Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Χιλιάδες Άγιοι Βασίληδες έτρεξαν χθες στα Χανιά | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ρυθμό αλληλεγγύης κινήθηκαν την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου τα Χανιά, λόγω του 6ου Santa Run που ξεκίνησε από το 1ο Γυμνάσιο και συνεχίστηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης!

onotaa

ontor

15748299_10207814962718968_1953452010_o

ccc

core

oni

oniram

onirrr

onorrr

 

santa45santa41

santa44

santa46santa32

santa29

santa28

santa34

santa36

Περισσότεροι από 4000  Άη Βασίληδες συμμετείχαν φέτος στην μεγάλη παρέλαση που ξεκίνησε στις 2 περίπου το μεσημέρι, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης για τα παιδιά των τεσσάρων ιδρυμάτων της πόλης.

santa48

 

dsc_0766

 

santa25santa30santa27

santa23

santa21

Η παρέλαση διέσχισε την οδό Τζανακάκη και σταμάτησε για λίγο στην Αγορά. Εκεί, είχαν στηθεί οι τυμπανιστές του Santa Run που τράβηξαν τα βλέμματα των περαστικών. Στη συνέχεια, οι χιλιάδες Άη Βασίληδες «κοκκίνισαν» τη Χάληδων για να καταλήξουν στο Λιμάνι. Στην Πλατεία του Γυαλί Τζαμί, ο κόσμος χόρεψε αργό και γρήγορο πεντοζάλη με τις μουσικές του Παναγιώτη Μπουλνταδάκη.

Τα βλέμματα έκλεψε ο Άη Βασίλης θαλάσσιος σκιέρ με τα εντυπωσιακά ακροβατικά του!

Στη συνέχεια το πλήθος ανέβηκε από την Δασκαλογιάννη και οι τυμπανιστές του Santa Run «ξεσήκωσαν» τους θαμώνες των καταστημάτων στην Πλατεία.

Νωρίτερα, η μεγάλη γιορτή της ανθρωπιάς ξεκίνησε, στο προαύλιο του σχολείου, με κρητική μουσική αλλά και σουβλάκια στη σχάρα.

dsc_0766

santa18

santa12

santa16

santa13

dsc_0775

dsc_0772Μιλώντας στον SUPER FM 89,6 ο Τάσος Μαραγκουδάκης από την οργανωτική επιτροπή του Santa Run, τόνισε πως οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 4.000 και εκτίμησε ότι και η φετινή διοργάνωση θα έχει μεγάλη επιτυχία. «Ο κόσμος είναι πολύ χαρούμενος. Είναι μία πάρα πολύ όμορφη γιορτή. Έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε για να μην ταλαιπωρηθεί κανείς» τόνισε.santa17

santa9

santa10

santa11

Νωρίτερα, επικρατούσε το αδιαχώρητο στην Πλατεία Αγοράς καθώς μέχρι τις 12 δίνονταν στολές.santa15

santa5santa6santa33

santa2santa3santa4santa7santa8Τι είναι το Sant Run

Το σωματείο Santa Run, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, διοργανώνει το 6ο Santa Run στα Χανιά για την ενίσχυση των συλλόγων ΕΛΕΠΑΠ, Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ «Η Μεγαλόχαρη» και Ορίζοντας, που ασχολούνται με παιδιά της πόλης μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Πρόκειται για μια γιορτινή διοργάνωση, παρωδία του γνωστού Santa Run που διοργανώνεται σε διάφορες πόλεις του κόσμου κάθε Δεκέμβρη. Μια πορεία περπατήματος μέσα στην πόλη των Χανίων, όπου οι συμμετέχοντες φορούν στολές Άγιου Βασίλη. Όλη η πόλη είναι παρούσα, από τα καταστήματα της διαδρομής που προσφέρουν κεράσματα στους συμμετέχοντες, μέχρι τους χανιώτες dj που γεμίζουν με πολλή μουσική τους δρόμους της πόλης. Στο Santa Run είμαστε όλοι κερδισμένοι γιατί προσφέρουμε στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Όλα τα έσοδα της διοργάνωσης αποδίδονται στα τέσσερα ωφελούμενα σωματεία.

240 χιλιάδες ευρώ στους 4 συλλόγους

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «πέρυσι είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 90 χιλιάδες ευρώ ενώ στο σύνολο των πέντε χρόνων έχουν αποδοθεί στους τέσσερις συλλόγους, περισσότερα από 240 χιλιάδες ευρώ. Αυτό καθιστά πλέον την διοργάνωση του Santa Run στα Χανιά, μία από τις μεγαλύτερες Πανευρωπαϊκά και την φέρνει σε μία από τις πρώτες θέσεις και παγκοσμίως.

 

 

Πηγή: zarpanews

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ