Βρειτε μας στα Social Media

Χωρίς κατηγορία

Αυτές είναι οι τέσσερις ανθυγιεινές συνήθειες που «κοστίζουν» έξι χρόνια ζωής

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περίπου έξι χρόνια ζωής από το μέσο άνθρωπο αφαιρούν οι τέσσερις κυριότερες ανθυγιεινές συνήθειες, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Νταγκ Μάνουελ του Πανεπιστημίου της Οτάβα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «PLoS Medicine», εκτίμησαν ότι το κάπνισμα, η κακή διατροφή, η έλλειψη σωματικής άσκησης και η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ είναι υπεύθυνα για περίπου τους μισούς πρόωρους θανάτους.

AdTech Ad

«Οι ανθυγιεινές συμπεριφορές επιβαρύνουν σημαντικά το προσδόκιμο ζωής και οι τέσσερις αυτές αποτελούν την μεγαλύτερη απειλή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάνουελ, ο οποίος δημιούργησε ένα νέο ειδικό αλγόριθμο για να κάνει τους σχετικούς υπολογισμούς.

Αναλυτικότερα, εκτιμάται ότι το ένα τέταρτο (26%) όλων των πρόωρων θανάτων οφείλεται στο κάπνισμα, άλλο ένα τέταρτο (24%) στη σωματική αδράνεια, το 12% στην ανθυγιεινή διατροφή και το 0,4% στο πολύ αλκοόλ.

Για τους άνδρες, το κάπνισμα είναι ο μεγαλύτερος παράγων κινδύνου, αφαιρώντας κατά μέσο όρο 3,1 χρόνια ζωής, ενώ για τις γυναίκες η έλλειψη σωματικής άσκησης η οποία «κόβει» τρία χρόνια περίπου.

Όσοι κάνουν πιο υγιεινή ζωή, έχοντας κόψει και τις τέσσερις ανθυγιεινές συνήθειες, έχουν προσδόκιμο ζωής σχεδόν 18 χρόνια μεγαλύτερο, σε σχέση με όσους ακολουθούν και τις τέσσερις ανθυγιεινές συμπεριφορές σε μεγάλο βαθμό.

Μπορεί κανείς να πάρει μια ιδέα για το νέο αλγόριθμο και να έχει μια εκτίμηση για το προσδόκιμο ζωής του, στη διεύθυνση https://www.projectbiglife.ca/life/index.php?le=1&hosp=0.

Read more: http://www.newsbomb.gr/ygeia/news/story/721240/aytes-einai-oi-tesseris-anthygieines-synitheies-poy-kostizoyn-exi-xronia-zois#ixzz4Hc4L1lg8

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ