ΚΡΉΤΗ
Κρήτη: Παραδοσιακά προϊόντα «φιγουράρουν» σε κορυφαία ξενοδοχεία!
Τη σημασία του γαστρονομικού τουρισμού για κάθε προορισμό επισημαίνει ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, Δημήτρης Κουμπαράκης, με αφορμή την πρόσφατη πρώτη συνάντηση εργασίας υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Μανόλη Χνάρη, για την πιστοποίηση ξενοδοχείων που παρέχουν στους πελάτες τους, παραδοσιακό κρητικό μενού.
Η προσπάθεια αυτή έρχεται να “κουμπώσει” με την πρωτοβουλία οργάνωσης του Παγκρήτιου Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων που για 9η χρονιά φέτος θα φέρει σε επαφή τον πρωτογενή τομέα παραγωγής με τον τριτογενή, με τους παραγωγούς και τους ξενοδόχους να επιτυγχάνουν οικονομικά ωφέλιμες συμφωνίες και τα κρητικά προϊόντα, χρόνο με το χρόνο, να βρίσκουν τη θέση τους και στο μπουφέ των ξενοδοχείων.
“Το κρητικό προϊόν είναι ποιοτικότερο άρα και ακριβότερο, γι’αυτό και γίνονται προσπάθειες για απευθείας επαφή με τους παραγωγούς” – εξηγεί ο κ.Κουμπαράκης, σημειώνοντας πάντως την υπεραξία που λαμβάνει το τουριστικό προϊόν και αλυσιδωτά, τη δυνατότητα προσέλκυσης οικονομικά ανώτερων τουριστών που θα επιθυμούν να βιώσουν και τη γαστρονομική εμπειρία “Κρήτη” και να πληρώσουν για αυτή.
“Κάθε λογικός και έξυπνος επιχειρηματίας θα αντιληφθεί τί γαλόνια θα προσδώσει στο ξενοδοχείο του” – αναφέρει ο πρόεδρος των Διευθυντών Ξενοδοχείων, προσθέτοντας πως ήδη, τα τελευταία χρόνια, μεγάλα ξενοδοχεία με υψηλά standards κινούνται σε αυτή τη λογική, εντάσσοντας κρητικά προϊόντα στα μενού τους αλλά και καθιερώνοντας την “κρητική γωνιά” στον μπουφέ τους.
Πηγή: cretalive
-
PLUS +3 ώρες πριν
Κυριακή των Βαΐων: Γιατί σήμερα τρώμε ψάρι ενώ είναι Σαρακοστή
-
PLUS +16 ώρες πριν
Τα έθιμα του Σαββάτου του Λαζάρου και της Κυριακής των Βαΐων
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Καλοκαίρι στο νότο της Κρήτης: ατελείωτες βουτιές στον Κομμό και σεργιάνι στα γραφικά Πιτσίδια
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Το Ιερό δέντρο της Αγ. Παρασκευής Απεζανών στην Κρήτη!