Βρειτε μας στα Social Media

ΡΕΘΥΜΝΟ

Έτσι θα εορταστεί η 25η Μαρτίου στο Ρέθυμνο

Δημοσιεύτηκε

στις

25 ΜΑρτίου
Διαφήμιση
Διαφήμιση
95 Shares

Χωρίς κόσμο στους δρόμους, χωρίς μεγαλοπρεπείς παρελάσεις και τελετές αλλά με κάθε σεβασμό θα εορταστεί η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου, η οποία σηματοδοτεί και τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξει γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης από την 8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη Δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2021, ενώ το βράδυ της 24ης και 25ης Μαρτίου, η πόλη και τα χωριά του Ρεθύμνου θα φωταγωγηθούν.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ώρα 08:00

Επίσημη έπαρση της σημαίας με μέριμνα του 547 Α/Μ.Τ.Π. στο Ηρώο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ώρα 07:00

Όρθρος-Πανηγυρική Λειτουργία στον εορτάζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό της Κυρίας των Αγγέλων, κατά την οποία θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Ευγένιος.

Ώρα 10:45

Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

Ώρα 11:00

Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, κατά την οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Ευγένιος.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Νικόλαο Δερεδάκη, Εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Διευθυντή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου.

Ώρα 11:30

Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στο χώρο του Ηρώου του Αγνώστου Στρατιώτη.

Επιμνημόσυνη δέηση.

Κατάθεση στεφάνων.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 18:00

Επίσημη υποστολή της σημαίας της πόλης.

Βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε την 11η Μαρτίου 2021 για τα κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID – 19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, ματαιώνονται οι στρατιωτικές παρελάσεις και οι παρελάσεις της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821.

Όπως προβλέπεται από την με αρ. πρωτ 20666/18-3-21 Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών οι φετινές εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 περιλαμβάνουν τέλεση δοξολογιών (Υπ.αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 17698/20-3-21 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1076 Β΄/20-3-21) , οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, ενώ οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

25 ΜΑρτίου
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΡΕΘΥΜΝΟ

«Φλερτάρει» με το «βαθύ κόκκινο» ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου

Δημοσιεύτηκε

στις

Χαρδαλιάς

Αλλάζει ο επιδημιολογικός χάρτης της Κρήτης, καθώς προς το «βαθύ κόκκινο» φαίνεται να οδεύουν κι άλλες περιοχές του νησιού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα εισηγούνται οι ειδικοί και μεταφέρει το neakriti, με το «βαθύ κόκκινο» «φλερτάρει» ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και ο Δήμος Κισσάμου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγούνται να μπουν στο επίπεδο «βαθύ κόκκινο» ακόμη δύο Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας – και συγκεκριμένα, της ενδοχώρας – του Ηρακλείου.

Σε επίπεδο Ελλάδας, προς το «βαθύ κόκκινο» οδεύουν οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Αργολίδας και Φθιώτιδας.

Τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να πραγματοποιήσει – εκτός απροόπτου – ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται ότι – σε επίπεδο Κρήτης – στο «βαθύ κόκκινο» βρίσκονται ήδη:

Ο Δήμος Χανίων
Ο Δήμος Ρεθύμνου
Ο Δήμος Φαιστού και
Ο Δήμος Ανωγείων

Χαρδαλιάς
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Καυστικός ο Γιώργης Μαρινάκης: «Στο Ρέθυμνο είμαστε σε βαθύ ύπνο, όχι σε βαθύ κόκκινο»

Δημοσιεύτηκε

στις

Μαρινάκης Γιώργης
40 Shares

Ιδιαίτερα καυστικός και χωρίς να ωραιοποιήσει την κατάσταση που επικρατεί στο Ρέθυμνο με τον κορονοϊό ο δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης έκρουσε «καμπανάκι» για όσους εξακολουθούν να μην τηρούν τα μέτρα.

Με τη φράση είμαστε «είμαστε σε βαθύ ύπνο και όχι σε βαθύ κόκκινο» ο κ. Μαρινάκης έδωσε παραστατικά την κατάσταση που επικρατεί στο Ρέθυμνο και γενικότερα στην κοινωνία, με μέτρα που εξαγγέλλονται και δεν τηρούνται.

«Καλύτερα να είχαμε μέτρα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν παρά να εξαγγέλλονται μέτρα, να βάζουμε τον πήχη ψηλά και να περνάμε από κάτω. Δυστυχώς, κακά τα ψέματα τα μέτρα δεν τηρούνται. Καταλαβαίνω την κόπωση του κόσμου όμως όλοι αυτοί που δεν τηρούν τα μέτρα και νιώθουν άτρωτοι θα πρέπει να σκεφτούν και τους διπλανούς τους που είναι ευάλωτοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ότι καθημερινά η χώρα χάνει ένα μικρό χωριό από τον ιό και κάποιοι εξακολουθούν να κάνουν πως δεν βλέπουν προσθέτοντας πως «πλέον στις εντατικές μονάδες είναι ασθενείς με μέσο όρο ηλικίας τα 44 έτη».

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου όμως, άσκησε και κριτική στο σχεδιασμό που έχει γίνει για τους εμβολιασμούς στο νομό Ρεθύμνου λέγοντας πως εκεί οφείλονται οι μικροί αριθμοί εμβολιασμένων πολιτών στο νομό.

«Δυστυχώς έγινε κακός σχεδιασμός. Δεν δημιουργήθηκαν εμβολιαστικά κέντρα στην ενδοχώρα όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων πολιτών. Έτσι υπάρχει μία απροθυμία και μία αδυναμία από πολλούς πολίτες να πάνε να κάνουν το εμβόλιο. Και στο θέμα των εμβολιασμών άφησαν τους δήμους εκτός. Δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να μας ρωτήσουν πως θα καταφέρουμε να κινητοποιήσουμε την κοινωνία. Εμείς ξέρουμε καλύτερα τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του δημάρχου επισημαίνοντας πως το ίδιο συμβαίνει και με την ενημέρωση που έχουν για τα κρούσματα σε κάθε δήμο. Όπως είπε, λαμβάνουν μία φορά την εβδομάδα έναν αριθμό κρουσμάτων για το δήμο χωρίς κανένα άλλο στοιχείο.

Πηγή: creta24

Μαρινάκης Γιώργης
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων Ρεθύμνου ζητούν μέτρα στήριξης

Δημοσιεύτηκε

στις

Γυμναστήρια
19 Shares

Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής κινητοποίησης οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων και στο Ρέθυμνο προχώρησαν χθες, Τρίτη 20 Απριλίου, σε συμβολική διαμαρτυρία ζητώντας μέτρα στήριξης για τον κλάδο τους.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου, ενώ στη συνέχεια αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Νομού Ρεθύμνου επισκέφτηκε την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κ. Μαίρη Λιονή και της επέδωσε ψήφισμα ζητώντας τη στήριξη και την άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας στα αιτήματά τους.

Στο ψήφισμα μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι οι επιχειρήσεις των γυμναστηρίων έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά λόγω της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας τους σχεδόν 12 μήνες, με αποτέλεσμα εκτός από τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων οι ιδιοκτήτες να αντιμετωπίζουν και σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

 

Γυμναστήρια
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Αυτά είναι τα νέα ξενοδοχειακά projects στο Ρέθυμνο

Δημοσιεύτηκε

στις

ξενοδοχεια στο ρεθυμνο
21 Shares

To Ρέθυμνο θα δει να αναβαθμίζονται δύο ξενοδοχειακά projects αυξάνοντας τις διαθέσιμες κλίνες της πόλης για την υποδοχή επισκεπτών.

Έτσι λοιπόν, δύο ακόμη επενδυτικά σχέδια για ξενοδοχεία στο Ρέθυμνο εγκρίθηκαν πρόσφατα από την Περιφέρεια Κρήτης.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας ΑΔΕΛΕ ΜΠΗΤΣ, που αφορά στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου 3άστερου ξενοδοχείου Adele Beach, 80 δωματίων και 152 κλινών, σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με 88 δωμάτια και 172 κλίνες. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην περιοχή Αδελιανός Κάμπος στο Ρέθυμνο. Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος ανέρχεται σε 1.536.682,93 ευρώ.

Επίσης, εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ ΑΚΤΗ ΑΕ. Η επένδυση αφορά την επέκταση του ξενοδοχείου 5 αστέρων Atlantis Beach Hotel, που βρίσκεται στην οδό Άρη Βελουχιώτη 28, στην παραλιακή οδό του Ρεθύμνου. Το συνολικό επιλέξιμο κόστος ανέρχεται σε 1.945.800 ευρώ και το συνολικό ενισχυόμενο κόστος σε 1.929.290 ευρώ.

 

Πηγή: bizness.gr

ξενοδοχεια στο ρεθυμνο
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Όλοι οι Ρεθυμνιώτες στους δρόμους για τον πιο «όμορφο» Μαραθώνιο! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

run for autism Rethymno
158 Shares

Ενδεχομένως πολλοί από εσάς να έχετε παραξενευτεί, αν από χθες, Δευτέρα, συναντήσατε στους δρόμους του Ρεθύμνου άτομα να περπατούν, να τρέχουν, να κάνουν ποδήλατο ή πατίνι, έχοντας κολλημένο πάνω τους το ειδικό αυτοκόλλητο!

Πρόκειται για ενεργούς και ευαισθητοποιημένους πολίτες, άπαντες κοινωνοί ενός ιδιαίτερου εγχειρήματος που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση όλων μας: το Run for Autism-Rethymno.

Έναν εικονικός, διαδικτυακός μαραθώνιος που συνδιοργανώνει η Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Ρεθύμνου και ο οποίος θα διαρκέσει ως την Κυριακή 25.04.2021.

Ένας αγώνας ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, με  αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό» στις 2 Απριλίου.

May be a cartoon of one or more people, people standing, outdoors and text

Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να είσαι… υπεραθλητής για να συμμετάσχεις στο εγχείρημα. Αρκεί η καλή σου πρόθεση και μερικά χιλιόμετρα στους δρόμους της πόλης!

Καλή ώρα, περπατώντας:

May be an image of 1 person, standing and outdoors

Τρέχοντας:

Ή και ποδηλατώντας:

May be an image of bicycle, outdoors and text that says 'fi'zi:k RUN FOR AUTISM RETHYMNO 2021 S'

Κατά πώς βολεύει τον καθένα!

May be an image of 2 people, people standing and outdoors

Σημασία έχει η συμμετοχή και εφόσον θες να μπεις στον κύκλο των Ρεθυμνιωτών που δηλώνουν «παρόντες», μπορείς να προμηθευτείς το ειδικό αυτοκόλλητο από το Κοινωνικό Στέκι ΑμεΑ (Αλβέρτου Σβάιτσερ 12), ενώ καλό θα ήταν να βοηθήσετε στη μετάδοση του μηνύματος προσθέτοντας στις αναρτήσεις σας το απαραίτητο tag στο Run for Autism – Rethymno!

May be an image of 3 people and outdoors

Η διοργάνωση αυτή ξεκινά πρώτη φορά στο Ρέθυμνο με στόχο να γίνεται κάθε χρόνο και εκτός πανδημίας ώστε να μετεξελιχθεί σε ένα αγώνα που να συμμετέχει όλο το Ρέθυμνο και εντάσσεται στην πανελλήνια αθλητική δράση raceforautism.gr.

May be an image of one or more people, people standing and outdoors

May be an image of 12 people, people standing and outdoors

May be an image of one or more people, people standing and road

 

run for autism Rethymno
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Πυρκαγιά στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Παλιά πόλη
100 Shares

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα, πυκνοί καπνοί που κατά πάσα πιθανότητα προέρχονται από το κτίριο του Αλή Βαφή (όπως είναι ευρύτερα γνωστό) στα «Πεταλάδικα», έχουν αναστατώσει τους κατοίκους της συνοικίας.

Πολλοί από αυτούς, όπως αναφέρει το rethemnos, έσπευσαν κρατώντας στα χέρια τους πυροσβεστήρες για να βοηθήσουν στην κατάσβεση, ενώ στο σημείο κατέφθασε  το όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου.

Παλιά πόλη
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap