Χωρίς κατηγορία
Έτσι φτιάχνουν νοστιμότατες πατατούλες οι καλόγεροι στο Άγιο Όρος | ΦΩΤΟ
«Η μαγειρική είναι τέχνη. Θέλει πείρα, έμπνευση, υπομονή, φιλότιμο και μεράκι. Αν γίνεται αγγαρεία, κουράζει πολύ και δεν έχει αίσιο αποτέλεσμα», γράφει ο μοναχός Μωυσής Αγιορείτης στον πρόλογο του βιβλίου «Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές» του μοναχού Νικήτα.
Δοκιμάστε μια παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή για πατάτες στον φούρνο με αγριόπρασα ή μανιτάρια, σερβίρετε με χαμόγελο και χαρίστε στους αγαπημένους σας ένα υπέροχο γεύμα!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τις πατατούλες είναι:
- 1 κιλό πατάτες
6 σκελίδες σκόρδο
½ κιλό αγριόπρασα ή μανιτάρια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι
1,5 φλιτζάνι λάδι
1 κρασοπότηρο λεμόνι
Πιπέρι
Ρίγανη
Επί το έργον:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τα αγριόπρασα τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε χονδρές ροδέλες 3- 4 εκ. Αν είναι μανιτάρια, τα κόβουμε ψιλές φέτες. Κόβουμε τα σκόρδα ψιλές φετίτσες.
Ανακατεύουμε σε ταψί όλα τα υλικά και προσθέτουμε με προσοχή νερό, ίσα ίσα να σκεπαστούν οι πατάτες. Το βάζουμε στον φούρνο στους 200ο C και ψήνουμε ώσπου να μείνουν οι πατάτες με το λάδι τους και να είναι ξεροψημένες.
*Από το βιβλίο «Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές» του μοναχού Νικήτα Αγιορείτη
Πηγή: dogma.gr
-
PLUS +1 ημέρα πριν
Κυριακή των Βαΐων: Γιατί σήμερα τρώμε ψάρι ενώ είναι Σαρακοστή
-
PLUS +2 ημέρες πριν
Τα έθιμα του Σαββάτου του Λαζάρου και της Κυριακής των Βαΐων
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Η περιοχή του Ρεθύμνου όπου κυριαρχούν τα γραφικά χωριά και η υπέροχη φύση!
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Ρέθυμνο: Στο «Χρώματα & Αρώματα» θα βρεις χειροποίητες λαμπάδες που… μοσχοβολούν μεράκι!