Φανταστική πρωτοβουλία: «Όταν κοπάσει ο κοροναϊός, ελάτε στο Ρέθυμνο να σας φιλοξενήσουμε!»

Shares

Το Ρέθυμνο της ανοιχτής αγκαλιάς, το Ρέθυμνο της φιλοξενίας, το Ρέθυμνο της αλληλεγγύης…

Όλα τα παραπάνω αποτυπώνονται στην ανοιχτή πρόσκληση που απηύθυνε ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνης στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που εργάζονται στα νοσοκομεία αναφοράς ενάντια στον κοροναϊό, όταν όλα θα έχουν τελειώσει απευθύνει!

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

Η πανδημία έχει βάλει σε ιδιαίτερα  δύσκολη θέση την Ευρώπη και την χώρα μας. Οι νεκροί πλέον στην Ελλάδα είναι 6, ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 400. Εκτός από τους πολίτες, εκείνοι που πρακτικά έχουν επωμιστεί το βάρος και τη μεγαλύτερη ευθύνη, είναι οι άνθρωποι του Συστήματος Υγείας.

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, τις τελευταίες ημέρες εργάζονται πυρετωδώς, υπό δύσκολες συνθήκες, υπερβάλλοντας εαυτούς, ξεπερνώντας τις ανθρώπινες αντοχές.

Αυτός ο καθημερινός, ηρωικός αγώνας που διεξάγεται σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα 13 νοσοκομεία αναφοράς, έχει συγκινήσει μαζί με όλο τον κόσμο και εμάς.

Θέλουμε ως Σύλλογος Ξενοδόχων Ρεθύμνου, να κάνουμε κάτι. Να προσφέρουμε κάτι, ίσως μικρό αλλά από καρδιάς, για να ευχαριστήσουμε συμβολικά και να αποδώσουμε τιμή στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό  που δίνουν για χάρη μας, για χάρη όλων των συνανθρώπων μας, τη δική τους γενναία μάχη ενάντια στην αρρώστια και το χρόνο.

Όταν όλα θα έχουν τελειώσει, όταν ο κίνδυνος θα έχει αποσοβηθεί και η πανδημία θα αποτελεί ένα περασμένο, κακό εφιάλτη, προσκαλούμε εκείνους, που σήμερα αφιερώνουν τις μέρες και τον εαυτό τους στην άνιση πάλη με τον Corvid-19, να έρθουν στο Ρέθυμνο και στα ξενοδοχεία μας.

Μετά από συνεννόηση με τα Δ.Σ των νοσοκομείων αναφοράς, με μεγάλη χαρά κι ευγνωμοσύνη, θα φιλοξενήσουμε και θα περιποιηθούμε όσους μπορούμε, προσπαθώντας να τους ξεκουράσουμε και να  ανταποδώσουμε μέρος από όσα εκείνοι προσφέρουν στο σύνολο της κοινωνίας,  με το λειτούργημα τους.

Αυτή η πρόταση-προσφορά του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειας και του κόπου των ανθρώπων του Συστήματος Υγείας, γιατρών και νοσηλευτών, που σε καιρό υψηλής κρίσης, αδιάκοπα αγωνίζονται για μας.

Shares

3 comments

  1. Ειρηνη

    https://m.facebook.com/groups/2071211183118840?view=permalink&id=2609168389323114

    Αν συνεχίσουνε να δέχονται άτομα από εξωτερικό ή από όπου διποτε δεν προκειτε να μείνουμε με μόνο 4-5 κρούσματα στην Κρήτη και γιαυτό το λόγο μάλλον θέλουν να τους καλοποιασουνε τους γιατρούς με τις μαλακιές που κάνουνε τα ξενοδοχεία.

  2. Pingback: ΕΚΤΑΚΤΟ: Έβδομος νεκρός από τον κοροναϊό στην Ελλάδα

  3. Pingback: ΕΚΤΑΚΤΟ: Όγδοος νεκρός από τον κοροναϊό στην Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *