Βρειτε μας στα Social Media

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Power Pass: Η ώρα της πληρωμής για το επίδομα ρεύματος – Πότε θα μπουν τα χρήματα

Δημοσιεύτηκε

στις

power pass
Διαφήμιση
Διαφήμιση

H αποζημίωση για το Power Pass μπορεί να ανέλθει έως και 600 ευρώ και αφορά τους λογαριασμούς ρεύματος από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Οικονομικών, οι πληρωμές θα ξεκινήσουν σταδιακά τις επόμενες ημέρες.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο Open για το πότε θα δουν οι καταναλωτές χρήματα από το Power Pass, διευκρίνισε: «Στόχος μας είναι τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες να μπορέσει να επιστραφεί το 60% από τις αυξήσεις στο ρεύμα στον λογαριασμό που έχει δηλώσει ο καταναλωτής στην τράπεζα».

Το ποσό της ενίσχυσης υπολογίζεται με βάση την συνολική επιβάρυνση από την αύξηση του τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος αφού αφαιρεθεί το άθροισμα των εκπτώσεων που έλαβαν τα νοικοκυριά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο από το κράτος και τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Για τους οικιακούς καταναλωτές επιστρέφεται το 60% του αυξημένου κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν χρεωθεί, για λογαριασμούς κύριας κατοικίας που έχουν εκδοθεί από την 01/12/2021 έως τις 31/05/2022 ανεξαρτήτως της περιόδου αναφοράς κατανάλωσης του λογαριασμού.

Η οικονομική ενίσχυση παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 το οποίο μετά την αφαίρεση των φόρων ανέρχεται έως τις 45.000 ευρώ. Αν ο υπόχρεος υποβάλει για πρώτη φορά φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021, λαμβάνεται υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά φόρων, φορολογικού έτους 2021.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ