Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Ετοιμάζονται πάρκα και πλατείες στον δήμο Ηρακλείου

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Το πρώτο βήμα έτσι ώστε ακόμα και μέσα στο 2017 το Ηράκλειο να αποκτήσει περισσότερα πάρκα και πλατείες, έκανε η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου και η Τεχνική Υπηρεσία, εξασφαλίζοντας τα χρήματα για τις μελέτες που πρόκειται να γίνουν. Πρόκειται ουσιαστικά για διαμορφώσεις των κοινόχρηστων χώρων της πόλης που είτε δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ είτε χρήζουν βελτίωσης.

Σύμφωνα με τα όσα λέει στο ekriti.gr ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης, μέσα στο έτος θα γίνουν οι πρώτες μελέτες και γιατί όχι και οι πρώτες διαμορφώσεις των χώρων. Ο  τρόπος αξιοποίησης τους στοχεύει στο να υπάρχει πολύ πράσινο, λίγη συντήρηση και μικρό κόστος ενώ τονίζει το γεγονός ότι έγινε για πρώτη φορά πλήρης καταγραφή ανά δημοτικό διαμέρισμα.

Όπως διευκιρνίζει ο αντιδήμαρχος, στις περιοχές οι οποίες ανήκουν στο παλιό σχέδιο πόλης, οι δυνατότητες είναι περιορισμένες όμως εκεί, θα εξεταστούν τα υπάρχοντα πάρκα.

Αντίθετα, περιοχές όπως Θέρισσος, Δειλινά, Κορώνη Μαγαρά, Μεσαμπελιές, Αγιος Ιωάννης Κνωσσού και άλλες, φαίνεται να είναι από τις πρώτες των οποίων οι κοινόχρηστοι χώροι θα διαμορφωθούν.

Οι κοινόχρηστοι χώροι (πάρκα και πλατείες) που θα διαμορφωθούν θα δώσουν μία νέα και όμορφη εικόνα, λέει ο κ. Αναστασάκης, συμπληρώνοντας πως με αυτόν τρόπο το Ηράκλειο θα αποκτήσει περισσότερα πάρκα, παιδικές χαρές και πλατείες.

 

Ρεπορτάζ – Γιώργος Ι. Παπαδάκης

Πηγή: ekriti

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap