεδόν είκοσι χρόνια έφτασε τα εκπληκτικά για την εποχή 16,5 εκατομμύρια πωλήσεων. Αν και η παραγωγή του έχει σταματήσειεδώ και 89 χρόνια, βρίσκεται ακόμα μέσα στη λίστα.

8. Honda Accord

Βαδίζοντας στα χνάρια του μικρότερου Civic, το Accord ξεκίνησε να παράγεται το 1976 και από τότε έχουν πουληθεί σχεδόν 18 εκατομμύρια. Ήταν το πρώτο αυτοκίνητο της Honda που κατασκευάστηκε στην Αμερικήκαι από το 1989 και μετά σημείωσε τεράστια επιτυχία στην εκεί αγορά, ως ένα ασφαλές κι εξαιρετικά αξιόπιστοοικογενειακό.

7. Ford Escort

Η πορεία του ξεκίνησε στην Ευρώπη το 1968 και στις ΗΠΑ το 1981, φτάνοντας συνολικά τις 18 εκατομμύριαπωλήσεις. Σήμερα, συνεχίζει την πορεία του ως ένα μικρομεσαίο σεντάν στην αγορά της Κίνας.

6. Honda Civic

Πριν την παρουσίασή του το 1972, η Honda ήταν πολύ κοντά στο να αποσυρθεί από την κατασκευή αυτοκινήτων. Ωστόσο, η επιτυχία του Civic άλλαξε άρδην αυτή τη σκέψη κι εδώ που τα λέμε ευτυχώς για τους Ιάπωνες. Σε αντίθετη περίπτωση, θα είχαν χάσει σχεδόν 19 εκατομμύρια πωλήσεις. Σε λίγες ημέρες θα παρουσιαστεί επίσημα η 10η ευρωπαϊκή γενιά του μοντέλου.

5. Volkswagen Passat

Το μεσαίο οικογενειακό της Volkswagen παρουσιάστηκε το 1973 και από τότε έχει «γράψει» σχεδόν 20 εκατομμύρια πωλήσεων πάντα βασιζόμενο στην προσφορά ποιότητας και πολυτέλειας σε σχετικά προσιτή τιμή. Σήμερα πωλείται η όγδοη γενιά του.

4. Volkswagen Beetle

Όσο τρελό κι εάν ακούγεται, ο σκαραβαίος μετατράπηκε από όραμα του Χίτλερ σε σύμβολο των 60s. Η παραγωγή του «αυτοκινήτου του λαού» στην αρχική του μορφή ξεκίνησε το 1938 και σταμάτησε μόλις το2003. Ωστόσο η Volkswagen το 1997 η παρουσίασε το -βασισμένο στο Golf- σύγχρονο Beetle το οποίο σήμερα βρίσκεται στη δεύτερη γενιά του. Συνολικά έχουν πουληθεί πάνω από 23,5 εκατομμύρια Σκαραβαίοι, αν και ηπορεία του σύγχρονου μοντέλου δεν είναι καλή και δε θα έχει συνέχεια.

3. Volkswagen Golf

Ίσως αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει πιο αναγνωρίσιμο όνομα στο αυτοκινητικό στερέωμα. Το μικρομεσαίο χάτσμπακ παρουσιάστηκε το 1974 και βρίσκεται ήδη στην έβδομη γενιά του. Οι πωλήσεις του έχουν είναι κοντά στα 28 εκατομμύρια αυτοκίνητο σε όλο τον κόσμο.

2. Ford FSeries

Η ύπαρξή του σε αυτή τη λίστα μπορεί να ξενίζει όμως η πορεία του ξεκινάει από το 1948 και η αποδοχή στιςΗΠΑ είναι τεράστια. Η πρώτη του γενιά έγινε γνωστή ως Ford Bonus-Built και από τότε έχουν σημειωθεί πάνω από 35 εκατομμύρια πωλήσεις, κάνοντάς το τον αδιαφιλονίκητο παντοκράτορα των pick-up.

1. Toyota Corolla

Η πρώτη Corolla βγήκε από το εργοστάσιο το 1966 και μέσα σε 8 χρόνια το μοντέλο ήταν το παγκόσμιο best seller. Το 2013 ξεπέρασε τις 40 εκατομμύρια πωλήσεις με τέτοιο ρυθμό που οι φήμες λένε ότι η Toyota δεν ξέρει που ακριβώς πουλήθηκε το αυτοκίνητο. Αν και σήμερα έχει σαφώς λιγότερες εκδόσεις από ό,τι στο παρελθόν, η επιτυχία της δεν έχει καμφθεί καθόλου.

[Πηγή: Autoblog.com, με επικαιροποίηση στοιχείων]

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ