Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί μαζί με τα δημοτικά σχολεία

Δημοσιεύτηκε

στις

paidikos-stathmos-arthrou
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μαζί με τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Την ίδια στιγμή θα ανοίξουν και τα  Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης  ΚΔΑΠ «εφόσον τα δημοτικά σχολεία ανοίξουν στις αρχές Ιουνίου».

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία και την επαναλειτουργία τους θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

Τα κυριότερα σημεία της σημερινής τοποθέτησης του κυβερνητικού εκπροσώπου

– Έχουμε ξεπεράσει την πρώτη φάση του κορονοϊού με επιτυχία και ωριμότητα. Σήμερα είμαστε σε θέση να περπατήσουμε στη γέφυρα από την άμυνα στην υγεία, στην επίθεση προς την πρόοδο.

– Η κυβέρνηση παρουσίασε χθες ένα πλήρες και οργανωμένοι σχέδιο για τη στήριξη της εργασίας και τη μείωση των φόρων και την τόνωση της επιχειρηματικότητας. Η πανδημία του κορωνοϊού διαμορφώνει ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον στο επίπεδο της οικονομίας.

– Τώρα πλέον βρισκόμαστε σε ένα «σταυροδρόμι»: Θα ακολουθήσουμε το δρόμο προς τα «λουκέτα» και την ανεργία ή το δρόμο που στηρίζει την εργασία; Εμείς διαλέγουμε το δρόμο που μας βγάζει με αλληλεγγύη, με υπευθυνότητα και κοινωνική δικαιοσύνη και γρηγορότερα από την κρίση. Στηρίζουμε την εργασία. Προτιμούμε μισθό και όχι επίδομα ανεργίας.

– Εμείς συμπληρώνουμε όλα τα μέτρα που πήραμε κατά την α’ φάση της πανδημίας, από την αποζημίωση ειδικού σκοπού μέχρι την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων με το ειδικό πρόγραμμα «ΣΥΝ – ΕΡΓΑΣΙΑ». Το πρόγραμμα αυτό εκτείνεται μέχρι το Σεπτέμβριο και έχει τη δυνατότητα να επεκταθεί, εφόσον αυτό χρειαστεί. Εκεί που θα υπήρχαν αναπόφευκτα «λουκέτα» στον τουρισμό, τις μεταφορές, τον πολιτισμό και την εστίαση, εμείς διατηρούμε τις θέσεις εργασίας χωρίς μεταβολή των εργασιακών σχέσεων. Διατηρούμε, δηλαδή, το μισθό των εργαζομένων.

– Η κριτική ότι δήθεν με αυτή την πολιτική μειώνονται οι μισθοί κατά 20%, όπως προβάλλει από χθες η αντιπολίτευση, είναι επιπόλαια, ανεύθυνη και ψεύτικη. Με το σχέδιό μας αντιμετωπίζουμε τα πραγματικά προβλήματα και όχι τα φανταστικά. Αυτά που απασχολούν τον κόσμο και όχι αυτά που κατασκευάζει η αντιπολίτευση. Κι ο κόσμος της εργασίας το καταλαβαίνει καλά.

– Για να μπορέσει ο ιδιωτικός τομέας να επιβιώσει, θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση των φορολογικών βαρών και χορήγηση ρευστότητας. Κάνουμε και τα δύο.

 

Πηγή: protothema / cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ