Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Γέμισε λαγοκέφαλους παραλία του Ρεθύμνου – Εκνευρισμένοι οι ψαράδες | ΦΩΤΟ

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

λαγοκέφαλος
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο λαγοκέφαλος είναι ενα ψάρι που μέχρι πριν μερικά χρόνια δεν το γνωρίζαμε. Πλέον βρίσκεται παντού στις παραλίες της Κρήτης και το συναντάμε σε μεγάλη συχνότητα, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία. Ένα τέτοιο σημείο είναι η περιοχή Λίγκρες στο νότιο Ρέθυμνο.

Δύο ψαράδες μόλις έχουν βγει από τη βάρκα τους κρατώντας ένα ψάρι στα χέρια τους και βρίζοντας. Πολλές από τις πετονιές τους είχαν κοπεί από το αιχμηρό σαγόνι αυτού του περίεργου ψαριού, ενώ ψάρια που είχαν πιαστεί σε αγκίστρια είχαν φαγωθεί. Πρόκειται για τον λαγοκέφαλο.

Όπως μας είπαν και στις Λίγκρες το συγκεκριμένο ψάρι υπάρχει σε τεράστια αφθονία. Ειδικά οι επαγγελματίες ψαράδες αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα αφού τα παραγάδια τους κυριολεκτικά καταστρέφονται μιας και καμιά πετονιά δε μπορεί να αντισταθεί στα σαγονια του.

Όμως και οι ερασιτέχνες υποφέρουν αφού χάνουν πετονιές και δολώματα ενώ φοβούνται για την περίπτωση που μπορεί με κάποιον τρόπο να δηλητηριαστούν από το επικίνδυνο ψάρι.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε ένα λαγοκέφαλο τον οποίο έφεραν στην ξηρά αν και όπως μας είπαν ο συγκεκριμένος είναι απλά ένας απο τους πολλούς που έπιασαν τη συγκεκριμένη ημέρα ενώ έχουν πιάσει και πολύ μεγαλύτερους.

Το ψάρι αυτό περιέχει τοξίνες σε διάφορα μέρη του σώματός του (κυρίως εντόσθια, δέρμα), οι οποίες είναι επικίνδυνες σε περίπτωση βρώσης του από τον άνθρωπο, σε πολλές περιπτώσεις έως και θανατηφόρες, γι’ αυτό και συνιστάται να αποφεύγεται η κατανάλωσή του. Το είδος δε θεωρείται επιθετικό ή επικίνδυνο με άλλον τρόπο, πλην της κατανάλωσής του από τον άνθρωπο, αν και έχουν υπάρξει περιπτώσεις επίθεσης σε ανθρώπους.

Οι επιστήμονες αναφέρουν πως το είδος που βρίσκεται στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα τοξικό και δεν είναι το ίδιο με αυτό που καταναλώνουν οι Ιάπωνες! Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο στην περίπτωση κατανάλωσης του από τον άνθρωπο και δεν υπάρχει αντίδοτο στην τοξίνη (ΤΤΧ) που περιέχει. Η τοξίνη δεν καταστρέφεται με το μαγείρεμα.

Πηγή: agonaskritis

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretanenergy
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση cretanenergy
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ