Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Στα Χανιά σχεδιάζεται το πρώτο καταδυτικό πάρκο στην Ελλάδα | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε έκταση 60 στρεμμάτων στον βυθό του Ομπρόσγυαλου στον Κεφαλά του Δήμου Αποκόρωνα, σχεδιάζεται το πρώτο καταδυτικό πάρκο στην Ελλάδα, με τρεις διαδρομές για τους δύτες που θα περνούν μέσα από δύο παροπλισμένα πλοία του πολεμικού ναυτικού και 38 τεχνητούς υφάλους που πρόκειται να ποντιστούν στην περιοχή.

dsc_0075Οι σχετικές μελέτες παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα του ΤΕΕ τμήματος Δυτικής Κρήτης, σε ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας βραβεύτηκαν ο Χανιώτης Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης και ο Ρεθεμνιώτης αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης που δώρισαν τα πλοία στον Δήμο για τις ανάγκες του πάρκου.

dsc_0092

dsc_0096Καταδυτικός τουρισμός

 

«Στοχεύουμε αφενός στο να αυξήσουμε το τουριστικό προϊόν του Αποκόρωνα μέσα από μία εναλλακτική δράση και αφετέρου να αυξήσουμε τα αλιεύματα της περιοχής που έχουν εκλείψει σχεδόν από την υπεραλίευση», τόνισε σε δήλωσή του πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος της περιοχής, Χαράλαμπος Κουκιανάκης. Το σχέδιο αυτό «έρχεται να «κουμπώσει» σε μια σειρά δράσεων και ενεργειών όπως ο βιολογικός της Γεωργιούπολης, ξεκινά ο βιολογικός των Καλυβών, ωριμάζει ο βιολογικός της Αλμυρίδας αλλά και με το καταφύγιο τουριστικών σκαφών στις Καλύβες. Μέσα από συντονισμένες ενέργειες, στοχεύουμε και στην προστασία του θαλάσσιου στοιχείου αλλά και στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής» προσέθεσε.

dsc_0080

 

dsc_0076Χρηματοδότηση

Η σχετική πρόταση, πρόκειται να υποβληθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017. Μάλιστα, δεδομένου ότι ο προϋπολογισμός του πάρκου δεν ξεπερνά τις 200 χιλιάδες ευρώ, η χρηματοδότηση θεωρείται πως θα μπορεί να εξασφαλιστεί από πόρους της Περιφέρειας, όπως διαβεβαίωσε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Καλογερής. «Είναι από τις μελέτες που θέλουμε να έχουμε

 

 

dsc_0084Πρόγραμμα – πιλότος

«Η πρωτοβουλία του Δήμου επικροτείται από όλους μας. Είναι άξια συγχαρητηρίων είναι μαι κίνηση που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στον τουρισμό του τόπου και στην τοπική κοινωνία. Εμείς σαν Πολεμικό Ναυτικό συμπαραστεκόμαστε σε τέτοιες πρωτοβουλίες και εδώ και πολύ καιρό προσπαθούμε να βοηθήσουμε όλη αυτή την υπόθεση» τόνισε από την πλευρά του ο αντιναύαρχος, κ. Γιακουμάκης και προσέθεσε ότι η δουλειά που έχει κάνει ο Δήμος Αποκόρωνα θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί σαν «πρόγραμμα – πιλότος» και από άλλους Δήμους, στους οποίους το πολεμικό ναυτικό έχει δώσει πλοία. Ο καταδυτικός τουρισμός σε όλον τον κόσμο είναι περίπου το 20% του συνολικού τουρισμού, την ώρα που στην Ελλάδα είναι μόνο στο 1%.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

 

 

Πηγή: zarpanews

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap