Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Η Κρητικοπούλα που ακολούθησε το όνειρό της και διδάσκει χορό στη Λωζάνη | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ιστορία της Μυρτώς, ξεκινάει με μια οντισιόν χορού που την έστειλε 1.693 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Στο γαλλόφωνο κομμάτι της Ελβετίας και πιο συγκεκριμένα στη Λωζάνη. Ο δρόμος ωστόσο δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Η νεαρή χορεύτρια από την Κρήτη χρειάστηκε να κάνει διάφορες δουλειές για να καταφέρει να επιβιώσει. Από τη φροντίδα ηλικιωμένων μέχρι την τωρινή της δουλειά σε μια αλυσίδα φούρνων, η Μυρτώ είναι βέβαιο ότι δεν θα σταματήσει να κυνηγάει τα όνειρά της, ακόμη κι αν χρειαστεί να φτάσει μέχρι την άκρη του κόσμου.

«Ήθελα να φύγω στο εξωτερικό από τότε που τελείωσα την Επαγγελματική Σχολή Χορού στην Αθήνα. Το πάθος μου ήταν ο χορός και η σκηνή, κι έτσι δεν ήθελα ακόμα να αρχίσω να δουλεύω σαν καθηγήτρια χορού αλλά σαν χορεύτρια. Έπειτα από δύο χρόνια προσπαθειών και πολλών μαθημάτων χορού, παρευρέθηκα στην audition του LeMARCHEPIED στη Λωζάνη της Ελβετίας. Πρόκειται για μια junior ομάδα χορού η οποία έχει ως σκοπό να σε προετοιμάσει για την επαγγελματική σου κατάρτιση. Όταν έμαθα ότι με πήραν έκλαιγα από την χαρά μου. Και κάπου εκεί ξεκίνησε το ταξίδι μου.

Πριν απ’ όλα έπρεπε να βρω κάπου να μείνω. Είχα γνωρίσει μία κοπέλα στη Λωζάνη η οποία είχε προσφερθεί να μου παραχωρήσει το δωμάτιό της για όσο διάστημα αυτή θα έλειπε. Λίγο πριν φύγω από την Ελλάδα, με καλεί και ακυρώνει τη συμφωνία μας λέγοντας ότι θα ξεκινήσουν ανακαίνιση στο σπίτι. Έτσι βρέθηκα πανικόβλητη να ψάχνω για δωμάτιο που να το αντέχει «η τσέπη των γονιών μου» -πολύ δύσκολα βρίσκεις κάτι στη Λωζάνη, πόσο μάλλον κάτι οικονομικό».

 

 

«Εν τέλει μετά από δύο εβδομάδες πήγα και έμεινα μαζί με μια ηλικιωμένη κυρία και άλλα δύο νέα παιδιά. Στην Ελβετία είναι κάτι πολύ φυσιολογικό να μοιράζεσαι το σπίτι σου, και ειδικά με ηλικιωμένους οι οποίοι έχουν ανάγκη από παρέα.
Ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν ρόδινα και ωραία. Στην ομάδα χορού ήμασταν 9 γυναίκες και οι ορμόνες χτυπούσαν κόκκινο. Ήμουν η μόνη ξένη -σαν την μύγα μες στο γάλα. Όλα ήταν στα γαλλικά, μια γλώσσα που προσωπικά δεν είχα μάθει ποτέ πριν πατήσω το πόδι μου σε αυτή την χώρα. Οι πρόβες από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και το κεφάλι μου σαν καζάνι προσπαθούσε να κατανοήσει τι γίνεται. Η μοναξιά, όπως και η απελπισία ήταν έντονη. Το αποκορύφωμα ήταν ότι και στο σπίτι δεν περνούσε η ώρα ευχάριστα. Η ηλικιωμένη κυρία μου έκανε τη ζωή δύσκολη και πολλές φορές δεν με άφηνε να μαγειρεύω στην κουζίνα. Άλλες φορές με ευχαριστούσε επειδή καθάριζα το σπίτι. Κάπως έτσι έβγαλα τα πρώτα μου χρήματα. Η προσωπικότητα της διχασμένη και μετά από τρεις μήνες -προ Χριστουγέννων- άρχισα να ψάχνω για σπίτι.

 

 

Τελευταία στιγμή και εντελώς τυχαία βρήκα έναν Έλληνα γνωστό μου από τα Χανιά της Κρήτης. Πόσο μικρός είναι ο κόσμος -οι Έλληνες της Λωζάνης είναι τόσοι πολλοί που έχουν ιδρύσει και αντίστοιχη κοινότητα. Κατέληξα πάλι σε ένα σπίτι, παρέα με μια ηλικιωμένη κυρία και δύο συγκατοίκους. Όλα κυλούσαν ομαλά, αλλά τα έξοδα ήταν πολλά και έπρεπε να βρω μία λύση. Χρόνος με τις πρόβες δεν υπήρχε για να βρω δουλειά. Κάπου εκεί η ίδια η ένοικος μου σύστησε μία φίλη της, την Marianne η οποία είχε ανάγκη από επίβλεψη και περίθαλψη. Αποφάσισα να γνωρίσω την οικογένεια και να αρπάξω αυτή την ευκαιρία».

 

 

«Εντωμεταξύ είχε περάσει ένας χρόνος και είχε λήξει το συμβόλαιό μου με την ομάδα. Στο νέο μου σπίτι δεν πλήρωνα ενοίκιο και έπρεπε να είμαι εκεί το βράδυ για την Marianne, μήπως τύχει κάτι ή αν θελήσει να πάει τουαλέτα. Τα Σαββατοκύριακα μαγείρευα και τρώγαμε μαζί. Και κάπως έτσι έβγαζα κάτι λίγα λεφτά για να μπορέσω να επιβιώσω. Ωστόσο έκανα και κάποιες φωτογραφίσεις σαν «μοντέλο» για να βγάλω κάτι έξτρα.
Η νέα μου ζωή στη Λωζάνη άρχισε να μου αρέσει τόσο πολύ που δεν ήθελα να φύγω. «Η καινούργια μου οικογένεια» ήταν πολύ γενναιόδωρη και το δέσιμο μας κρατάει μέχρι και σήμερα.

Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνεις σε αυτή την πόλη. Κάθε μήνα σε κάποια γωνιά υπήρχε και ένα φεστιβάλ. Οι φοιτητές είναι άπειροι καθώς υπάρχουν τα πανεπιστήμια UNIL και EPFL. Υπήρχε τελικά ζωή και μάλιστα καλή ζωή. Τα σούπερ μάρκετ βέβαια κλείνουν στις 7 το απόγευμα. Εκεί είχα πάθει ένα μικρό σοκ. Επίσης εδώ τις διαβάσεις πεζών τις χρησιμοποιούν. Τα αμάξια δηλαδή σταματάνε και σε αφήνουν να περάσεις! Ακόμα και σήμερα προσπαθώ να το συνηθίσω γιατί νιώθω άσχημα να σταματήσω το αμάξι. Πολλές φορές προσποιούμαι ότι δεν θέλω να περάσω για να αφήσω το αμάξι να φύγει! Οι νόμοι είναι καθημερινότητα και υπάρχει μεγάλος σεβασμός προς αυτούς. Ακόμα και μέσα στον κρύο χειμώνα οι καπνιστές θα βγουν από το μπαρ ή την καφετέρια για να καπνίσουν. Τα ρούχα σου δεν θα μυρίσουν ποτέ καπνό. Παντού θα σου πούνε ¨bonjour¨ και ¨merci¨, ακόμα και στον οδηγό του λεωφορείου που θα σταματήσει για να αφήσει κάποιον επιβάτη στην στάση. Σκουπίδια δε βλέπεις πουθενά στο δρόμο. Κάθε κατοικία έχεις 4 κάδους ανακύκλωσης, σκουπίδια – χαρτί – γυαλί και πράσινα απόβλητα».

 

 

«Όλα τα υπόλοιπα τα ανακυκλώνεις στο σούπερ μάρκετ και στον σκουπιδότοπο. Επίσης οι σακούλες των σκουπιδιών είναι συγκεκριμένες και μάλιστα φορολογημένες. Ελάχιστα είναι τα μαγαζιά που θα σου δώσουν πλαστική σακούλα. Οι περισσότεροι έχουν επαναχρησιμοποιούμενες ή χάρτινες. Η Λωζάνη είναι μια πόλη οικολογική και όλοι είναι κατάλληλα ενημερωμένοι για την ανακύκλωση.

Το πιο δύσκολο απ’ όλα ήταν να μπεις στο σύστημα. Όταν πας μόνος σου ξένος μέσα στους ξένους σου ζητάνε άδεια διαμονής για να βρεις δουλειά, και για να βρεις δουλειά σου ζητάνε άδεια διαμονής. Κατάλαβες; Ούτε εγώ. Πέρασαν δύο χρόνια μέχρι να το καταφέρω. Και αυτό με την βοήθεια της οικογένειας όπου έμενα. Είναι διαφορετικό να έχεις ήδη ένα συμβόλαιο και να μετακομίσεις εκεί και διαφορετικό να πας στα καλά καθούμενα να βρεις μια δουλειά «μόνος σου».

«Το διάστημα μετά την ομάδα έπρεπε να παίρνω μαθήματα χορού για να παραμείνω σε φόρμα. Από μικρή έκανα χρόνια μπαλέτο οπότε βρήκα την καλύτερη σχολή και πήγα. Μετά από κάποιο διάστημα και αφού είχα κερδίσει την εμπιστοσύνη των υπευθύνων, η καθηγήτρια χορού μου έδινε να κάνω εγώ μαθήματα όταν κάποιος καθηγητής έλειπε. Κάπως έτσι με γνώρισαν στη Λωζάνη σαν καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου χορού και άρχισα να βγάζω κάποια καλά λεφτά. Τα μαθήματα που έχω φέτος ήταν αρκετά ώστε να αρνηθώ να συμμετέχω ως καθηγήτρια σε κάποιες σχολές χορού.

Παράλληλα άρχισα να δουλεύω και σε έναν φούρνο-αλυσίδα για να βγάζω κάτι έξτρα. Έχω πολλά όνειρα ακόμα και η ζωή πάντα σε κατευθύνει εκεί που είναι να πας. Κάπως έτσι ξεκίνησα να σπουδάζω στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου -Διοίκηση Επιχειρήσεων- έπειτα από την κατάλληλη ενημέρωση δύο καθηγητών μου από την Κρήτη. Πολλοί νέοι της γενιάς μου έχουν φύγει από την Ελλάδα γιατί θέλουν να ζήσουν μια έντιμη ζωή, κάτι που η Ελλάδα δεν μπορεί να τους παρέχει πλέον. Πάντα θα αγαπάω την πατρίδα μου και πάντα θα μου λείπει αλλά πάντα θα στεναχωριέμαι που δεν μπορεί να μου παρέχει αυτά που κάθε άνθρωπος έχει και δικαιούται στην καθημερινότητά του».

«Πλέον μένω με τον φίλο μου καθώς η Marianne έπειτα από πολλές περιπέτειες και νυχτερινές βόλτες στους διαδρόμους του σπιτιού, μπήκε στο γηροκομείο. Ένα γηροκομείο με θέα στη λίμνη και πολλές δραστηριότητες για αυτήν και τους ηλικιωμένους φίλους της.
Ένα στοιχείο που μου έλειπε από τον τόπο μου, ήταν το νερό, και αυτό το βρήκα στη λίμνη Leman. Μαγαζιά και restaurant βρίσκονται τριγύρω της και πολλές αντίστοιχες δραστηριότητες! Ακριβώς απέναντι είναι η Γαλλία και το περιβόητο Evian. Το τοπίο είναι μαγικό καθώς βλέπεις τις κορυφογραμμές του περιβόητου βουνού Mont-Blanc (το αντίστοιχο στην σοκολάτα Toblerone!).

Την καλοκαιρινή περίοδο υπάρχουν πολλές πισίνες με πολύ χώρο και πρασινάδα για να αράξεις. Το κλίμα ξηρό και αρκετά καλό, άρα το κρύο υποφερτό. Στην αρχή δεν είχα ούτε κατάλληλη ενδυμασία ούτε κατάλληλα παπούτσια για τα χιόνια. Όταν χιονίζει δεν σταματάνε ούτε τα σχολεία ούτε οι δρόμοι, η καθημερινότητα συνεχίζεται κανονικά. Πλέον μετά από σχεδόν τρία χρόνια και κάτι μαθήματα online γαλλικών, και λίγο φροντιστήριο για τα βασικά, μιλάω την γλώσσα πολύ καλά.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα στη ζωή είναι να μην τα παρατάς ποτέ και να έχεις όνειρα».

 

Πηγή: bovary

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

XANIA

Κρήτη: 6χρονο αγόρι παρασύρθηκε από τα κύματα

Δημοσιεύτηκε

στις

από

κύματα
12 Shares

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στη παραλία του Βλητέ το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr ένα 6χρονο αγοράκι παρασύρθηκε από τα κύματα, την ώρα που βρισκόταν πάνω σε μία φουσκωτή βαρκούλα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει.

Άμεσα οι λουόμενοι βούτηξαν στη θάλασσα για να το σώσουν, ενώ ειδοποιήθηκε και το Λιμενικό. Τελικά, ιδιώτης με τη βάρκα του κατάφερε και έφτασε στο σημείο προκειμένου να βγάλει το παιδάκι στη στεριά.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το αγοράκι είναι καλά στην υγεία του.

κύματα
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΉΤΗ

10 μαντινάδες αφιερωμένες στην ΥΠΕΡΤΑΤΗ Ελληνίδα μάνα!

Δημοσιεύτηκε

στις

από

μάνα
1.5K Shares

Έχουμε και λέμε. Οι μαντινάδες που αλιεύσαμε στο διαδίκτυο, είναι καθαρά και ξάστερα αφιερωμένες στη γυναίκα που μας έφερε στον κόσμο, μας φρόντισε και μας έκανε αυτό που είμαστε σήμερα. Στην μητέρα μας.

Στο Daynight, λοιπόν, αποφασίσαμε να μαζέψουμε τις 8 καλύτερες μαντινάδες και να στις παρουσιάσουμε.

Γιατί τη μητέρα μας δεν πρέπει να την αγαπάμε και να την σκεφτόμαστε μόνο στη γιορτή της μητέρας, αλλά ΚΑΘΕ ΜΑ ΚΑΘΕ μέρα!

Πάρε ιδέες και στείλ’ της κι ένα μηνυματάκι 🙂

“Μάνα πετούνε τα πουλιά φτερά όντο δα φυτρώσου, μα ‘γώ πετώ και χαίρομαι μ’ ένα χαμόγελο σου.”

“Μέσα στης μάνας την καρδιά φωλιάζει η αγάπη και στα σκοτάδια της ζωής, όπως ο ήλιος λάμπει.”

“Ποτέ μου δεν αγάπησα στον κόσμο άλλο κανένα, όσο μανούλα μου γλυκιά αγάπησα εσένα.”

“Δεν θέλω μάνα μου φτερά ψηλά για να πετάω, πετώ, μ’ ένα χαμόγελο ‘πο σένα, π’ αγαπάω.”

“Κι ανε μ’ αρέσει η ανατολή πρωί σαν ‘ποροδιάσει, τση μανας το χαμόγελο ποτέ δε θα το φτάσει.”

“Μια μάνα έχει ο καθαείς και μια ζωή δική του, κι είν’ η ζωή του η μάνα του κι η μάνα του ζωή του.”

“Δεν επρολάβαινε ο Θεός όλους να μας φροντίζει, κι έτσι τη μάνα έκανε που πάντα μας στηρίζει.”

“Ότι τα μάτια σου ζητούν κι ό,τι ποθεί η ψυχή σου να γίνουν δώρα απ’ το Θεό μάνα μου στη γιορτή σου”

“Μια μάνα έχει δυο καρδιές, η μία είναι δικιά της και η άλλη είναι που χτυπά, πάντα για τα παιδιά της”

“Μία φορά με γέννησες και δέκα σε παιδεύω, μα εκατό σε σκέφτομαι και χίλιες σε λατρεύω”

μάνα
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Συνεχίζονται οι «καμπάνες» σε ιδιοκτήτες καφενείων

Δημοσιεύτηκε

στις

από

καφενείο
20 Shares

«Καμπάνα» 3.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ιδιοκτήτης καφενείου στο Ηρακλείου, έπειτα από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε χτες, κατά την διάρκεια του οποίου βεβαιώθηκε το πρόστιμο.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε πως το καφενείο λειτουργούσε με πελάτες στο εσωτερικό του καταστήματος.

Σύμφωνα με το neakriti, στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ, δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης ενώ στους 7 πελάτες που βρίσκονταν εντός του καφενείου, επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ.

Παράλληλα, 3.539 ήταν οι έλεγχοι που έγιναν το Σάββατο στην Κρήτη και βεβαιώθηκαν 51 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και μη χρήση μάσκας.

Αναλυτικά:

Άσκοπες μετακινήσεις – 40 πρόστιμα

29 Ηράκλειο

6 Ρέθυμνο

3 Χανιά

1 Λασίθι

1 ΒΟΑΚ

Μη χρήση μάσκας – 11 πρόστιμα

7 Ηράκλειο

3 Χανιά

1 Ρέθυμνο

καφενείο
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΉΤΗ

Καιρός: Οι βοριάδες «έφεραν» ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας

Δημοσιεύτηκε

στις

από

καιρός
14 Shares

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και τις Σποράδες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι ενώ τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

Για την Κρήτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.

Αύριο Δευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια.

Πηγή: neakriti

καιρός
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Σου βρήκαμε ένα μέρος στην Κρήτη που θα ζήσεις ζωή… Αρχοντική! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Αρχοντική Ρεθύμνου
8 Shares

Στον ευλογημένο τόπο της Κρήτης εκτός από την πλούσια γαστρονομία, τους φιλόξενους ανθρώπους και την παράδοση, συναντά κανείς απαράμιλλη αρχιτεκτονική σε κάθε σημείο της.  Σκαλιστές καμάρες, εσωτερικές αυλές, επιβλητικά κτίρια που μαρτυρούν ιστορίες.  Ένα από αυτά τα αρχοντικά επισκεφθήκαμε και εμείς, στον ζεστό και φιλόξενο Νομό Ρεθύμνου και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Αρχοντική, μόλις 18 χιλιόμετρα από την πόλη, στα σύνορα με τα Χανιά.

Πρόκειται για ένα χωριό με πλούσια φυσική ομορφιά αλλά και ιστορία, γνωστό από την περίοδο της Ενετοκρατίας, με βασικότερα σημεία κατατεθέν το φρούριο του Κούλε με τις πολεμίστρες, τις παλιές του εκκλησίες, το κάστρο «Καμπάλη», αλλά και τα επιμέρους βυζαντινά κτίρια.

Ο οικοδεσπότης μας, Νίκος Ρεϊζάκης φρόντισε να μας ξεναγήσει στο χωριό και να μας μιλήσει για την ιστορία του.

Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν «Αρκούδαινα», φόρος τιμής στη Θεά Άρτεμις και το ιερό της ζώο, την αρκούδα, ενώ σύμφωνα με τον μύθο στο χωριό υπήρχε Ναός λατρείας της θεάς εκεί.  Κατά την Τουρκοκρατία πάλι, το χωριό αποτέλεσε σημείο συνάντησης για την Εθνοσυνέλευση και την αναδιαμόρφωση του Συντάγματος της Κρήτης, το 1823 ενώ το 1866 90 χωριανοί σφαγιάστηκαν και το έτος 1897 το χωριό καταστράφηκε ολοσχερώς. Παρόλα αυτά, ανασυντάχθηκε από τις στάχτες του και πολλά από τα κτίριά του, ευτυχώς, διασώζονται.

Εκεί λοιπόν βρεθήκαμε στις πανέμορφες και γραφικές κατοικίες της εταιρίας «Archontiki Luxury Residence», οι οποίες πρόσφατα αναπαλαιώθηκαν και διαμορφώθηκαν ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν την Κρήτη και να συνδυάσουν ξεκούραση και προσιτή πολυτέλεια, μέσα στην άνεση ενός σπιτιού.

Το κτίριο εκτός από τις έντονες ενετικές αρχιτεκτονικές αναφορές του, την εσωτερική αυλή και τις επιβλητικές καμάρες  του, αποτέλεσε το πατρικό του ιδιοκτήτη  ο οποίος είναι πολύ συναισθηματικά δεμένος με τον χώρο και φρόντισε να προσέξει κάθε λεπτομέρεια, διασώζοντας παλιά έπιπλα.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι η έξυπνη διαρρύθμιση του χώρου καθώς στην ουσία αποτελείται από δύο ξενώνες οι οποίοι επικοινωνούν μέσω εσωτερικής αυλής. Το Athina House Spa & Hammam και το Angelos House Spa & Hammam, καθένα με δικές του επιμέρους ανέσεις και ενιαία αισθητική, «ρετρό» θα την χαρακτηρίζαμε, σε χρωματικές παλέτες που ξεκουράζουν το μάτι και δημιουργούν ζεστασιά. Αν και οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους, εμείς θα σας αναφέρουμε βασικές λεπτομέρειες και για τους δύο χώρους…

 

Η απόλυτη χαλάρωση στο Angelos House Spa & Hammam!

Επισκεφθήκαμε πρώτα το Angelos House Spa & Hammam,το οποίο διαθέτει 3 υπνοδωμάτια, καθώς και μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με  άνετη τραπεζαρία.

Το σήμα κατατεθέν του είναι τα ζεστά χρώματα του ενιαίου χώρου, με τους άνετους καναπέδες, το τζάκι και την τηλεόραση επίπεδης οθόνης με Blu-ray player.

Αυτό που αξίζει να παρατηρήσει κανείς  είναι η οροφή με τα ξύλινα δοκάρια και τον cozy φωτισμό.

Σύμφωνα με τον οικοδεσπότη, οι παροχές περιλαμβάνουν υδρομασάζ, χαμάμ, και καμπίνα ντους με υδρομασάζ.

Επίσης, στην εξωτερική πλευρά του καταλύματος υπάρχει σκεπαστή βεράντα με ξαπλώστρες και καναπέ για στιγμές χαλάρωσης.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Θα βρείτε επίσης μπάρμπεκιου και εξωτερική τραπεζαρία για γεύματα στο ύπαιθρο.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Εάν επιθυμήσετε υπηρεσίες μασάζ μπορείτε να το ζητήσετε έξτρα, με κάποια χρέωση.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

 

 

Μείναμε με ανοιχτό το στόμα στο Athina House Spa & Hammam!

Το Athina House Spa & Hammam εκτείνεται σε 350 τετραγωνικά μέτρα, με εξωτερικό αλλά και εσωτερικό χώρο. Διαθέτει 5 υπνοδωμάτια, 5 μπάνια και μία πανέμορφη ταράτσα με τζακούζι.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Μπαίνοντας από την κεντρική είσοδο ο επισκέπτης θα παρατηρήσει το επιβλητικό πλακόστρωτο πάτωμα της εσωτερικής αυλής, ένα πέτρινο συντριβάνι και κεραμικά πιθάρια, επιλογές αρμονικές με το ύφος του κτίσματος.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Στο επάνω πάτωμα βρίσκεται η μεγάλη βεράντα, με τις πρασινάδες όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το πρωινό του στον φρέσκο αέρα. Στο εσωτερικό βρίσκεται η κουζίνα και το σαλόνι, μαζί με το τζάκι.

Τα έπιπλα του χώρου είναι προσεκτικά επιλεγμένα ώστε να εναρμονίζονται με το παραδοσιακό ύφος του σπιτιού. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το γυμναστήριο, πλήρως εξοπλισμένο, με στατικό ποδήλατο, βάρη και πολλά άλλα για όσους θέλουν να μην βγουν εκτός φόρμας κατά τις διακοπές τους.

Η μεγάλη κρεβατοκάμαρα αποτελείται από ένα κεντρικό κρεβάτι, με άνετα στρώματα και με λευκά είδη υψηλής αισθητικής ενώ διαθέτει δικό του μπάνιο το οποίο έχει λειτουργία υδρομασάζ αλλά και ντους.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

 

Στον ίδιο όροφο υπάρχουν και τα άλλα τρία υπνοδωμάτια, τα δύο με διπλό κρεβάτι και επίσης με μπάνιο με υδρομασάζ, ενώ το τρίτο διαθέτει κουκέτα. Όλα έχουν δικό τους κλιματισμό και τηλεόραση.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Το ωραιότερο σημείο είναι η ταράτσα του Athina House καθώς είναι διαμορφωμένη για να προσφέρει ξεκούραση, άνεση αλλά και την ομορφότερη θέα προς το Κρητικό Πέλαγος και τα Λευκά Όρη.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Είναι 100 τετραγωνικά μέτρα, με τζακούζι ενώ ολόγυρα βρίσκεται γυάλινη τζαμαρία, η οποία προσαρμόζεται ανάλογα τον καιρό.

Επίσης, διαθέτει μπάρμπεκιου και τραπεζαρία ώστε να απολαύσετε τα γεύματά σας εκεί, κάτω από την πέργκολα και με ξαπλώστρες ώστε να μπορείτε να κάνετε ανενόχλητοι ηλιοθεραπεία.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

 

Όποια και αν είναι η ανάγκη σας, το Archontiki Luxury House είναι η ιδανική επιλογή για άνετες διακοπές μέσα στην Κρητική φύση.

Εκτός από το πανέμορφο χωριό της Αρχοντικής το οποίο θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε, εξίσου όμορφη είναι η γύρω περιοχή του χωριού, με την Επισκοπή να βρίσκεται ακριβώς δίπλα αλλά και το χωριό Αργυρούπολη, Αγία Δύναμη, Μυριοκέφαλα και Ασή Γωνιά παραπάνω ενώ η παραλία της Επισκοπής, γνωστή για τα καθαρά νερά και την αχανή έκτασή της, βρίσκεται μόλις 4χλμ μακριά.

Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι ένα παραδοσιακό καφέ βρίσκεται σε απόσταση 300μ. και ένα σούπερ μάρκετ είναι στα 2χλμ. από το κατάλυμα. Η πόλη του Ρεθύμνου απέχει 18χλμ., (στην ουσία περίπου 20 λεπτά) ενώ το Διεθνές Αεροδρόμιο των Χανίων είναι 55χλμ. μακριά.

Ο Νίκος Ρεϊζάκης φροντίζει κάθε επισκέπτης να νιώθει σαν το σπίτι του, έχοντας για καλωσόρισμα ένα πλεκτό παραδοσιακό καλάθι γεμάτο με καλούδια, όπως κρασί, τοπικά ποτά και εποχιακά φρούτα ενώ στα μπάνια, όπως μας αποκάλυψε βρίσκονται τα χειροποίητα σαπούνια της μητέρας του, Αγγελικής, με βάση τους το παρθένο ελαιόλαδο μαζί με αιθέρια έλαια. Στα plus των καταλυμάτων, βάζουμε την σειρά από ποδήλατα που υπάρχουν στον χώρο και διευκολύνουν τους επισκέπτες στην μετακίνηση και την εξερεύνηση του τοπίου! Όλα τα σημεία διαθέτουν WiFi και πολλές άλλες επιμέρους παροχές.

Το σίγουρο είναι ότι η πιο σημαντική λεπτομέρεια που έκανε την διαφορά ήταν η ζεστή Κρητική φιλοξενία που δεχτήκαμε!

 

Αρχοντική Ρεθύμνου
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: «Σκωτσέζικο ντους» ο καιρός – 11 βαθμούς πέφτει η θερμοκρασία την Κυριακή

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Καιρός
33 Shares

Αλλάζει και πάλι «πρόσωπο» ο καιρός αύριο Κυριακή, «δημιουργώντας» σκηνικό που δεν θα θυμίζει σε τίποτα εκείνο που επικρατούσε, ανήμερα του Πάσχαοπότε και είχαν καταγραφει θερμοκρασίες ρεκόρ, οδηγώντας τους Κρητικούς στις κοντινές παραλίες για όαση δροσιάς.

Κρήτη

Αναλυτικότερα ,πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 11 βαθμούς Κελσίου προβλέπεται για αύριο στην Κρήτη.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η εκτιμώμενη πτώση των  μεγίστων θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 09/05, συγκριτικά με τις μέγιστες θερμοκρασίες του Σαββάτου 08/05.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. οι συγκεκριμένες τιμές, αφορούν τις μέγιστες θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν αύριο στο νησί, ενώ την ίδια ώρα, οι ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού

Ελλάδα

Αντιστοιχη θα είναι η εικόνα του καιρού και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Παράλληλα, ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων αναμένεται να επικρατήσουν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και ιδιαίτερα στο Αιγαίο, όπου οι εντάσεις τους θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Λόγω των βόρειων ανέμων θα υποχωρήσουν πλήρως οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται με βέλη οι κυρίαρχες διευθύνσεις των ανέμων, ενώ οι κόκκινες αποχρώσεις και οι αναγραφόμενες τιμές αποτυπώνουν τις εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις των ανέμων.

Αναλυτικότερα, αυξημένες νεφώσεις αναμένονται έως νωρίς αύριο το πρωί κυρίως στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και στο Αιγαίο, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές, όμως σταδιακά στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 25, στην Ήπειρο από 6 έως 31 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 30 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 27 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 24 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 29-30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις έως τις πρωινές ώρες και βαθμιαία ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.

Φωτογραφία αρχείου: intime

Πηγή: neakriti

Καιρός
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap