Βρειτε μας στα Social Media

ΕΛΛΑΔΑ

Politicο: Χιλιάδες διωκόμενοι Τούρκοι βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Τούρκοι πολίτες που φεύγουν από τη χώρα τους βρίσκουν ασφαλές καταφύγιο σε ένα μέρος που τους είχαν πει (στην πατρίδα τους) ότι τους μισούν: στην Ελλάδα», γράφει το Politico.

Στο εκτενές άρθρο του, το έγκυρο διαδικτυακό περιοδικό αναφέρεται στην μακρά ιστορία συγκρούσεων και βαθιάς δυσπιστίας μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών και την κλιμάκωση της κόντρας Αθήνας-Άγκυρας με αφορμή τις συνοριακές διαφορές και την Κύπρο, αλλά και στην αναζήτηση στην Ελλάδα καταφυγίου από περίπου 2.000 Τούρκους πολίτες.

Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι οπαδοί του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί ως ενορχηστρωτή της απόπειρας ανατροπής του, ενώ άλλοι είναι ακαδημαϊκοί, αριστεροί ή Κούρδοι που διέφυγαν από το πογκρόμ που εξαπέλυσε η τουρκική κυβέρνηση κατά των αντιφρονούντων.

Το Politico υπενθυμίζει ακόμη την υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, την έκδοση των οποίων ζητά μετ’ επιτάσεως η Άγκυρα, αλλά και τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, «κίνηση που ορισμένοι ερμήνευσαν ως αντίποινα της Άγκυρας για την άρνηση της Ελλάδας να παραδώσει τους οκτώ». 

Υπογραμμίζει, δε, ότι οι αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων κατά της έκδοσής τους στην Τουρκία «μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ένα απρόσμενο καταφύγιο για Τούρκους πολίτες που διαφεύγουν από το πογκρόμ του Ερντογάν παρά τις παλιές και τωρινές εχθρότητες», με αποτέλεσμα η χώρα μας να γίνει δεύτερος μεγαλύτερος προορισμός -μετά τη Γερμανία- Τούρκων πολιτών που ζήτησαν άσυλο στην ΕΕ το 2017, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Το δημοσίευμα σημειώνει, επίσης, ότι οι αιτήσεις ασύλου από Τούρκους πολίτες στην Ελλάδα δεκαπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το 2016 (τότε ήταν 180, ενώ πέρυσι 1.820, επί συνόλου άνω των 14.000 σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση).

Και αναφέρεται σε χαρακτηριστικά παραδείγματα της θερμής φιλοξενίας που απήλαυσαν Τούρκοι αιτούντες άσυλο στη χώρα μας:

«Η Τουμπά Γκιουβέν δεν περίμενε θερμή υποδοχή όταν αυτή κι η οικογένειά της διέσχισαν το ποτάμι που χωρίζει τις δύο χώρες λίγες εβδομάδες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Έχοντας μεγαλώσει στην Τουρκία είχε διδαχθεί ότι η Ελλάδα και ο λαός της ήταν εχθροί της. Αλλά προς έκπληξή της οι αστυνομικοί που συνάντησαν πέρα απ’ τα σύνορα τους συμπεριφέρθηκαν με καλοσύνη, δίνοντας σοκολάτες στα δύο μικρά παιδιά της και διαβεβαιώνοντάς τους ότι είναι ασφαλείς στην Ελλάδα. “Ήταν πραγματικά ένα σοκ”, είπε η Τουμπά πίνοντας καφέ στο νέο σπίτι της στη Θεσσαλονίκη. “Στην Τουρκία η αστυνομία με χαρακτήριζε τρομοκράτισσα. Εδώ μας καλοδέχθηκαν και αυτό προκάλεσε μια επανάσταση στο μυαλό μου”. Η Τουμπά κι η οικογένειά της ήταν μεταξύ των πρώτων που ήρθαν. Ο άνδρας της, Τζεβχερί, ήταν αρχισυντάκτης του Nokta, ενός εβδομαδιαίου περιοδικού διάσημου για τα προκλητικά εξώφυλλά του. Και η Τουμπά ήταν δημοσιογράφος. Εργαζόταν στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT . Και οι δύο βλέπουν με θετικό μάτι το κίνημα του Γκιουλέν. Κρύφτηκαν λίγο μετά το πραξικόπημα, όταν το όνομα του Τζεβχερί εμφανίστηκε σε λίστα με δημοσιογράφους που πιθανώς να συλλαμβάνονταν σύντομα. Τον Σεπτέμβριο του 2016 αποφάσισαν να διαφύγουν καταβάλλοντας 15.000 ευρώ σε διακινητές για να τους βοηθήσουν να περάσουν τον Έβρο (…). Μετά από μια σύντομη παραμονή σε έναν προσφυγικό καταυλισμό η οικογένεια Γκιουβέν εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη, νοικιάζοντας ένα διαμέρισμα κοντά στο λιμάνι. Όπως κι οι περισσότεροι Τούρκοι αιτούντες άσυλο ζουν με τις αποταμιεύσεις τους, με δανεικά και την οικονομική υποστήριξη της Υπηρεσίας Αρωγής Προσφύγων του ΟΗΕ (UNRA). Tον Φεβρουάριο, ενάμιση μήνα μετά την άφιξή τους εγκρίθηκε το αίτημα χορήγησης ασύλου. Εγκαθίστανται μόνιμα. Η εννιάχρονη κόρη τους πάει σε δημόσιο σχολείο κι όπως λέει με περηφάνια η Τουμπά, μιλά “σχεδόν άπταιστα” τα Ελληνικά».

Μια άλλη περίπτωση τουρκικής οικογένειας που βρήκε καταφύγιο σε προάστιο της ανατολικής Θεσσαλονίκης είναι εκείνη του γκιουλενιστή μηχανικού Μεχμέτ, που διέφυγε με τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά τους τον περασμένο Μάιο και ζήτησε να μην κατονομαστεί, λέει το Politico. Πρώην υπάλληλος του υπουργείου Ενέργειας της Τουρκίας απολύθηκε λίγες εβδομάδες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και στη συνέχεια συνελήφθη. Στην αστυνομία του έδωσαν να υπογράψει «ομολογία» ότι είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης απειλώντας να συλλάβουν -όπως και έκαναν- τη γυναίκα του. Αρνήθηκε, αφέθηκαν ελεύθεροι προσωρινά με εγγύηση, αλλά ο Μεχμέτ ξανασυνελήφθη. «Με βασάνισαν μαζί με άλλους που αρνήθηκαν [να ομολογήσουν]. Μας έδεσαν χεροπόδαρα σε πλαστικά καθίσματα, μας έγδυσαν και κάλυψαν τα πρόσωπά μας. Μας ψέκασαν με πυροσβεστήρες και μετά κάλυψαν με βρεγμένα πανιά τα γκλομπς τους και μας χτύπησαν. Μας έβαλαν και κάδους με πάγο στις κοιλιές», είπε στο περιοδικό. Τα βασανιστήρια κράτησαν ένα μήνα και τέθηκε υπό κατ’ οίκον περιορισμό. Κατάφερε, όμως, να ξεφύγει παίρνοντας με την οικογένειά του το λεωφορείο για την Αδριανούπολη, όπου αγόρασαν ένα φουσκωτό και πέρασαν τον Έβρο.

«Όπως κι η Τουμπά Γκουβέν του έκανε εντύπωση η καλοσύνη των Ελλήνων αστυνομικών», γράφει το Politico. «”Μέχρι τις 9 Μαίου η αστυνομία στην πατρίδα μου με βασάνιζε”, είπε. “Στις 10 Μαϊου η ελληνική Αστυνομία έφερε πρωινό στα παιδιά μου”».

Αν και η οργάνωση προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Hellenic League λέει ότι έχει στοιχεία ότι οι ελληνικές Αρχές έστειλαν πίσω πολλούς Τούρκους αιτούντες άσυλο, εκείνοι με τους οποίους μίλησε το Politico δήλωσαν πεπεισμένοι ότι δεν θα έχουν την ίδια τύχη: «“Εδώ ο νόμος είναι ισχυρός”, είπε ο Αλή, ένας ακαδημαϊκός από το Ικόνιο, που διέφυγε όταν έκλεισε με διάταγμα το Πανεπιστήμιό του, που είχε δεσμούς με τον Γκιουλέν. “Νιώθουμε πολύ άνετα στην Ελλάδα”. Η γυναίκα του, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, παρενέβη στην κουβέντα. “Οι κουλτούρες μας είναι πολύ κοντινές κι οι γλώσσες μας έχουν ορισμένες κοινές λέξεις. Αυτό βοηθάει. Τα φαγητά μας είναι ίδια -μπακλαβάς, ντολμάδες, καφές” (…) Για τη γυναίκα του Αλή, η διαφυγή τους στην Ελλάδα σηματοδοτεί μια επιστροφή. Η οικογένειά της ζούσε επί γενεές στη Θεσσαλονίκη μέχρι την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923 (…) “Όταν παντρευτήκαμε, συνήθιζα να την πειράζω ότι είναι Ελληνίδα. Τώρα με πειράζει αυτή. Όταν φθάσαμε στη Θεσσαλονίκη γύρισε και μου είπε: “τώρα άντρα μου, πώς σου φαίνεται η πατρίδα μου;”, είπε ο Αλή γελώντας. Και πρόσθεσε σοβαρά: “Στο σχολείο μάς δίδασκαν ότι οι Έλληνες είναι εχθροί της Τουρκίας. Ας έλθουν να μου το πουν και τώρα”»…

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Σχολίασε το άρθρο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιώργος Καραϊβάζ: Βίντεο με τους δράστες στα χέρια των Αρχών

Δημοσιεύτηκε

στις

από

13 Shares

Δεν αποκλείει η ΕΛ.ΑΣ., το ενδεχόμενοι οι δράστες της άγριας δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Αλιμο να ήρθαν από το εξωτερικό. Να πρόκειται δηλαδή για πληρωμένους εκτελεστές, που «υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου», ήρθαν στην Ελλάδα, εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον αστυνομικό συντάκτη και στη συνέχεια έφυγαν. Οι έρευνες τον Αρχών συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς για να εντοπιστούν τους δράστες και τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας. Πλέον η Αστυνομία έχει στα χέρια της και υλικό από κάμερες ασφαλείας που απεικονίζουν τους δύο δράστες πάνω στη μηχανή χαμηλού κυβισμού.

Όπως μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στο OPEN TV, μία τακτική που τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και συχνότερα σε περιπτώσεις πληρωμένων συμβολαίων θανάτου στην Ελλάδα είναι οι δολοφόνοι να έρχονται από το εξωτερικό αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό. Αστυνομικός που ασχολείται με την υπόθεση της δολοφονίας Καραϊβάζ σημείωσε πως «πιθανότατα οι εκτελεστές δεν γνώριζαν καν ποιο είναι το θύμα τους». Δηλαδή είναι άνθρωποι κυνικοί, με απαξία για τη ζωή που πήραν τα χρήματα, δολοφόνησαν τον Γιώργο Καραϊβάζ και μπορεί το ίδιο απόγευμα να έφυγαν από τη χώρα.

Πού προσανατολίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι έρευνες των Αρχών πλέον προσανατολίζονται σε δύο πολύ βασικά σημεία. Πρώτον έχει ξεκινήσει ο κύκλος των καταθέσεων. Αρχικά οι αστυνομικοί θα πάρουν καταθέσεις από το οικογενειακό περιβάλλον του δημοσιογράφου, καθώς την Παρασκευή οι οικογένεια δεν ήταν σε θέση να δώσει πολλές πληροφορίες στην Αστυνομία. Από εδώ και στο εξής θα χρειαστεί να μιλήσουν ξανά και ξανά με τους αστυνομικούς για το εάν γνώριζαν κάτι για οποιαδήποτε απειλή προς τον δημοσιογράφο ή αν υπήρχε κάτι που τον προβλημάτιζε. Σημειώνεται πως θα υπάρξουν καταθέσεις και από το επαγγελματικό περιβάλλον του δημοσιογράφου.

Το δεύτερο που θα εξετάσουν οι Αρχές θα είναι τα κινητά τηλέφωνα του θύματος αλλά και τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές. Η εντολή που έχει δοθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι να γίνει ανάκτηση όλων των δεδομένων που μπορεί να έχουν διαγραφεί.

Πού ψάχνει η Αστυνομία για τον ηθικό αυτουργό

Σημειώνεται πως κύριο μέλημα των Αρχών είναι να βρουν αυτόν που βρίσκεται πίσω από την εντολή στους εκτελεστές, δηλαδή τον ηθικό αυτουργό που έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν για το αν υπάρχει κάποια υπόθεση με την οποία ο δημοσιογράφος είχε ασχοληθεί, αλλά και το ποια μπορεί να ήταν αυτή. Δηλαδή εάν είχε να κάνει με ανθρώπους της νύχτας, με διαφθορά, ή με κάποια υπόθεση από το κοινό ποινικό ρεπορτάζ.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει στα χέρια της βίντεο με τους δράστες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, στα χέρια των αρχών υπάρχει οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας ενός καταστήματος και μία πολυκατοικίας, το οποίο απεικονίζει τους δύο δράστες που το μεσημέρι της Παρασκευής δολοφόνησαν τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Συγκεκριμένα, τα βίντεο δείχνουν τους δράστες πάνω στη μηχανή χαμηλού κυβισμού. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς με αυτά τα βίντεο μπορεί να υπάρξει ταυτοποίηση του οχήματος από τον αριθμό της πινακίδας του, παρότι θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η πινακίδα είναι πλαστή.

Παράλληλα θα ζητηθεί από τις Αρχές άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να εξεταστούν τα κινητά τηλέφωνα που ήταν ενεργοποιημένα στο τετράγωνο της δολοφονίας την ώρα των πυροβολισμών. Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο πως οι δράστες έλαβαν τηλεφώνημα από συνεργό τους που παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο. Οι Αστυνομικοί προσπαθούν να πάρουν πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής που μπορεί να γνωρίζουν οποιοδήποτε χρήσιμο στοιχεία ακόμα και πόρτα – πόρτα.

10 σφαίρες έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Απριλίου, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του στον Αλιμο το μεσημέρι της Παρασκευής. Οπως έδειξε η εξέταση, ο Γιώργος Καραϊβάζ δέχτηκε συνολικά 10 σφαίρες. Οι 6 σφαίρες τον βρήκαν στον θώρακα, οι 2 στο κεφάλι, μία στον λαιμό και μία στην αριστερή παλάμη. Συνολικά, οι δράστες πυροβόλησαν τον δημοσιογράφο 13 φορές, ενώ οι τρεις σφαίρες χτύπησαν στο όχημά του.

Η κηδεία του δημοσιογράφου θα τελεστεί αύριο Κυριακή στις 15:00. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στον τόπο καταγωγής του τη Δράμα και συγκεκριμένα στο χωριό Καλλίφυτο, όπου γεννήθηκε.

Πηγή: ethnos

13 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε ο Ιάκωβος Τσούνης – Είχε δωρίσει όλη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις

Δημοσιεύτηκε

στις

από

14 Shares

Πέθανε ο εφοπλιστής, Ιάκωβος Τσούνης, που προσφάτως είχε δωρίσει όλη του την περιουσία στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο εφοπλιστής πέθανε στις 15.30 το Σάββατο 10 Απριλίου στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) όπου νοσηλευόταν.

Ο Ιάκωβος Τσούνης, προχώρησε σε μια απίστευτη κίνηση χαρίζοντας την περιουσία του στις «Άγιες», όπως τις αποκάλεσε, ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Συγκεκριμένα άφησε 23 εκατ. ευρώ για την άμυνα και 60 αποβατικά σκάφη (αμφίβιων επιχειρήσεων).

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος έγραψε στο twitter για τον θάνατο του Ιάκωβου Τσούνη: «Ο νεότερος βετεράνος του Β’ΠΠ, Εθν. Ευεργέτης Υπτγος ε.τ. Ιάκωβος Τσούνης εξέπνευσε σήμερα. Υπήρξε αφοσιωμένος ευπατρίδης, υποστηρικτής των ΕΔ και άξιο Τέκνο της Πατρίδος. Θα λείψει σε όλους μας! Συλλυπούμαι βαθύτατα την οικογένειά του για την απώλεια αυτού του Μοναδικού Έλληνος!»

Ποιος ήταν ο Ιάκωβος Τσούνης

Ο Ιάκωβος Τσούνης ήταν, βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και εθνικός ευεργέτης. Έγινε υποστράτηγος επί τιμή, και ήταν ιδρυτής του Μουσείου «Ιάκωβος Τσούνης» στο Αίγιο, όπως και του μουσείου που βρίσκεται δίπλα στη μόνιμη κατοικία του στην οδό Κύπρου, στου Παπάγου.

Γεννημένος στην Πάτρα το 1925, ήταν απόγονος των αγωνιστών του 1821, Λονταίων και Πετμεζαίων, ενώ σε ηλικία μόλις 16 ετών πολέμησε στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940.

Αυτοδημιούργητος, ξεκίνησε ως εκτελωνιστής στον Πειραιά, ενώ το 1966 εισήλθε στο χώρο της ναυτιλίας, αποκτώντας συνολικά 13 εμπορικά πλοία, τα οποία του απέφεραν μεγάλη περιουσία. Δεν δίστασε μάλιστα να την εκμεταλλευτεί αναπτύσσοντας μεγάλη φιλανθρωπική δράση.

Πηγή: ethnos

14 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το σπαρακτικό «αντίο» της Ζήνας Κουτσελίνη στον Γιώργο Καραϊβάζ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

καραϊβάζ
8 Shares

Σοκ και θλίψη στον δημοσιογραφικό και όχι μόνο κόσμο προκάλεσε η είδηση της άγριας δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό Star και εμφανιζόταν καθημερινά στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”.

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είναι συγκλονισμένοι από τον τραγικό θάνατό του.

Ανάμεσα σε αυτούς και η παρουσιάστρια της μεσημεριανής εκπομπής Ζήνα Κουτσελίνη, η οποία δεν μπορεί να πιστέψει πως ο συνεργάτης της δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Πριν από λίγη ώρα, η Ζήνα Κουτσελίνη έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μια συγκινητική ανάρτηση και αποχαιρέτησε δημόσια τον Γιώργο Καραϊβάζ.

«Υπάρχουν στιγμές που νομίζεις πως δεν αναπνέεις. Πως κοιτάς να πιαστείς και δεν υπάρχει τίποτα. Κι όμως εκείνος είναι εκεί για να σε πιάσει. Ναι, ο Γιώργος μας θα μας κρατήσει το χέρι και τη Δευτέρα και κάθε μέρα να συνεχίσουμε τις αλήθειες που τέσσερα χρόνια ήμασταν συνοδοιπόροι. Ο στυλοβάτης μας. Ήταν το καθημερινό μας πειραχτήρι με το βαρύ του πάτημα στο καμαρίνι, η αγκαλιά του αδερφού που αναζητούσα. Αμέτρητες ώρες σιωπής, αγκαλιές, διαφωνίες, και κουβέντες οικογενειακές. Ήξερε να μας ηρεμεί, να μας οδηγεί, να αγαπά με ανιδιοτέλεια. Δεν θέλω να πιστέψω πως απέναντι μου δεν θα είναι το σκεπτικό του βλέμμα, με το χέρι στο πρόσωπο, και το χέρι βοηθείας σε μένα όταν με έβλεπε να λυγίζω… Και δεν ήταν λίγες οι φορές! Έχω την πεποίθηση και τη σιγουριά πως αυτό το χέρι και από Δευτέρα θα είναι εκεί στην άδεια του καρέκλα για να το αγγίζω όποτε το χρειάζομαι. Όποτε το χρειαζόμαστε. Ο Γιώργος είχε πάντα τον τρόπο να νικά το χρόνο, το ψέμα, τη δυσκολία. Πίστευε στη δύναμη της πένας, της αλήθειας, της έρευνας μέχρι τέλους! Είναι κάποιες σχέσεις, κάποια μάτια, κάποια χέρια που μπαίνουν στη ζωή μας και έχουν μεγάλη δύναμη. Δύσκολες μέρες για όλους και προπάντων για τη γυναίκα του, το παιδί του, τη μητέρα του, την αδερφή του και τους οικείους του. Δύσκολο και για όλους μας που από χθες μαζεύουμε τις δυνάμεις μας για να τον βγάλουμε ασπροπρόσωπο, όπως θα ήθελε. Γιώργο μου το σ´αγαπώ είναι λίγο! Θα προσεύχομαι… θα σε αναζητώ… να μας προστατεύεις όπως ΕΣΥ ξέρεις. Δώσε μου το χέρι σου πάλι!», έγραψε η Ζήνα Κουτσελίνη.

Δείτε την ανάρτηση της Ζήνας Κουτσελίνη.

 

Πηγή: fthis

καραϊβάζ
8 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μυστήριο με 47χρονο που βρέθηκε κρεμασμένος στη Λήμνο

Δημοσιεύτηκε

στις

από

20 Shares

Θρίλερ στη Λήμνο με 47χρονο που βρέθηκε κρεμασμένος στην περιοχή Προπούλι. Ο άνδρας εντοπίστηκε από άτομο της οικογένειας του σε μάντρα που διατηρούσε στην περιοχή.

Σύμφωνα με το limnosreport.gr, ο 47χρόνος εργαζόταν στην Μύρινα σε πολύ γνωστό επαγγελματικό χώρο και η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία της Λήμνου.

Άμεσα κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές που έσπευσαν και πλέον διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση.

20 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: 2.801 νέα κρούσματα – Στους 781 οι διασωληνωμένοι

Δημοσιεύτηκε

στις

από

κορονοϊός

Ανησυχητική παραμένει η κατάσταση της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού συνεχίζουν να σημειώνουν υψηλά νούμερα ξεπερνώντας σήμερα, Σάββατο (10/4), τα 2.800, ενώ, οι διασωληνωμένοι συνεχίζουν να είναι πάνω από τους 780.

Αναλυτικά:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.801, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 293.763 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 83 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.003 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από αυτά, τα 109 εντοπίζονται στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, 55 νέα κρούσματα εντοπίζονται στο Ηράκλειο, 3 στο Λασίθι, 19 στο Ρέθυμνο και 32 στα Χανιά.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 75, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.833 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 781 (63.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.853 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 504 (ημερήσια μεταβολή -9.84%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 530 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 103 έτη).

κορονοϊός
συνεχεια αναγνωσης

ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης

Δημοσιεύτηκε

στις

Αγγελικούσης

Tην τελευταία του πνοή άφησε το Σάββατο ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Ο 78χρονος νοσηλευόταν από τις 21 Μαρτίου σε ιδιωτικό νοσοκομείο καθώς είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Αγγελικούσης

Ο Γιάννης Αγγελικούσης, όπως αναφέρει η Βικιπαίδεια, γεννήθηκε το 1948 στο Λονδίνο. Είναι γιος του Αντώνη Αγγελικούση και της Μαρίας Παπαλιού. Άρχισε να εμπλέκεται στην εταιρεία του πατέρα του από το 1973. Αδελφή του είναι η Άννα Αγγελικούση, η οποία αποτελεί και αυτή μια από τις ισχυρές γυναίκες της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας.

Ο Γιάννης Αγγελικούσης ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Angelicoussis Shipping Group το 1989, μετά τον θάνατο του πατέρα του Αντώνη Αγγελικούση. Το 1992 ίδρυσε την Kristen Navigation (μετονομάστηκε σε Maran Tankers Management το 2009), η οποία ανέλαβε το κομμάτι των tankers, ενώ το επόμενο έτος προχώρησε στις πρώτες παραγγελίες 5 πλοίων capesizes, χύδην φορτίου, από τα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries.

Εκείνη την εποχή ήταν τα μεγαλύτερα πλοία του είδους που είχε παραγγείλει ποτέ Έλληνας εφοπλιστής. Το 2000 αποφάσισε να επεκτείνει τον τομέα των tankers, με νέες παραγγελίες πλοίων Aframaxes, Suezmaxes και VLCCs.

Τον Σεπτέμβριο του 2003 προχώρησε στην αγορά του πρώτου του πλοίου μεταφοράς LNG, του Maran Gas Asclepius, ιδρύοντας παράλληλα την θυγατρική Maran Gas Maritime που ασχολείται με τον τομέα των υγραεριοφόρων. Το 2005 η Marin Gas προχώρησε και στην πρώτη παραγγελία για πλοίο LPG.

Ο Γιάννης Αγγελικούσης έχει κάνει συχνές εμφανίσεις στη Lloyd’s List, ενώ συγκαταλέγεται στους κορυφαίους του χώρου της παγκόσμιας ναυτιλίας. Υπήρξε 5ος το 2015 και 4ος το 2014 στον κόσμο, στον κατάλογο της Lloyd’s για τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στη ναυτιλία.

Επί των ημερών του, η Angelicoussis Shipping Group έχει γίνει ο ελληνόκτητος όμιλος με τον μεγαλύτερο στόλο σε αριθμό πλοίων και χωρητικότητα. Τον Μάρτιο του 2015, ο Αγγελικούσης είχε καθαρή αξία 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Είναι παντρεμένος με την Ελισάβετ Αγγελικούση. Η μοναχοκόρη τους, Μαρία Αγγελικούση, έχει σπουδάσει ιατρική και εργάζεται για την Angelicoussis Group από το 2009. Συμμετέχει στη λήψη όλων των σημαντικών επενδυτικών αποφάσεων, αλλά και στις καθημερινές εργασίες και των τριών εταιρειών διαχείρισης.

Ποιος είναι ο όμιλος Αγγελικούση

Ο όμιλος Αγγελικούση είναι o δεύτερος μεγαλύτερος διεθνώς ναυτιλιακός όμιλος. Διαθέτει 141 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 26,7 εκατ. τόνων και αξίας 9,01 δισ. δολαρίων, ενώ «τρέχει» ναυπηγικό πρόγραμμα 22 πλοίων. Από το σύνολο των πλοίων του ομίλου Αγγελικούση, 57 είναι δεξαμενόπλοια, 49 φορτηγά και 35 LNG.

Ο Όμιλος Αγγελικούση δραστηριοποιείται σε ξηρό και υγρό φορτίο, ενώ τα περισσότερα από τα 141 πλοία του πλέουν υπό την ελληνική σημαία.

Αγγελικούσης
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap