Βρειτε μας στα Social Media

Χωρίς κατηγορία

Ποια δουλειά προστατεύει τη μνήμη;

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα επαγγέλματα που απαιτούν περίπλοκη σκέψη φαίνεται να προστατεύουν από την άνοια, σύμφωνα με τους ειδικούς…

Πείτε μας τι δουλειά κάνετε, να σας πούμε αν το μυαλό σας θα παραμείνει δυνατό για πολλά χρόνια, σύμφωνα με τις έρευνες που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του διεθνούς Συνεδρίου της Ένωσης για το Αλτσχάιμερ στο Τορόντο του Καναδά.

Τα επαγγέλματα, που απαιτούν περίπλοκη σκέψη, όπως αυτά του δασκάλου, του γιατρού και όσα συνεπάγονται συνεχή επαφή με κόσμο και όχι με υπολογιστές ή άλλα αντικείμενα, φαίνεται να προστατεύουν περισσότερο το μυαλό από τη νόσο του Αλτσχάιμερ όπως αποκαλύπτουν ερευνητές απο το Πανεπιστήμιο του Wisconsin.

Οι επιστήμονες συνεχώς αποκαλύπτουν ότι η απώλεια μνήμης και η σύγχυση που παρουσιάζεται καθώς περνούν τα χρόνια δεν αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της γήρανσης, αλλά ότι οι κακές συνήθειες (όπως π.χ. το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και λιπαρών και η έλλειψη άσκησης) αυξάνουν τον κίνδυνο βλάβης, την οποία προκαλούν πολλές μορφές άνοιας.

Όμως, οι άνθρωποι που έχουν μεγάλο «γνωστικό απόθεμα» είναι σε θέση να αντέξουν τη βλάβη αυτή, λένε οι ερευνητές. Οι επιστήμονες δεν ξέρουν πώς ακριβώς λειτουργεί το απόθεμα αυτό, αλλά εικάζουν ότι όσοι χρησιμοποιούν εντατικά το μυαλό τους για πολλά χρόνια σχηματίζουν μεγαλύτερο αριθμό εγκεφαλικών συνάψεων. Έτσι, όταν η άνοια κάνει την εμφάνισή της, μπορεί πολλές από τις συνάψεις αυτές να καταστρέφονται, ωστόσο οι άνθρωποι που έχουν εξ αρχής μεγάλο «γνωστικό απόθεμα» μπορούν να αντέξουν την απώλειά τους.

Πηγή:tromaktiko

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ