Βρειτε μας στα Social Media

Χωρίς κατηγορία

Σε 10 χρόνια, οι ζάμπλουτοι του πλανήτη θα έχουν κληροδοτήσει στους απογόνους τους 3,9 τρισ δολάρια!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μιλάμε για το … αμελητέο ποσό των 3,9 τρισ δολαρίων… Μ΄ αυτό θα μπορούσε κανείς να αγοράσει τις δέκα μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, δηλαδή Apple, η Alphabet (μητρική της Google), Microsoft, ExxonMobil, Berkshire Hathaway, Amazon, Facebook, Johnson & Johnson, General Electric και China Mobile. Αυτό το ποσό βρίσκεται στα χρηματοκιβώτια των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη και έως το 2026 πρόκειται να κληροδοτηθεί στους τυχερούς απογόνους τους! Ας σημειωθεί μάλιστα, ότι αυτό το ποσό δεν είναι παρά το 13% του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων των ατόμων με εξαιρετικά υψηλό καθαρό πλούτο!

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει σε έκθεσή της, που δημοσιοποίησε χθες η διεθνής εταιρεία συμβούλων πλούτου Wealth-X σε συνεργασία με τη συμβουλευτική εταιρεία NFP.  Στην έκθεση, λοιπόν, σημειώνεται ότι oι ζάμπλουτοι αυτού του κόσμου θα μεταφέρουν 3,9 τρισ δολάρια στην επόμενη γενιά έως το 2026. Το ποσό, μάλιστα, εμφανίζεται μειωμένο κατά 5% σε σχέση με εκείνο των 4,1 τρισ δολαρίων που ανέφερε η έκθεση του 2014, αλλά ο λόγος της μείωσης είναι ότι η μεταφορά πλούτου στους απογόνους, όταν έγινε η έρευνα για την έκθεση, είχε ήδη ξεκινήσει.

Κοιτάζοντας προς το όχι και τόσο μακρινό μέλλον, το 2020, η έκθεση των Wealth-X και NFP «βλέπει» την περιουσία των ζάμπλουτων αυξημένη κατά 54%, την υπολογίζει δηλαδή στα 46 τρισ δολάρια και σημειώνει ότι ποσοστό περίπου 64%  προήλθε από αυτοδημιούργητους επιχειρηματίες και 19% από άλλους, οι οποίοι κληρονόμησαν μια «καλή βάση» και τη… θωράκισαν, πολλαπλασιάζοντας την περιουσία.

Πέρυσι, πάντως, οι άνθρωποι υπερυψηλού καθαρού πλούτου  (ορίζονται ως οι κατέχοντες περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 30 εκατ. δολαρίων) που έχουν ξεπεράσει το 80ο έτος ηλικίας τους, ήταν κατά μέσο όρο επτά φορές πιο πλούσιοι από εκείνους που δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη τα 30 έτη τους.

www.economy365.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ