Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Νέα ντοκουμέντα φρίκης με εκτέλεση Ουκρανών αιχμαλώτων από Ρώσους στρατιώτες

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Δύο νέα βίντεο που αποκαλύπτουν τις θηριωδίες των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οι New York Times.

Στο επίμαχο δημοσίευμα με τα οπτικά ντοκουμέντα της φρίκης, Ρώσοι αλεξιπτωτιστές στην μαρτυρική πόλη Μπούτσα εμφανίζονται να οδηγούν υπό την απειλή των όπλων Ουκρανούς αιχμαλώτους σε μια στην αυτοσχέδια ρωσική βάση λίγο πριν τους εκτελέσουν.

Τα βίντεο, τα οποία κινηματογραφήθηκαν στις 4 Μαρτίου από κάμερα ασφαλείας και αυτόπτη μάρτυρα σε ένα κοντινό σπίτι είναι η πιο ξεκάθαρη απόδειξη ότι τα θύματα, όλοι τους άνδρες, ήταν υπό κράτηση των ρωσικών στρατευμάτων λίγα λεπτά πριν από την εν ψυχρώ δολοφονία τους.

Οπως φαίνεται, μερικοί από τους είναι καμπουριασμένοι, κρατώντας τις ζώνες όσων βρίσκονται μπροστά τους. Αλλοι έχουν τα χέρια τους πάνω από το κεφάλι τους. «Περπατήστε δεξιά, σκύλες», τους διατάζει ένας από τους στρατιώτες.

«Οι όμηροι είναι ξαπλωμένοι εκεί, δίπλα στον φράχτη», λέει το άτομο που κινηματογραφεί ένα από τα βίντεο. Μετράει: «Ενας, δύο, τρείς σίγουρα, τέσσερις, πέντε, έξι…» Συνολικά κρατούνται εννέα άτομα. Οι άντρες αναγκάζονται να πέσουν στο έδαφος. Το βίντεο τελειώνει. Αλλά οκτώ μάρτυρες διηγήθηκαν στους Times τι συνέβη στη συνέχεια. Στρατιώτες πήραν τους άνδρες πίσω από ένα κοντινό κτίριο γραφείων, που είχαν καταλάβει οι Ρώσοι και το είχαν μετατρέψει σε αυτοσχέδια βάση. Ακούστηκαν πυροβολισμοί. Οι αιχμάλωτοι δεν επέστρεψαν ποτέ.

Ενα βίντεο από drone που καταγράφηκε μια μέρα αργότερα, στις 5 Μαρτίου, είναι το πρώτο οπτικό στοιχείο που επιβεβαιώνει τις μαρτυρίες των αυτόπτων. Εδειχνε τα πτώματα να κείτονται στο έδαφος δίπλα στο κτίριο γραφείων στην οδό Γιαμπλούνσκα 144 καθώς δύο Ρώσοι στρατιώτες στέκονταν ως φρουροί δίπλα τους.

Μια φωτογραφία των σορών εκτελεσθέντων ανδρών που βρίσκονταν σε μια αυλή, ορισμένοι με τα χέρια δεμένα, ήταν μεταξύ μιας σειράς εικόνων που έλαβαν παγκόσμια προσοχή στις αρχές Απριλίου, μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την Μπούτσα.

Οι Ρώσοι ηγέτες στα ανώτατα επίπεδα έχουν επανειλημμένα αρνηθεί την θηριωδία στην Μπούχα και περιέγραψαν τις εικόνες ως «πρόκληση και ψεύτικες».

Αλλά η έρευνα από των Times της Νέας Υόρκης παρέχει νέα στοιχεία – συμπεριλαμβανομένων τριών βίντεο – σύμφωνα με τα οποία οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές συγκέντρωσαν και εκτέλεσαν σκόπιμα τους άνδρες που φωτογραφήθηκαν στην αυλή, εμπλέκοντας τους άμεσα σε ένα πιθανό έγκλημα πολέμου.

Οι Times μίλησαν με τα μέλη της οικογένειας των θυμάτων και, για πρώτη φορά, αναγνώρισαν όλους τους εκτελεσθέντες.

Ηταν σύζυγοι και πατέρες, εργάτες παντοπωλείων και εργοστασίων, που ζούσαν μια συνηθισμένη ζωή πριν από τον πόλεμο. Αλλά με τους περιορισμούς για τους άνδρες που εγκαταλείπουν τη χώρα, σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητα να προστατεύσουν τις κοινότητές τους, οι περισσότεροι από τους άνδρες εντάχθηκαν σε διάφορες αμυντικές δυνάμεις τις ημέρες πριν σκοτωθούν. Σχεδόν όλοι τους ζούσαν σε κοντινή απόσταση από την αυλή στην οποία εκτελέστηκαν.

Πηγή: New York Times, huffingtonpost.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap